زاکانی :با فضای مجازی موافقم

زاکانی کاندیدای انتخابات ریاست جمهوری گفت که با فضای مجازی موافقم و آن را یک موهبت بزرگ الهی می دانم که به دست انسان مهیا شده است اما در خصوص نقاطی که به سلامت اخلاقی نوجوانان و امنیت خانواده ها هجوم می برد، حتما دقت می‌کنم.

به گزارش ایسنا، علیرضا زاکانی در برنامه دستخط در توضیح علت کاندیدا شدنش در انتخابات ریاست جمهوری گفت: با توجه به شرایط سخت و حساسی به میدان آمدم همان طور که از ابتدای انقلاب اسلامی هر کجا که شرایط سخت و حساس بود به میدان آمدم.وی با اشاره به حضورش در جنگ و فعالیت های دانشجویی و عضویت در هیات علمی دانشگاه گفت: در سال 68 ازدواج کردم و سه فرزند دارم.
وی با بیان اینکه سال 82 ناخواسته وارد عرصه سیاست شده است گفت: در دوره هفتم نماینده مجلس شدم و همزمان وارد عرصه سیاست به معنای کارکردهای انقلابی آن شدم. همیشه به دوستان می گفتم ما از عرصه اعتقادی به عرصه سیاسی آمده ایم، البته نه اینکه کسی باشیم که به دنبال سیاست بدویم. خوشبختانه آنجا توانستم سلسله فعالیت های کشوری را داشته و هم کل کشور را چندین بار بگردم و هم سازماندهی کشوری انجام دهم.
زاکانی خاطرنشان کرد: کار سخت، کاری است که مانند رزمندگان  انجام شود.انسان مانند ماهی است که آن را در آب می اندازند و از آن لذت می برد. الان هم یک دهه است که دوستان جریان انقلاب به من اصرار می کردند که وارد عرصه رقابت انتخابات ریاست جمهوری شوم، لذا برای انتخابات در سال های 92 و 96 ثبت نام کردم، سال 96 به دلیل مبارزه با مفاسد اقتصادی آن اتفاق افتاد. معتقدم برای مبارزه با فساد باید از قوی ترین و گردن‌کلفت ترین آدم ها شروع کنیم و لذا در گذشته به سراغ وزرای نفت و اطلاعات ، قوه قضائیه ، معاون رئیس جمهور ، برادر رئیس جمهور، رئیس دانشگاه آزاد اسلامی و دادستان تهران رفتم برخی مواقع نمایندگان مجلس مرا دست می گرفتند و می گفتند برویم تا بنده جواب فلان شخص را بدهم، می گفتم خودتان جواب دهید، آنها می گفتند ما هیچگاه در این وادی ها وارد نمی شویم.
وی‌ با بیان اینکه در مبارزه با مفاسد اقتصادی و مسائل مختلف جدی هستیم و با چپ و راست، بالا و پایین تعارف نداریم افزود: معتقدم اگر هر کسی گفت که انقلابی تر است در صورت خطا باید 2 تا چوب بخورد برعکس دیگران که می گویند اگر فلانی دوست ما بود، رهایش کنید. هیچ رفیقی نداشتم که اگر خطا کرده باشد خودم یقه اش را نگرفته باشم. از این رو بین دوستانم مشهور است که کسی نمی تواند در کنار ما خطا کند.
این کاندیدای انتخابات ریاست جمهوری درباره قابلیت هایش گفت : هر کجا سختی و هزینه دادن بوده، تلاش کرده ام که در صحنه حضور داشته باشم و امروز نیز روز هزینه دادن است؛ دوم ، برنامه و کادر داشتن است، به این معنا که بنده در طول فعالیتم بعد از ورود به دانشگاه، یعنی از حدود 32 سال قبل با نسلی در جریان دانشجویی و بعد از در جریان سیاسی و جریان مسئولیتی کشور آشنا شدم که ذخیره بسیار مهمی است، اعتقاد بر  این است ما کادر بالایی داریم اما قدر نیروی انسانی را نمی دانیم. امروز جامعه ما به نیروی انسانی خلاق، آگاه و دانشمند نیاز دارد. بعد از آن ارتباط با نیروهای انقلاب و شناخت معضلات کشور است.
