تشخیص سریع کووید-۱۹ با نوارهای آزمایشی پیشرفته

محققان دانشگاه استرثکلاید گفتند این نوارهای آزمایشی را با الهام از نوارهای آزمایش گلوکز که بیماران دیابتی از آن‌ها برای بررسی سطح قند خون خود استفاده می‌کنند، ساخته‌اند

گروهی از محققان “دانشگاه استرثکلاید” (University of Strathclyde) گلاسگو در مطالعه اخیرشان موفق به توسعه نوارهای آزمایش سریع کووید-۱۹ مبتنی بر بزاق شده‌اند که در مدت زمان ۱۵ دقیقه نتیجه آزمایش مشخص می‌شود.

به گزارش ایسنا و به نقل از دیلی میل، محققانی که این نوارهای آزمایشی سریع را تولید کرده‌اند، اظهار کردند این نوارها می‌توانند با هزینه کم به تولید انبوه برسند.

محققان دانشگاه استرثکلاید گفتند این نوارهای آزمایشی را با الهام از نوارهای آزمایش گلوکز که بیماران دیابتی از آن‌ها برای بررسی سطح قند خون خود استفاده می‌کنند، ساخته‌اند.

نحوه استفاده از این دستگاه بدین گونه است که افراد نمونه بزاق خود را روی نوار آزمایش قرار می‌دهند و سپس ادامه عملیات توسط یک ابزار انجام می‌شود. گفتنی است نتیجه این آزمایش نوین تنها در ۱۵ دقیقه مشخص می‌شود و این بدان معناست که این نوارهای آزمایشی سریع‌تر و راحت‌تر از روش‌های سنتی هستند و می‌توانند هر کدام با هزینه‌ای کمتر از ۱۶ سنت ساخته شوند. با توجه به اینکه این نوارها تازه توسعه داده شده‌اند، بنابراین محققان به طور دقیق از دقت این آزمایش اطمینان ندارند.

برای استفاده از آزمایش بیمار تنها باید بزاق خود را مستقیماً بر روی نوار آزمایش قرار دهد که این موضوع سبب می‌شود دیگر به سراغ روش‌های دیگر که طی آن می‌بایست یک سواب در داخل بینی خود قرار دهد، نرود. سپس نوار آزمایش به جای آن‌که به آزمایشگاه فرستاده شود، تنها بر روی یک ابزاری که بیمار دارد، قرار می‌گیرد.

در ادامه این نوار آزمایشی به دنبال آنزیم ۲ مبدل آنژیوتانسین خواهد گشت. آنزیم ۲ مبدل آنژیوتانسین گیرنده‌ای است که ویروس کرونا برای ورود و آلوده‌سازی سلول‌ها از آن استفاده می‌کند. در آخر، نتایج را می‌توان در مدت زمان ۱۵ دقیقه مشاهده کرد که این زمان کمی نسبت به زمان مشخص شدن آزمایش معروف “پی سی آر” است. چرا که در آزمایش پی سی آر نتایج طی دو تا پنج روز مشخص خواهند شد.

محققان می‌گویند این آزمایشات به دلیل قابل حمل بودن و استفاده سریع و آسان در هر مکان و زمانی از جمله در خانه یا هنگام رویدادهایی مانند بازی‌های ورزشی یا کنسرت قابل استفاده هستند.

دانشگاه استرثکلاید با شرکت” Aureum Diagnostics ” برای تجاری کردن و سپس عرضه محصول به بازار همکاری کرده است. این شرکت درصدد است تا آزمایش را طی ۱۲ ماه آینده برای استفاده اضطراری آماده کرده و طی ۱۸ تا ۲۴ ماه آینده نیز آن را به بازار عرضه کند.

اگرچه ممکن است هنگام ورود این نوارها به بازار بیماری همه‌گیر کرونا به پایان رسیده باشد، اما باید گفت باز هم می‌توان از این نوارها برای آزمایش سایر بیماری‌های تنفسی مانند “راینوویروس” استفاده کرد. ویروس سرماخوردگی انسانی یا “راینوویروس” (Rhinovirus) از شایع‌ترین عوامل عفونی در انسان‌ها و عامل اصلی بیماری سرماخوردگی است. راینوویروس‌ها در سرده ویروسی آنتروویروس و خانواده ویروسی پیکورناویریده طبقه‌بندی شده‌اند.

عضویت در تلگرام عصر خبر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا
طراحی سایت و بهینه‌سازی: نیکان‌تک