مجلس از سخنان وزیر کار قانع نشد
چرا وزیر محترم به استناد اختیاراتی که در ماده ۱۱۳ قانون مدیریت خدمات کشوری و اصلاحیه آن دارند، در این امر ورود نکرده و حقوق قانونی بافندگان فرش و قالی تضییع میشود؟ چرا برای بازگشت محروم شدگان از بیمه اقدام نمیگردد؟
چرا وزیر محترم به استناد اختیاراتی که در ماده ۱۱۳ قانون مدیریت خدمات کشوری و اصلاحیه آن دارند، در این امر ورود نکرده و حقوق قانونی بافندگان فرش و قالی تضییع میشود؟ چرا برای بازگشت محروم شدگان از بیمه اقدام نمیگردد؟
نمایندگان مجلس شورای اسلامی از پاسخ وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی به سوال نماینده تبریز درباره علت قطع بیمه بافندگان فرش قانع نشد.
به گزارش ایرنا، نمایندگان مجلس شورای اسلامی از پاسخهای محمد شریعتمداری به سؤال «محمدحسین فرهنگی» نماینده تبریز، آذرشهر و اسکو از «محمد شریعتمداری» وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی قانع نشدند و با ۴۵ رای موافق، ۱۵۸ رای مخالف و ۱۴ رای ممتنع به او کارت زرد دادند.
«زهرا شیخی» سخنگوی کمیسیون بهداشت درمان و آموزش پزشکی مجلس در توضیح این سوال گفت: علت تضییع گسترده حقوق قالیبافان و بافندگان فرش و قطع بیمه آنان چیست؟
«محمدحسین فرهنگی» نماینده سوال کننده در توضیح سوال خود بعد از قرائت فرازی از نهج البلاغه گفت: طبقاتی هستند که اگر حاکمیت از آنها حمایت نکند، همیشه در مشکلات دست و پا میزنند.
نماینده مردم تبریز افزود: با توجه به اهمیت حقوق این گروه از بیمه شوندگان که با نثار ابعادی از جسم خویش، زیباییهای روح خود را در آثار هنری – رفاهی تولیدی منعکس میسازند و نظر به این که با یک یا چند روز تاخیر در بیمه پردازی با قطع بیمه خود مواجه میشوند. در حالی که این هنرمندان بافنده، شایسته تر از بسیاری دیگر استحقاق تداوم بیمه خود را دارند.
وی با بیان اینکه در سایر کشورها در این قبیل موارد اقدام به قطع بیمه نمیکنند و نهایتا جریمههای مالی محدودی متوجه افراد میسازند، گفت: چرا وزیر محترم به استناد اختیاراتی که در ماده ۱۱۳ قانون مدیریت خدمات کشوری و اصلاحیه آن دارند، در این امر ورود نکرده و حقوق قانونی بافندگان فرش و قالی تضییع میشود؟ چرا برای بازگشت محروم شدگان از بیمه اقدام نمیگردد؟
فرهنگی ادامه داد: اقدامی که از سوی وزیر محترم در سالهای اخیر در خصوص ممانعت از قطع بیمه قالیبافان به عمل آمده بود، مدت کوتاهی اجرا شد و قبل و بعد از آن را شامل نگردید و در حال حاضر هم اجرا نمیشود.
وی با بیان اینکه بدهی دولت به سازمان تامین اجتماعی از همین پرداختها شکل گرفته است، گفت: آیا شما میتوانید بیمه ۱۰۰نفر از کارگرانی که در کارخانههای شناخته شده دولت را قطع کنید؟ جواب این است که نمیتوانید. زیرا آنها میتوانند صدای خود را به جایی برسانند ولی قالیبافان نمیتوانند.
نماینده مردم تبریز با بیان اینکه بدهکاری دولت از عدم بیمه پردازی شکل گرفته است، گفت: وزیر محترم میگوید باید در قوانین تغییری شکل بگیرد. خوب شما میتوانید در این باره لایحه بدهید. به عبارتی اگر بخواهید میتوانید مشکل آنها را حل کنید و باربران و رانندگان هم از جمله گروههایی هستند که مورد بیمهری صندوق بیمه اجتماعی قرار میگیرند.
«محمد شریعتمداری» نیز دفاع از خود و در پاسخ به سوال فرهنگی گفت: دولت امکانی را فراهم کرده که بیمه پرداز با پرداخت ۲۷ درصداز خدمات بیمهای استفاده کند. اما اگر به متن قانون توجه شود گفته شده هزینه اجرای این قانون در سال ۸۸ با پرداخت بیمه تامین میشود و در سال های بعد در صورت اعتبار این بیمه پرداخت می شود