وی با بیان اینکه چهار رویکرد تحولی در حوزه های اقتصاد و مدیریت، فرهنگ و اجتماع، سیاست و امنیت و سیاست خارجی دارد، افزود: بالغ بر 25 هدف عملیاتی داریم که وعده‌های ما ناظر بر این اهداف عملیاتی است، برخی از آنها، 60 سال است که در کشور ما اجرا نشده است.
زاکانی درباره اینکه آیا اختیارات قانون اساسی را برای رفع مشکلات کشور کافی می داند گفت: این اختیارات کاملا کافی است . آنهایی که می گویند کافی نیست، از بی فکری، بی ارادگی و بی‌عرضگی‌شان است. من ساختار کشور را به خوبی می شناسم و 4 دوره نماینده مردم در مجلس بوده ام و مجلس را در راس امور می دانسته، می دانم و خواهم دانست . ان شاءالله در دولت خودم امکانی را فراهم می کنم که این نقش و نسبت ها دوباره برقرار شود.
وی اضافه کرد: علاوه بر این نسبت به دستگاه قضایی شناخت دقیقی دارم و با روحیه ای که امروز در این دستگاه وجود دارد، می توانیم به خوبی با یکدیگر هماهنگ شده و کشور را با شتاب فراوانی به پیش ببریم. ما امروز از یک رهبر حکیم و فرزانه، ملت در صحنه، جمع جوانان پرشور و عالم، زنان و اقوام و مذاهب مختلف هستیم و امکان بالایی در کشور بهره مند هستیم ، به این مسائل واقف هستم و می دانم که این حرف ها بهانه‌جویی است.
زاکانی درباره نگاهش برای حل مشکلات اقتصادی گفت: اتکا به درون و بعد از آن استفاده از ارتباطات بین المللی نگاه درستی است. ما فوریت‌ را اقتصاد و مدیریت با کانون جهش تولید قرار داده‌ایم و به واسطه تجربه 2 دهه خودم، مخالفتمان را هم با دیوان سالاری، یعنی فساد اداری و اقتصادی قرار داده ایم. در حوزه فرهنگ و اجتماع نیز کانون‌مان تعلیم و تربیت و در حوزه سیاست و امنیت هم اساس کار را بر مشارکت و تحقق مردم سالاری دینی گذاشته ایم ، در عرصه سیاست خارجی فرصت ما دیپلماسی فعال و هوشمند است و از همه ظرفیت جهانی و منطقه ای استفاده می کنیم اما تا زمانی که در داخل کشور به یک قابلیت نرسیم، در خارج از کشور، کسی برای ما تره خورد نخواهد کرد.
وی سهم تحریم ها را در مشکلات فعلی کشور حداکثر 15 تا 20 درصد و سهم سوءمدیریت را ۸۰ درصد دانست و گفت: همین مسئله مرغ را بینید، ما سالانه باید 21 میلیون تن نهاده برای دام، مرغ و آبزیان تامین کنیم که حدود 16 تا 17 میلیون تن آن واردات است و 9 میلیون و 200 هزار تن ذرت، 4 میلیون و 600 هزار تن جو و 3 میلیون و 400 تا 600 هزار تن هم سویا و کنجاله سویا است. از قبل مشخص بوده که باید چه اتفاقی در این زمینه رخ دهد و فصل های کشت و برداشت و خرید در عرصه جهانی در حوزه آمریکای جنوبی، اوراسیا و قیمت ها هم معلوم است اما بی‌کفایتی سبب می شود که در نهایت اجازه خرید نمی‌دهند و عملا وارد فصل گرانی می شویم و بعد از اینکه خرید انجام می شود، پول آن را نمی توانند تامین کنند و در نهایت هم پول آن را به دست افراد به اصطلاح از ما بهتران می دهند و بعد هم بخش دولتی وارد می شود و قیمت تمام شده گران تری را از بخش خصوصی وارد می کند . در آخر هم مرغ 14 هزار تومانی به 35 هزار تومان می رسد و این ظلم و نامردی است.
