درخواست محسن هاشمی از مجلس: متون قانون بودجه را طوری بنویسید که دولت توان تخلف نداشته باشد

درخواست محسن هاشمی از مجلس: متون قانون بودجه را طوری بنویسید که دولت توان تخلف نداشته باشدبه گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری تسنیم،  محسن هاشمی در پایان دویست و شصت و ششمین جلسه شورا و در جمع خبرنگاران و در تشریح جلسه امروز گفت: قبل از آغاز صحن علنی، جلسه هم اندیشی با حضور شهردار و معاونانشان برگزار شد که موارد متعددی از جمله طرح جامع پسماند بررسی شد. خوشبختانه طرح جامع پسماند مسیرش رو طی کرده و به زودی به صحن می آید تا تصویب و امیدواریم در همین دوره مدیریت شهری اجرایی شود.
هاشمی سپس افزود: آغاز صحن علنی شورا با ارائه لایحه بودجه سال 1400 توسط شهردار تهران همراه بود و همانطور که می دانید بر اساس مصوبه و بخش نامه وزارت کشور قرار شد برای آنکه  بودجه ها شفاف شوند، همه تبصره ها عدد و رقم داشته باشند و بار مالی آنها مشخص باشد و در داخل بودجه بیاید، به همین دلیل بودجه متورم شده و نزدیک به 50 هزار میلیارد تومان است  که البته  12 هزار میلیارد تومان  مربوط به تبصره ها است، لذا باید گفت بودجه سال 1400 بالغ بر 38 هزار میلیارد تومان است که نسبت به بودجه سال گذشته بین 20 تا 25 درصد افزایش داشته که متناسبت با تورم موجود در جامعه بوده است.  در مجلس هم شما دیدید در کمیسیون تلفیق افزایش حقوق ها برای سال آینده در حد 25 درصد تصویب شد.
هاشمی افزود: بودجه امسال بر اساس تورم افزایش پیدا کرده به صورتی که بودجه ما انقباضی است چرا که فرض بر این بوده که درآمدهای ما به واسطه شرایط کرونا و تحریم تحقق پیدا نکند لذا این بودجه به نظر می آید منطقی و عاقلانه است.
رئیس شورای اسلامی شهر تهران گفت: سعی ما بر این است تا اواخر بهمن ماه بودجه را بررسی کنیم و هفته اول اسفند به فرمانداری بفرستیم تا قبل از 15 اسفند بودجه را در صحن تصویب کنیم.
هاشمی همچنین در خصوص بودجه حمل و نقل عمومی گفت: اصولا بودجه مترو و اتوبوس و حمل و نقل عمومی دو گانه است که در مورد مترو 50 درصد بودجه را باید دولت بدهد و در مورد اتوبوس ها باید 82.5 درصد بودجه را دولت بدهد.
وی اظهار داشت: متاسفانه وضعیت حمل و نقل عمومی همه کلانشهرها را نگران کرده و این در حالی است که ما در کشور نه متخصص، نه کارخانه،  نه نیرو و نه صنعت  کم نداریم، اما مشکل اصلی این است که مصوبات دولت اجرایی نمی شود. مشکل دیگر ما عدم هماهنگی بین ارگان های مختلف دولت است که در مورد حمل و نقل عمومی اولویتی در نظر نمی گیرند. وقتی بحث حمل و نقل عمومی می شود مشکلات آن را در اولویت انتهایی  قرار می دهند. این ایده و دید باید نسبت به حمل و نقل عمومی به ویژه با آلودگی هوا که در کلانشهرها وجود دارد تغییر کند و تا زمانی که نوع نگاه در سیاستمداران و دولتمردان تغییر نکند همیشه این مشکل را خواهیم داشت. همچنانکه از اول انقلاب بوده و حمل و نقل عمومی در شهر تهران همیشه  دچار یک استضعاف جدی در حوزه مالی بوده است  و همچنان ادامه دارد اما در این دوره بیشتر شده از قبل هم شده است.
هاشمی در ادامه و درخصوص تحقق پذیری بودجه سال 1400 گفت: اگر تلاش کنیم با املاک شهرداری و امکاناتی که داریم و با  تلاش و جدیت مدیریت شهری این بودجه می تواند محقق شود به ویژه آنکه نسبت به سال قبل رشد چندانی نداشته اما ما هنوز  هم نگاهمان به مجلس و دولت است. از مجلس هم تقاضا کردیم متون قانونی مربوط به بودجه را طوری بنویسند که دولت نتواند تخلف کند. می دانید که قوانین طوری نوشته می شود که اگر دولت درامد کافی نباشد بتواند در تخصیص پول ها را پرداخت نکند،  این قانون است و این متون باید اصلاح شود. البته من همیشه گفتم سه ارگان است که در تحقق بودجه های مربوط به شهرداری ها نقش دارند؛ دولت، مجلس و خود شهرداری ، لذا اگر خود شهرداری هم سماجت در پیگیری نداشته باشد این بودجه ها به ثمر نمی رسد.

عضویت در تلگرام عصر خبر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا
طراحی سایت و بهینه‌سازی: نیکان‌تک