مطهری: احمدینژاد توهم توطئه دارد
وی با اشاره به آنچه توهم توطئه احمدینژاد خواند، گفت: این مسئله به طوری است كه رئیس جمهور معتقد است قوه قضاییه و مقننه علیه ایشان توطئه میكنند در حالی در عالم واقعیت اینطور نیست.
نماینده مردم تهران در مجلس با اشاره با بیانات نوروزی رهبر انقلاب به تشریح ضعفها و مزیتهای احمدینژاد پرداخت و گفت: توهم توطئه، ساختن خط قرمز برای اعضا كابینه، عدم عذر خواهی از مردم از جمله ضعفهایی است كه رئیس جمهور بعدی نباید داشته باشد.
به گزارش عصرخبر به نقل از مهر، علی مطهری نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی با توجه به بیانات رهبر انقلاب در خصوص ویژگیهای رئیس جمهور آینده مبنی بر اینكه رئیس جمهور آتی باید مزیتهای رئیس جمهور قبلی فارغ از نقاط ضعف آن را داشته باشد به تشریح مزایا و ضعفهای احمدی نژاد پرداخت و به مهر گفت: از جمله نقاط قوت رئیس جمهور ساده زیستی، سخن گفتن به زبان مردم، قدرت بیان خوب، حضور درمیان مردم، داشتن صلابت لازم در مقابل غربیها و باج ندادن به آنها است، گرچه در این اواخر در مورد قضیه هولوكاست و رابطه با آمریكا كوتاه آمد.
وی داشتن روحیه برخورد با افراد و نهادهای متخلف حكومتی را از ویژگیهای مثبت احمدینژاد دانست و افزود: هر چند در این خصوصیت و روحیه به گونه ای بود كه اطرافیان خود را استثنا میكرد.
نماینده مردم تهران در مجلس داشتن استقلال را از دیگر مزیتهای مثبت احمدینژاد دانست و گفت: احمدی نژاد آدم مستقلی بود كه كمتر از ولی فقیه هزینه میكرد، به علاوه اینكه اعتماد به نفس بالای او در روحیه دادن به مردم از جمله مزیتهایی است كه برای رئیس جمهور آینده لازم است.
مطهری در ادامه به نقاط ضعف احمدی نژاد پرداخت و گفت: تصور نادرست از مقام ریاست جمهوری، به این معنا كه كسی كه در انتخابات پیروز شد وآرا را جلب كرد میتواند نظریات اقتصادی، فرهنگی و سیاسی خودش را در كشور اجرا كند، از معایب احمدی نژاد است، در حالی در قانون رئیس جمهور مجری سیاستهای كلی نظام و مصوبات مجلس است نه نظرات شخصی خود.
وی به تبعیض بین قوانین نزد رئیس جمهور اشاره كرد و گفت: احمدینژاد قوانین را به میل خود اجرا كرده به صراحت اعلام میكند قانونی كه خودم فكر میكنم و تشخیص بدهم درست است را اجرا میكنم و گرنه اجرا نخواهم كرد. پافشاری بر نظر خود و بی اعتنائی به نظر كارشناسان نیز از جمله این معایب است.
نماینده مجلس به استفاده احمدی نژاد از افراد مطیع به جای افراد كارآمد اشاره كرد و اظهار داشت: نتیجه این شد كه نخبگان به حاشیه رفتند به طوری كه اكثر مدیران اجرائی او دوستان قدیمی مثل برخی از همكاران و دوستان دانشگاه علم وصنعت ،شهرداری تهران ویا استانداری اردبیل هستند.
مطهری مسئله لجاجت را از دیگر ضعفهای احمدینژاد دانست و گفت: گاهی در مواردی بوده كه ایشان لجاجت به خرج داده از جمله استیضاح كردان ،شیخ السلام ویا عزل منوچهر متكی كه همه این موارد با تدبیر قابل حل بود اما به خاطر لجاجت تبدیل به معضل شد.
وی با اشاره به آنچه توهم توطئه احمدینژاد خواند، گفت: این مسئله به طوری است كه رئیس جمهور معتقد است قوه قضاییه و مقننه علیه ایشان توطئه میكنند در حالی در عالم واقعیت اینطور نیست.
نماینده مردم تهران به مسئله دفاع از تخلفات نزدیكان توسط رئیس جمهور پرداخت و گفت: در مبارزه با مفاسد اقتصادی احمدینژاد اعلام كرد كابینه خط قرمز است واین برای رئیس جمهور نقظه ضعف محسوب میشود.
مطهری نپذیرفتن اشتباه را از معایب احمدینژاد دانست و اظهار داشت: خودداری از عذرخواهی از ویژگی های بد احمدی نژاد است، به طوری كه حتی یك مورد در دولت وی كه در یك جایی اشتباه خود را بپذیرد و از مردم عذرخواهی كند مشاهده نكردهایم.
وی به تساهل و تسامح فرهنگی رئیس جمهور پرداخت و گفت: رفتار ایشان در مقابل قانون عفاف و حجاب نشان دهنده تساهل و تسامح فرهنگی او است.
نماینده مجلس به گرایش فكری احمدی نژاد اشاره كرد و گفت: گرایش فكری نادرست مانند تلاش برای ارائه مكتب ایرانی یا وحدت ادیان به آن شكل به طوری كه میگوید اسلام چیزی به جزآزادی و توحید نیست نشان دهنده این است كه احمدی نژاد احكام اسلام را نادیده گرفته است.
مطهری قائل نبودن به مجلس را از معایب رئیس جمهور دانست وگفت: احمدی نژاد به طور كلی تمایل به استبداد دارد به شكلی كه از هر وسیلهای برای رسیدن به قدرت استفاده میكند همانطور كه در مناظره انتخاباتی مشاهده كردیم.
وی به تزلزل و عدم ثبات در مواضع احمدینژاد اشاره كرد و گفت: برای مثال مواضعش برابر قطعنامه سازمان ملل كه همه آنها را كاغذ پارهای بیش ندانست اما بعد ها كه به مشكلات اقتصادی برخورد كرد ریشه همه نابسامانیها را تحریمها خواند.
نماینده مجلس ناتوانی در جذب گروههای سیاسی، نداشتن انظباط مالی، اجرای پروژهها بدون توجه به اسناد بالا دستی، كم توجهی به نظرات روحانیون و مراجع تقلید را از دیگر ضعفهای چشمگیر احمدینژاد دانست و گفت: رئیس جمهور سازمان برنامه بودجه را منحل میكند یا مثلا در بعد دیگر مسئله رجعت چاوز را مطرح میكند وآنقدر احساسی میشود كه در برخورد با مادر چاوز جایگاه و موقعیت خود را درك نمیكند.
مطهری در پایان تصریح كرد: اینها ضعفهایی است كه نباید رئیس جمهور بعدی داشته باشد و كاندیدایی كه این ضعفها را نداشته باشد میتواند بهترین همكاران را انتخاب كند.