وی اضافه کرد: نکته دوم این است که وقتی سال 98 ما بحث واردات را با اختصاص ارز 4200 تومانی دنبال کردیم، متوجه شدیم که 15 میلیارد دلار در اقلام مختلف اعم از کالای اساسی، دارو و غیره واردات داشته‌ایم، اما در سال 99 گفتند که 6 میلیارد دلار آن را کم می‌کنیم و تنها 9 میلیارد دلار در نظر می گیریم، اولا در همین مجلس دیدیم که بین وزارت صمت و وزارت جهاد کشاورزی و بین بانک مرکزی و وزارت اقتصاد دعوا وجود دارد و در نهایت هم هر 4 بخش با یکدیگر دعوا داشتند. مسئله بعدی هم این بود که وزارت نفت امکان انتقال ارز داشت، اما این کار را نمی کرد. شنیدم که وزیر اقتصاد و عزیزی که در سازمان برنامه متولی کار است، معترض بودند که وزارت نفت به وظایف خودش عمل نمی کند.
وی افزود: یک جلسه ای در حدود 2 ماه پیش بود با حضور وزرای نفت، صمت، کشاورزی، اقتصاد و رئیس بانک مرکزی برگزار شد، رئیس بانک مرکزی عنوان کرد که ما مشکل انتقال ارز داریم که بنده گفتم ما چنین مشکلی نداریم و شما دقیق صحبت کنید. رئیس بانک مرکزی اعلام کرد که چطور این حرف را می زنید که بنده در جواب گفتم ارز حداکثر با 2 ماه اختلاف وارد می شود اما در حساب های وزارت نفت است، حتی اسامی حساب‌ها و بانک ها را هم گفتم. آقای همتی گفت بنده از این مسئله خبر ندارم، در جواب گفتم مشکل کشور این است که شما خبر ندارید، از وزیر نفت سوال کنید. وزیر نفت گفت که این پول ها 14.5 درصد خودمان است، گفتم نه، اینطور نیست و حساب خودمان نداریم و این پول ها در حساب های وزارت نفت است. البته بعدا دیدیم که این پول ها را جابه جا کردند.
رییس مرکز پژوهش های مجلس یادآور شد: این نکته را هم درباره نهاده های دامی بگویم که همان قیمتی که سال 98 بود، برای سال 99 در نظر گرفتند، اما سال 99 به دلیل کرونا قیمت آن بالا رفت و 11 درصد ورود نهاده ها به کشور کاهش یافت، در حالی که بانک مرکزی اعلام کرد همان پول سال 98 را برای 99 هم در نظر گرفته است و مشکل کجاست؟ در حالی که اصلا دقت نکردند در عرصه جهانی به دلیل کرونا قیمت نهاده ها بالا رفته است.
وی ادامه داد: نمونه دیگر این است که ما 125 میلیون تن تولید پروتینی، کشاورزی  و باغداری در داخل کشور داریم که از این تعداد 109 میلیون تن کشاورزی و باغداری و 16 میلیون تن آن پروتئینی است، 360 میلیون دلار برای سم، کود و بذر اصلاح شده لازم بود و دولت در آن 6 میلیارد دلاری که کم کرده بود، این 360 میلیون دلار را حذف و اعلام کرد آن را از طریق ارز آزاد وارد کنید و عملا شرایطی را به گونه ای رقم زد که قیمت کود 100 برابر شد، خود جهاد کشاورزی اصرار داشت و اعلام می کرد که در حال نابودی هستیم، ولی به آنها می‌گوییم چرا این کار می‌کنید، می‌گویند نه، مصوب است. ببینید، متاسفانه این غیرت دینی وجود ندارد.
زاکانی در توضیح اولین گامش برای حل مشکل بیکاری گفت: در گام اول دولت را از رقابت با تولید عقب می‌کشم و بانک را از پیمانکاری و دلالی و بازارسیاه به کمک کار تولید منتقل می کنم ، دولت امروز به جای اینکه دست تولیدکننده را بگیرد، پای او را می گیرد و وقتی تولیدکننده با کله زمین می خورد، به او می خندد و تازه می گوید در حال کمک کردن هستم.حکایت ما مانند ماشینی است که از 4 طرف، افرادی در حال هل دادنش هستند و علی رغم اینکه خسته می شوند، می‌گویند چرا ماشین حرکت نمی کند؟ در حالی که نمی بینند خودشان تلاش همدیگر را خنثی می کنند و این مسئله در بخشی از کشور وجود دارد. از طرف دیگر در همین دولت حالی برای انجام دادن وجود ندارد.
