ترامپ مخالف چندجانبه گرایی بود/تغییر عمده‌ای در روابط ایران و آمریکا رخ نمی‌دهد

استاد علوم سیاسی با تایید بازگشت بایدن به برجام،تاکید کرد تحولات زیادی در روابط ایران و آمریکا رخ نمی‌دهد.

دیوید شولتز استاد علوم سیاسی دانشگاه هاملین است. وی در گفت‌وگو با ایلنا نظرات خود را در مورد تنش‌ها میان ایران و آمریکا و انتخابات آمریکا بیان کرده است.
ترامپ مخالف چندجانبه گرایی بود
وی در ابتدا در مورد سیاست خارجه ترامپ گفت: در واقع ریاست جمهوری جو بایدن نمایانگر تداوم و تغییر  سیاست خارجی ریاست جمهوری ترامپ خواهد بود. دوران ترامپ متفاوت بود و ریاست جمهوری وی بیشتر نمایانگر یک تغییر چشمگیر در سبک روسای جمهور اخیر ایالات متحده بود اما تغییر واقعی در اهداف یا اهداف کلی را نشان نمی‌داد. ترامپ هرگز از این ایده که ایالات متحده باید از نظر نظامی قدرتمندترین کشور در جهان باقی بماند، دور نشد. در عوض، ریاست جمهوری او بیشتر به سبک و سیاق شخصی او مربوط بود. وی یک جانبه عمل می‌کرد،  خود رای بود ، علاقه چندانی به اقدامات چند جانبه و چند جانبه گرایی نداشت و فکر می‌کرد ایالات متحده بیشتر می‌تواند با استفاده از قدرت اقتصادی خود و فشار بر کشورها به اهداف خود برسد. وی همچنین به دنبال اجرایی کردن ملی گرایی ایالات متحده بود اما نکته قابل تامل در دوران ترامپ نادیده انگاشتن دیپلماسی بود.
استاد علوم سیاسی دانشگاه هاملین در مورد سیاست خارجه بایدن نیز گفت: بایدن تلاش خواهد کرد تا ایالات متحده را به یک دوره یا رویکرد قبل از ترامپ بازگرداند و در انجام این کار موفقیت‌هایی کسب خواهد کرد. با این وجود جهان و موقعیت ایالات متحده در آن طی چهار سال تغییر کرده است. 
تغییر عمده ای در روابط ایران و آمریکا رخ نمی‌دهد
وی درباره احیای روابط آمریکا با اروپا گفت: بایدن یک رابطه و همکاری بیشتری با متحدان ایجاد خواهد کرد و از ابزارهای دیپلماتیک بیشتری استفاده خواهد کرد، اما کماکان حس ملی گرایی وجود دارد. در کوتاه مدت من تغییر عمدهای در روابط خاورمیانه – ایالات متحده یا آمریکا و ایران نمی‌بینم. 
بازگشت بایدن به برجام در کوتاه مدت رخ نمی دهد
شولتز در مورد احتمال بازگشت به برجام گفت: بایدن مایل به مذاکره مجدد و احتمالاً بازگشت دوباره به توافق هسته‌ای با ایران است، اما این توافق به صورت خودکار  احیا نخواهد شد و لزوماً در کوتاه مدت روابط بین این دو کشور را تغییر نخواهد داد. بین دو کشور اختلافات تاریخی و بی‌اعتمادی زیادی وجود دارد که باید رفع شود.

عضویت در تلگرام عصر خبر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا
طراحی سایت و بهینه‌سازی: نیکان‌تک