سخنگوی وزارت خارجه: ظریف به آذربایجان و ارمنستان می رود/ تفاهم در دسترس است

سخنگوی وزارت خارجه: ظریف به آذربایجان و ارمنستان می رود/ تفاهم در دسترس است

سخنگوی وزارت امور خارجه گفت: کاملا روشن است که پیشرفت‌های قابل توجهی در وین داشتیم و فکر می‌کنیم تفاهم در دسترس است. آنچه باقی مانده قابل توجه هستند. آنها باید مورد مداقه قرار گرفته و پیگیری شوند.

به گزارش ایلنا، سعید خطیب‌زاده در نشست خبری امروز خود با تبریک سالگرد آزادسازی خرمشهر، در تشریح گاه‌شمار دستگاه دیپلماسی گفت: روز دوشنبه هفته گذشته وزیر امور خارجه در نشست اضطراری وزرای امور خارجه سازمان همکاری کشورهای اسلامی مواضع ایران در خصوص تحولات سرزمین‌های اشغالی را مطرح و تاکید کرد که این جنایات باید به عنوان جنایت جنگی و اقدام علیه بشریت  شناسایی شود و سازمان‌های بین‌المللی اقدام مسئولانه داشته باشد. همچنین دکتر ظریف سفری به ایتالیا و واتیکان داشتند؛ وزیر امور خارجه در این سفر با پاپ و مسئولان واتیکان و مقامات عالی ایتالیا دیدار کرد.

وی افزود: ظریف روز چهارشنبه هم به ایرلند رفت و با وزیر خارجه و رئیس‌جمهور ایرلند رایزنی کرد و صحبت‌های خوبی درباره بازگشایی سفارت ایرلند در تهران صحبت شد. همچنین نمایندگان ویژه ایران در امور یمن و افغانستان با همتایان خود نیز رایزنی کردند. ظریف با جوزپ بوررل نیز صحبت کرده و روز شنبه نیز سرکنسولگری ایران در حلب به شکل برخط افتتاح شد. وزیر امور خارجه فردا هم به جمهوری آذربایجان و ارمنستان می‌رود.

سخنگوی وزارت امور خارجه موضوع تمدید قرارداد ایران با آژانس بین‌الملی گفت: درباره تمدید توافق ایران و آژانس باید دو نکته گفته شود؛ گفت‌وگو درباره این موضوع در شورای عالی امنیت ملی انجام شده و در پروسه نهایی شدن است. با نهایی شدن، دبیرخانه یا سازمان انرژی اتمی خبر آن را اعلام می‌کنند. 

وی ادامه داد: البته در این توافق دسترسی فراپادامانی به آژانس داده نمی‌شود؛ یک تصمیم بین ایران و آژانس است که فیلم‌برداری‌ها در چارچوب پروتکل الحاقی انجام شود ولی دسترسی به بازرسان آژانس داده نشود. بعد از این هم دسترسی فراپادمانی به بازرسان داده نمی‌شود. تصمیم دراین باره نهایتا اعلام می‌شود.

خطیب زاده در خصوص روند مذاکرات وین و اظهارات دوگانه دو طرف در این رابطه،‌با تاکید بر اینکه دو گانه‌ای وجود ندارد، گفت: کاملا روشن است که پیشرفت‌های قابل توجهی داشتیم و فکر می‌کنیم تفاهم در دسترس است. آنچه باقی مانده قابل توجه هستند. آنها باید مورد مداقه قرار گرفته و پیگیری شوند.  

وی افزود: اگر تصمیم سیاسی در واشنگتن گرفته شود و از ادبیات و رفتار و منش دولت قبلی فاصله گرفته شود و از کمپین فشار حداکثری دور شوند، آنچه باقی مانده، می‌تواند به راحتی به نتیجه برسد. اگر این اتفاق رخ دهد، توافق با مداقه قابل تفاهم است ولی اگر آمریکا برای حفظ آن میراث شکست خورده به وین برگردد، آنچه باقی مانده، می‌تواند طولانی شود. ملاک ما متن برجام است؛  آنچه نوشته باید نعل به نعل اجرا و منافع ایران تامین شود. بعد از رفع تحریم‌ها و راستی‌آزمایی‌ها ایران آماده متوقف کردن اقدام جبرانی خود است

عضویت در تلگرام عصر خبر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا
طراحی سایت و بهینه‌سازی: نیکان‌تک