وی افزود: اولین کاری که بنده انجام می دهم، مقررات‌زدایی از تولید و سهولت صدور مجوز است، الان 80 درصد مجوزها به واسطه رانت صادر می شود. همچنین امکانی را فراهم می کنم که تولیدکننده سیاست باثباتی را ببیند، همین که تولید شروع شد اثراتش در بیکاری، در تورم، در زندگی شاداب خانواده ها ایجاد می‌شود. اشکالی که در کشور ما وجود دارد این است که در گذشته دولت نفت می‌فروخت، خودش را سرپا نگه می داشت و تصور هم می شد که رئیس دولت تنها رئیس کارمندان خودش است و کاری با مردم نداشته است.
زاکانی بیان کرد: در سال های اخیر دولت کاری که کرده  که با افزایش تورم خودش را اداره کرده و مانند بچه پولدارها هم خرج کرده ،اولین تلاشم این است که از اصلاح خود دولت شروع کنم و دولت را در حمایت از تولید و مردم قرار دهم؛ آن زمان شما می بینید که چه جهشی در تولید و صادرات انجام می‌شود.
به گفته وی ، سن ازدواج آقایان 30 سال و خانم ها 24 سال و 29 سالگی هم بچه دار می شوند. جالب است بدانید که آقایان به صورت میانگین در 33 سالگی سر کار می روند.
زاکانی درباره اینکه سن ازدواج باید چقدر باشد گفت: 3 دختر دارم که بچه اولم در دبیرستان ازدواج کرد و بچه دوم و سوم بعد از کنکور ازدواج کردند ، بدون اینکه اصلا بنده بخواهم فشاری را بیاورم و الان هم 4 نوه دارم دخترانم تحصیلات عالیه دارند و در جامعه نیز به فعالیت می پردازند. ازدواج نه تنها مانع تحصیلشان نشد، بلکه بچه دار شدن هم مانع این کار نشد.
وی درباره جهیزیه و مهریه دخترانش گفت: مهریه ‌شان 14 سکه طلا بوده و تمام خواهرانم هم همین میزان مهریه دارند.
زاکانی درباره میزان هزینه اش برای جهیزیه دخترانش عنوان کرد: قیمت جهیریه متفاوت بود اما همه آنها از کالای ایرانی بوده است. یعنی الان که رسم شده باید کالای ایرانی باشد، اما ما از دهه 70 این کار را انجام می دادیم. من سال 66 به مکه رفتم و زمانی که برگشتم هیچ سوغاتی از مکه نیاوردم و تنها 4 لیتر آب زمزم آوردم و زمانی که به فرودگاه تهران رسیدم، از آنجا کالای ایرانی خریدم.
وی درباره اینکه آیا می داند قیمت کالای ایرانی چقدر است تصریح کرد که خیلی بالاست.
زاکانی درباره اولین گامش برای ازدواج جوانان توضیح داد: ‌اولین گام اشتغال است ک البته این با حلوا حلوا دهن شیرین نمی شود؛ در این زمینه و در حوزه مسکن و تنظیم آن و ایجاد تسهیلات برای ازدواج و تسهیلاتی که به یک نوعی امکان فعال کردن تولید داخل را داشته باشد، اقدام می‌کنم. به عبارت دیگر کاری می کنیم که افراد کالای تولید داخل را بخرند.یکی از ویژگی های تحریم این بود که در داخل کشور یک فرم قابل قبولی در حوزه لوازم خانگی رسیدیم. لذا نوع مواجهه بنده با نوع مواجهه برخی از آقایان که مدام توصیه می کنند، متفاوت است چون 13 سال بودجه بسته ام و می دانم هزینه و درآمد یعنی چه و از وضعیت کشور آگاهم، تمام تلاشم این است که از ظرفیت های داخل مجموعه بودجه و امکانات استفاده و برای زوج های جوان تسهیلات ایجاد کنم. ما الان 3 و نیم میلیون زن سرپرست خانوار و 21 میلیون زن خانه‌دار داریم ، همچنین بسیاری از جوانان ما امروز بیکار هستند. سعی‌ می کنم از طریق یک نوع نگاه جدید به عرصه و قبول مسئولیت های لازم کار را پیش ببرم. متاسفانه دولت های ما مسئولیت‌پذیر نبوده اند.
