اظهار نظر صریح تویوتا در مورد تسلا/ بالیدن به آشپزخانه ی واقعی!
تویودا، مدیر عامل گروه خودروسازی تویوتا می گوید اگر تسلا دستور پخت جدیدی ابداع کرده، ما صاحب آشپزخانه و سرآشپز هستیم و غذای واقعی می پزیم.
به گزارش سایپانیوز، شاید ارزش هر سهم تسلا بیشتر از تویوتا باشد، اما تویوتا خودش را خودروساز می داند طوری که آکیو تویودا مدیر عامل گروه خودروسازی تویوتا می گوید:«وقتی صحبت از ارزش سهام است ما به تسلا می بازیم اما هنگامی که صحبت از محصول است، منوی ما انواعی از انتخاب ها پیش روی مشتری می گذارد.»
تویوتا از زمان پیدایش تا به امروز بیش از 100 میلیون دستگاه تولید کرده و در بازار جهانی فروخته است. و این اولین باری است که مدیر عامل این گروه خودروسازی به این آشکاری و صراحت در مورد رقیب خود حرف می زند. تویودای 64 ساله در گزارش اینترنتی خود که از دو برابر شدن پیش بینی سود سال مالی جاری تویوتا خبر داد به این موضوع مهم هم پرداخت که ذهن خیلی از کارشناسان صنعت خودرو را هم به خود مشغول کرده است. او گفت «تسلا می گوید دستور پخت غذایی را ابداع کرده که به استانداردی برای صنعت خودروی آینده تبدیل خواهد شد، اما تویوتا یک آشپزخانه ی واقعی دارد و سرآشپز آن واقعی هستند.»
شرکت خودروسازی آمریکایی تسلا که از ماه ژوئیه (خرداد) از لحاظ ارزش سهام از تویوتا پیشی گرفته است، موفقیت خود را مدیون اشتیاق سرمایه گذاران به نسل جدید خودروهای برقی است. واقعیت هم این است که اگر ارزش تویوتا و تمام 6 خودروساز دیگر ژاپنی را روی هم بگذارید، به ارزش سهام تسلای آمریکا نمی رسد. اما در مقایسه واضح تسلا در سال گذشته فقط 367,500 دستگاه خودرو فروخته که 3.4 درصد از 10.74 میلیون دستگاه خودرویی است که تویوتا سال گذشته موفق به فروش آن شده است. تازه خود تویوتا در سال گذشته از لحاظ تعداد فروش بعد از فولکس واگ مقام دوم پرفروش ترین خودروساز دنیا بود و چند دهه است که این خودروساز قابل اعتماد ترین خودروهای دنیا که در عین حال مقرون به صرفه ترین آن است تولید کرده است.
با این حال تویودا با 64 سال سن آن قدر هم مغرور نیست که واقعیت ها را نپذیرد و می گوید: کمپانی ما در خیلی از حوزه ها و بخش ها می تواند از رقیب خود بیاموزد مثل سگمنت خودروهای تمام برقی، درآمد حاصل از روزآمدی نرم افزاری و تولید خودروهایی که سوخت شان انرژی های تجدیدپذیر است.
واقعیت دیگر هم این است که تویوتا در تولید خودروهای تمام برقی از سایر رقبا عقب افتاده چون اصرار داشته است که هنوز دنیا برای خودروهای برقی آمادگی ندارد و بخش مهمی از سرمایه گذاری های خود را روی در سبد خودروهای هیبریدی قرار داده است. تا سال 2025 هم ظرفیت تولید خودروهای برقی تویوتا به 500 هزار دستگاه هم به زحمت خواهد رسید. در حالی که ایلان ماسک مدیر عامل تسلا پیش بینی کرده است که تا همان سال 2025 ظرفیت تولید و فروش خودروهای الکتریکی این کمپانی به چند میلیون دستگاه می رسد. در بخش تولید خودروهای برقی، فولکس واگن آلمان وضع خیلی بهتری نسبت به تویوتا دارد و تا سال 2023 ظرفیت تولید و فروش خودروهای برقی این کمپانی به 1 میلیون دستگاه می رسد.