خطر عوارض کرونا در دیابتیها 4 برابر افراد عادی
خطر عوارض کرونا در دیابتیها ۴ برابر افراد عادیکارشناس ستاد مقابله با کرونای دانشگاه علوم پزشکی کرمان گفت: بیماران دیابتی گروه دیگر هستند که از نظر خطر ابتلاء مساوی با دیگر افراد هستند اما در صورت ابتلاء خطر عوارض در آنها چهار برابر افراد عادی جامعه است که باید ماندن در منزل، رعایت فاصله اجتماعی و استفاده از ماسک را بیشتر داشته باشند.
دکتر “سعید صحبتی” در گفت و گو با ایسنا درباره وضعیت شیوع وروس کرونا در استان کرمان اظهار کرد: خوشبختانه به دلیل مراقبت های خوب و رعایت پروتکل های بهداشتی که در سطح استان کرمان وجود دارد، از حدود ۱۰ روز قبل وضعیت موارد بستری و فوت ناشی از کرونا در استان روند کاهشی داشته اما هنوز کافی نیست تا اطمینان خاطر پیدا کنیم.
وی افزود: وضعیت استان کرمان هنوز قرمز است و امیدواریم همکاری مردم کمک کند به زودی از وضعیت قرمز خارج شویم.
صحبتی درباره نحوه محاسبه وضعیت استان ها از نظر شیوع کرونا بیان کرد: در صورتی که به ازای هر ۱۰۰ هزار نفر جمعیت تعداد موارد بستری در سه روز متوالی بالاتر از سه مورد باشد، وضعیت قرمز می شود.
وی در ادامه با اشاره به اینکه برای هر انسانی خطر ابتلاء به کرونا وجود دارد و هیچ کس در هیچ گروه سنی و جنسیتی مصون نیست، بیان کرد: ماهیت بیماری به گونه ای است که ۸۰ تا ۸۵ درصد موارد ابتلاء به صورت سرپایی، بدون علامت یا کم علامت هستند و برخی از بدون علامت ها در غربالگری ها شناسائی می شوند.
این کارشناس ستاد کرونای کرمان گفت: کم علامت ها علائم خفیفی در حد یک سرماخوردگی مانند سرفه، تب خفیف زیر ۳۸ درجه، گلودرد، تهوع و استفراغ و اخیرا از دست دادن حس بویائی را تجربه می کنند.
وی اظهار کرد: ۱۵ درصد از مبتلایان به کرونا علائم شدیدتر مانند تنگی نفس، افت اکسیژن خون، افت فشار خون و شوک ناشی از بیماری را تجربه می کنند که نیاز به بستری شدن در بیمارستان دارند و بعضا نیازمند خدمات ویژه در آی سی یو یو شوند.
صحبتی گفت: بیشترین افرادی که در معرض ابتلاء به کرونا قرار دارند، کسانی هستند سن بالا دارند و ملاک سن بالای ۶۰ سال است و هر چه سن بالا می رود احتمال درگیری با فرم های شدید بیماری افزایش پیدا می کند که این افراد نیازمند رعایت خیلی جدی تر و دقیق تر پروتکل های بهداشتی از سوی خود و نزدیکانشان هستند.
وی با اشاره به اینکه گروه دوم افرادی هستند که چاقی مفرط دارند، افزود: بیماران دیابتی گروه دیگر هستند که از نظر خطر ابتلاء مساوی با دیگر افراد هستند اما در صورت ابتلاء خطر عوارض در آنها چهار برابر افراد عادی جامعه است که باید ماندن در منزل، رعایت فاصله اجتماعی و استفاده از ماسک را بیشتر داشته باشند.
صحبتی تصریح کرد: زنان باردار، کسانی که آسم دارند، بیماران قلبی مزمن، افرادی که از سیگار و قلیان استفاده می کنند، کسانی که به هر دلیل از کورتون استفده می کنند و افرادی که سابقه پیوند اعضء دارند، در معرض خطر بیشتری برای ابتلاء به بیماری قرار دارند.
کارشناس ستاد مقابله با کرونای دانشگاه علوم پزشکی کرمان در بخش دیگری از سخنانش بیان کرد: یکی از نگرانی و دغدغه های بخش سلامت و جامعه وارد شدن به فصل سرما و افزایش بروز بیماری های تنفسی است که از قبل هم بوده مثل آنفلوانزا اما همزمانی آن با کرونا شاید اتفاق خوشایندی نباشد.
وی اظهار کرد: واکسن برای آنفلوانزا از گذشته وجود داشته و کارآئی ۷۰ تا ۸۰ درصدی دارد و امسال تدارکات تهیه واکسن انجام شده و توزیع واکسن از اواخر شهریورماه در بخش خصوصی و مهرماه در بخش دولتی آغاز می شود.
صحبتی افزود: در کل دنیا واکسن به اندازه همه مردم نیست و روال بر این است که اولویت بندی می شود و گروه های در معرض خطر بیماری در اولویت تزریق واکسن قرار می گیرند.
وی با اشاره به اینکه افراد دارای بیماری زمینه ای، کسانی که نقص ایمنی دارند، زنان باردار، افراد بالای ۶۵ سال و کادر درمانی در اولویت تزریق واکسن آنفلوانزا براساس شناسه کارت ملی هستند.
این کارشناس ستاد مقابله با کرونای کرمان گفت: رعایت توصیه های بهداشتی، استفاده از ماسک و شست و شوی دست ها در پیشگیری از خیلی از بیماری های تنفسی دیگر مثل آنفلوانزا و سرماخوردگی موثر واقع می شود و امیدواری داریم احتمال گسترش بیماری در جامعه نسبت به سال های قبل کمتر شود.
وی بیان کرد: مناسب ترین زمان برای تزریق واکسن آنفلوانزا شهریور، مهر و نهایتا آبان است و علی رغم افزایش قیمت در بخش های مختلف، افزایش قیمت برای واکسن آنفلوانزا اعمال نشده و با قیمت ۴۰ تا ۵۰ هزار تومان قابل دریافت است.
صحبتی در ادامه درباره نکات پیشگیرانه از بیماری کرونا اظهار کرد: محور اول مسائل مربوط به فاصله گذاری اجتماعی، ماندن در منزل، استفاده نکردن از وسائل نقلیه عمومی، برگزار نکردن جشن ها، میهمانی و مراسم است که تاکید به ویژه برای افراد در معرض خطر و مسن بیشتر است.
وی بیان کرد: محور دوم رعایت مسائل بهداشت محیط و فردی، شست و شوی دست ها، خودداری از دست زدن به صورت، استفاده از ماسک، ضدعفونی کردن سطوح یا مواردی است که از بیرون خرید می کنیم.
کارشناس ستاد مقابله با کرونای دانشگاه علوم پزشکی کرمان گفت: مثلث تعریف شده در پیشگیری از کرونا زدن ماسک، رعایت فاصله اجتماعی و شست و شوی مکرر دست هاست که نکات مهمی است و موجب کاهش بیماری و خارج شدن از وضعیت قرمز خواهد بود.
وی اظهار کرد: براساس برآوردها در جامعه حدود ۷۰ درصد افراد در محیط بیرون از منزل از ماسک استفاده می کنند که خوب است اما کافی نیست و زمانی شیوع بیماری نزولی می شود که این عدد به بالای ۸۰ درصد برسد و به نظر می رسد این اتفاق خوشایند دارد می افتد.