وی با بیان اینکه از فضای مجازی اطلاعات زیادی دارد، درباره دغدغه اش برای استفاده از فضای مجازی گفت: معمولا یک چیزی گفته می شود که کاسه داغ‌تر از آش نشوید، عین این قضیه برای فضای مجازی هم وجود دارد! انگلیس قانون مستحکمی ناظر به صیانت کودک و نوجوان از فضای مجازی دارد، ولی داخل کشور عده ای با جوانان ما نامردی می کنند و نمی گذارند این اتفاق رخ بدهد. با فضای مجازی موافقم و آن را یک موهبت بزرگ الهی می دانم که به دست انسان مهیا شده است اما در خصوص نقاطی که به سلامت اخلاقی نوجوانان و امنیت خانواده ها هجوم می برد، حتما دقت می‌کنم.
وی ادامه داد :مگر می شود که اوباما زن و بچه‌هایش را از پرسه در فضای مجازی جلوگیری می کند اما ما این مسیر را باز بگذاریم. بنده حکمرانی بر فضای مجازی و دولت الکترونیک را در سال اول دولتم به مردم وعده می دهم، نکته دیگر اپلیکیشن های موجود در فضای مجازی است که داخلی ها را تقویت کرده و خارجی ها را هم ملزم می کنم که به داخل کشور آمده و با قواعد کشور کار کنند. ما که کمتر از ترکیه نیستیم؛ این کشور برای آنها تعیین تکلیف می کنند اما مسئولین ما پایشان در مقابل آنها می لرزد.تا زمانی که ما در کشور قابلیت ایجاد نکنیم ممکن است آنها مسیر خودشان را بروند و به همین دلیل توسعه فضای مجازی از وظایف ماست و این هم ربطی به الان ندارد.
وی اضافه کرد:سال 80 در مشهد جلوی 1250 دانشجو سخنرانی کردم و گفتم اینترنت یک موهبت است و باید از آن استفاده کرد. بله اگر عرضه استفاده از آن را نداریم مسئله دیگری است. متاسفانه دولت فعلی و کسانی که نگاه ابزاری به جامعه دارند، دائما مردم را می ترسانند؛ من معتقدم با همه وجود باید این حوزه را توسعه داده و ضابطه‌مند کرد.
این کاندیدای انتخابات ریاست جمهوری در بخش دوم این برنامه درباره شغل پدرش گفت: شغل پدرم آزاد بود و در کنار آن داور بین‌المللی کشتی و از دوستان جوان پهلوان تختی بودند، پدرم از دنیا رفته اما مادرم هستند.دو خواهر و 4 برادر هستیم.
زاکانی درباره نحوه آشنایی با همسرش اظهار کرد: سال ۶۸ ازدواج کردم، به صورت محلی و مادرم در هیات ایشان را دیده بودید.مهریه همسرم ۵۰ مثقال نقره است و خطبه عقدمان را عموی همسرم خواند.تحصیلات همسرم نیز حوزوی است و ایشان فعال فرهنگی هستند.
وی درباره اینکه آیا در زمان خواندن انشا در مدرسه تصور می کرده روزی نامزد انتخابات ریاست جمهوری شود، گفت: نه ولی همیشه تصور می کردم یا خلبان و یا پزشک می شوم.
زاکانی درباره تعداد فرزندانش نیز خاطرنشان کرد: ۳ دختر و ۴ نوه دارم که همه آن ها فوق لیسانس هستند و یکی در حال تحصیل در این مقطع تحصیلی است. یکی از فرزندانم معلم، دیگری در حوزه نرم افزار و دیگری هم در حال تحصیل در علوم شناختی است و علاقه زیادی هم به هوش مصنوعی دارد.
وی درباره اینکه در فضای مجازی مطرح شده که دو همسر دارد، گفت: متاسفانه وقتی دستشان به جایی بند نیست، دروغ جعل می کنند و مایه خجالت است. نمی دانم چرا عده ای اینقدر ترسیده اند که انگار خبری هست، بله خبرایی هست و معتقدم با تجربه 2 دهه در مبارزه با مفاسد و یا بک نگاه سیستم و هوشمندانه و با به میدان آوردن مردم، ریشه فساد چه در حوزه اقتصادی و چه اداری را خواهیم خشکاند.
وی درباره اینکه آیا در کارهای منزل به همشرش کمک می کند گفت: وقت نمی کنم که بخواهم آن را انجام دهم. زحمت ما بر دوش همسرم است.
زاکانی در پاسخ به اینکه آشپزی بلد است اظهارکرد که بله انواع و اقسام تخم مرغ را می توانم بپزم.
وی درباره تفریحاتش بیان کرد: هفته ای یکبار فرزندانم در منزل ما جمع می شوند و تفریح ام زمانی است که فرزندان و نوه هایم می آیند و با آنها کشتی می گیرم. همین امروز نوه هایم آمده بودند و آنها اجازه نمی دادند که من بیایم. علاوه بر آن با برخی از دوستانم هفتگی به کوه می روم.  
این نامزد انتخاباتی درباره اینکه آیا اهل ورزش است، گفت: ورزشکار بوده ام و ورزشکاران را نیز دوست دارم. ورزشکار بوده ام به این معنا که چون پدرم داور بین المللی کشتی بود، در خون و وجودمان کشتی وجود دارد اما سال 62 که دستم را خدا پذیرفت و شکرش می‌کنم، هر چند که با یک دست کشتی می گرفتم، اما آن را کنار گذاشتم و الان نیز کوه را دنبال می کنم اما نه به معنی کوه پیمایی حرفه ای، بلکه همین کوه هایی مانند سوهانک می روم.
زاکانی در پاسخ به اینکه آخرین فیلم سینمایی و سریالی که دیده ، چه بوده گفت: هر چند که شاید خوب هم نباشد، اما واقعا فرصت ندارم. از صدا و سیما اخبار را دنبال می کنم اما مسئولیت خطیری بر گردنم است و در حدود 10 ماهی که مسئول مرکز پژوهش ها هستم، برخی هفته ها 3 شب در محل کار می خوابیدم و از روز اول با خانمم در همان سال 68 شرط کردم و گفتم که وقف انقلاب اسلامی و مردم هستم، زندگی‌ات را طوری تنظیم کن که این مسئله را بپذیری و همسرم هم لطف کرده و آن را پذیرفته است.
وی با بیان اینکه هفتگی به اطراف شهرهای بزرگ سر می زنم افزود: آن زمان که نماینده تهران بودم به صورت هفتگی به اسلامشهر و دیگر نقاط مختلف و شرق، غرب و جنوب تهران سر می‌زدیم و الان که نماینده قم هستم، هر پنجشنبه بین مردم می‌روم و حتی به منازلشان هم می‌روم،اوضاع خراب است و باید قیام کرد.
زاکانی درباره علت افزایش قیمت مسکن گفت: طی حدود 6 سال گذشته دولت اراده ای برای ساخت مسکن نداشته و با انباشتی از تقاضا روبرو هستیم. ما سالانه 700 هزار ازدواج داریم و حدود 170 هزار طلاق هم ثبت می ‌شود و هیچ قید و بندی را دولت برای کمک به حوزه مسکن قبول نکرده و نتوانسته نیاز این بخش را تامین کند.خود مسکن هم به یک کالای سوداگری تبدیل شده و بانک ها و دیگر مجموعه ها در این حوزه سرمایه گذاری کرده‌اند و این باعث شده تا 28.9 درصد از هزینه یک خانوار برای اجاره در استان ها و در تهران 58 درصد از هزینه یک خانوار برای اجاره یک خانه 75 متری صرف شود. 
وی ادامه داد: مردم در حال له شدن هستند. الان اگر کسی می خواهد در تهران صاحبخانه شود اگر یک سوم درآمدش را کنار بگذارد بعد از 75 سال صاحب خانه می شود و دولت باید حرکت جدی داشته باشد و بنده 9 پیشران تحول اقتصادی را در بخش جهش تولید دنبال می کنم که یکی از آنها حوزه مسکن است.
وی درباره برنامه اش برای مسکن توضیح داد: ما 130 هزار هکتار بافت فرسوده و سکونتگاه های غیررسمی داریم و یک میلیون واحد در سال الزام مجلس به دولت برای ساخت مسکن است که 350 هزار خانه توسط خود مردم ساخته می شود. اگر یک بازه 3 ساله را برای ساخت مسکن در نظر بگیریم و حتی آن را 30 ماهه در نظر بگیریم، حداقل بیش از 8 تا 9 ماه صرف گرفتن مجوز می شود. ما 10 مرحله را باید برای گرفتن مجوز داشته باشیم که در کشورهای خارج این کار با یک نصف روز انجام می شود. متاسفانه هزار و یک مفسده تنها برای گرفتن مجوز ایجاد می شود.اولین کارم تسریع در  صدور مجوزهاست.
زاکانی اضافه کرد :تسهیلات دقیقی با استفاده از ابزارهای نوین مالی ایجاد می کنم تا بتوان در حوزه مسکن ثبات ایجاد کرد. نکته بعدی ناظر بر 2.6 میلیون خانه خالی است که در تهران و شهرستان ها وجود دارد و درباره آنها ما حتما یک تصمیم جدی و قاطع می گیریم و اینطور نمی شود که سوداگران کاری کنند که خانه ها خالی بماند اما جوان ها خانه نداشته باشند.بحث دیگر هم صنعتی‌سازی است که به شیوه نوین دنبال می‌شود و باعث بازسازی نوسازی بافت های فرسوده و سکونتگاه های غیررسمی می شود و این کار ظرفیت بزرگی را فراهم می کند و همچنین از منابع طبیعی در صورت نیاز استفاده می کنیم تا هزینه زمین به حداقل برسد و بعد از طریق تولید مسکن بازار اشتغال بالا و ایجاد تسهیلات برای مسکن خواهد بود.
این نماینده مجلس ادامه داد: برای زوج های جوان و زنان سرپرست خانوار و کسانی که در دهک های پایین هستند، بسته تامین اجتماعی فراهم کرده که هم ناظر بر اعطای پول نقد، خدمات بن کالا، خدمات آموزش و سلامت است و یکی از ویژگی های آن هم ناظر بر مسکن است، به خصوص مسکنی که دولت به عنوان مسکن ملی می سازد. بنده خودم را مکلف می دانم که قانون اساسی را اجرا کنم.
وی درباره اجرای قانون هدفمندسازی یارانه ها گفت: ۳ دهک بالای جامعه، 4 دهک میانی و 3 دهک ضعیف جامعه، 3 نوع رفتار مختلف ناظر به آنها صورت می گیرد و آن 5 خدمتی که در حوزه سلامت، کمک مالی، آموزش، بن کالا و … برای افراد طبقه‌بندی شده و منابع و مصارف آن را هم مشخص کرده ایم. کسی که ضعیف‌ترین بخش جامعه، ما مکلف به کمک به او هستیم و به این قشر علاوه بر خدمات آموزشی و سلامتی، باید پول نیز به میزان مکلفی به آنها پرداخته شود چراکه باید به عدالت نزدیک شد تا این قشر هم با عزت زندگی کند.
وی درباره اینکه برخوردش با منتقدان چگونه خواهد بود گفت: اساس کارم نقد کردن و نقد شنیدن بوده لذا در مناظرات همیشه پیشقدم بوده‌ام و باید سعه صدر هم داشته باشیم. در مجلس هم جنس ما همینطور است و محکم حرف مان را می زنیم و حرف هم می شنویم.برای این ماجرا در حوزه سیاست و امنیت یک نهادسازی نوین و در بخش مدیریت تمرکززدایی می کنم که به شهرستان های کل کشور اختیار تام مالی، تصمیم گیری، برنامه ریزی بدهم که در قالب سیاستگذاری هایی که به صورت کلی در کشور و میانی در استان ها انجام می شود، کارها را دنبال کنند.
وی ادامه داد: هر استان فرمانده محور کار است و این 450 شهرستان با یکدیگر رقابت کرده و یا هم افزایی می کنند، برای یک گام بالاتر و طبق یک کار جدی آمایشی که در همان سال اول انجام می شود، این مهم را دنبال می کنیم.در دل این کار، در هر شهرستان یک نهادسازی نوین صورت می گیرد که اصل هشتم و 27 قانون اساسی را برای ما عملیاتیند.
وی افزود: امر به معروف و نهی از منکر مسئولین یک اصل است و اینکه مردم حق اعتراض دارند بر اساس اصل 27 قانون اساسی هم مسئله دیگری است. باید در ستادهای نمازجمعه از شنبه تا چهارشنبه امکانی فراهم شود که اگر مثلا کارگران هپکو اعتراض دارند، طرح اعتراضی را بدهند و در جلسه ای که جمعی از عناصر موثر و کارشناسان فعال در هر شهرستان حضور دارند، مسئول هپکو و نماینده کارگران می آید و جواب می دهد و کارگران نظارت می کنند. اولین کار ما این است که تمام فرمانداران، استانداران و خودم را در معرض مردم قرار می دهم و این نهادسازی نوین امکانی را فراهم می کند که ما مردم‌سالاری دینی را حاکم کنیم و این هم شدنی است و نقد از خود دولت اولویت اول و دولت را در معرض دیگران قرار داد، اولویت بعدی است. ایجاد شفافیت و امکان اعتراض مسئله دیگری است که دنبال می کنیم.
زاکانی در توضیح این صحبتش که کارگزاران و اصلاح طلبان خودی های متاخر هستند، گفت: نسبت به محور حق که ولی جامعه است، برخی متقدم و برخی متاخر هستند و این در زیارت جامعه، صلوات شعبانه و نهج البلاغه است و ادبیات دینی ما است. متاخر کسانی هستند که عملا از ولی و امام جامعه عقب افتاده و متقدم کسانی هستند که از ولی و امام 4 قدم جلوتر می روند و به امام اعتراض می کنند که چرا فلان کار را انجام نمی دهند.متاخرین به تعبیر خودشان با عقلانیت بدون دقت نسبت به ارمان ها حرکت می کنند و عقلانیت شان، عقلانیت مادی و حداقلی است و متقدمین هم اشکال خاص خودشان را دارند. موضوع اصلاح طلبان و کارگزاران از این جنس است، البته فتنه‌گران شان کسانی هستند که دیگر سقوط می کنند.
این کاندیدای انتخابات ریاست جمهوری درباره اینکه آیا  خط قرمزی برای این‌ها دارد، اظهار کرد: برای حزب‌اللهی هم خط قرمزی ندارم؛ بنده نه چپ و نه راست و نه بالا و نه پایین می شناسم. آنچه فهم می کنم این است که رهبری حکیم و مردم خوبی داریم و از تدابیر رهبری نهایت استفاده و تبعیت را می‌برم و با مسئولین حداکثر مشارکت و با مردم حداکثر محبت و اغماض را خواهم داشت؛ یعنی نامه 53 نهج‌البلاغه. ما مشکل مان این است که اسلامی عمل نمی کنیم.
وی درباره برخوردش با فساد اقتصادی نزدیکانش گفت:  اظهارکرد: حتما با آنها سنگین تر از برخورد با کسان دیگر است.

زاکانی درباره سودهای بانکی گفت: بانک باید در خدمت تامین سرمایه قرار بگیرد نه اینکه بانک برای خودش کارگزاری راه بیندازد و بانک خصوصی دست به دامن بانک دولتی شود و بانک های دولتی هم دستشان در جیب بانک مرکزی باشد و این سیستم معیوبی است. بنده بانک را سر جای خودش قرار می دهم و با یک منطق درست بازار سرمایه را تقویت کرده و افرادی که در بورس آسیب دیدند، امکانی را فراهم می کنیم برای کل کشور که بورس تنها یک منبع درآمد برای دولت نشود که 300 هزار میلیارد تومان در سال 99 از آن برداشت کند، بلکه به محلی تبدیل شود که مردم با اطمینان و سیاستگذاری درستی که دولت انجام می دهد بتوانند سرمایه گذاری دقیق کنند.
وی درباره مهم‌ترین  ویژگی مثبت خودش را نوکری مردم و صداقت خواند و افزود: بنده همه حرف هایی که الان زدم، همان حرف هایی است که 10 سال پیش، زمان دانشجویی و دوران جنگ می زدم. بنده نوکر مردم هستم و با مردم بودن برایم افتخار است و تمام تلاشم این است که قدر و منزلت ولی و امام جامعه را فهم کنم و این رهبر حکیم و بی‌نظیر در جهان امروز را دریابم و بتوانم به خوبی خدمت گذار مردم تحت سایه ایشان باشم و همه آنچه در وجودم است را وقف مردم کنم.
زاکانی در پایان گفت: کشور نیاز به یک جهش و حرکت همه جانبه دارد و 25 محور تحولی را احصا کرده‌ایم که بر مبنای الگوی جدید مدیریتی خواهد بود که در گذشته در دفاع مقدس آن را تجربه کرده‌ایم و آن هم مشارکت کل مردم بر محور نخبگان و علم و عقلانیت بالا و شور و نشاط است، تا بتوانیم کل کشور را متحول کنیم. بزرگترین وظیفه خودم را نوکری مردم می دانم و کشور را به عنوان یک الگوی فرا روی جهان قرار دهیم.

عضویت در تلگرام عصر خبر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا
طراحی سایت و بهینه‌سازی: نیکان‌تک