رنج تولید برنج برای کشاورز و سود فروش برنج برای دلالان

کاهش قیمت تمام شده تولید برنج یکی ار اهداف مهم جهاد کشاورزی است و تولید مکانیزه برنج در تحقق این امر تاثیر زیادی دارد و امسال برداشت برنج در ۹۰ درصد از شالیزارهای صومعه سرا به صورت مکانیزه است

مدیر جهاد کشاورزی شهرستان صومعه سرا گفت: گرانی نهاده ها موجب می شود برنجکار برای تولید برنج نیاز به پول دلالان داشته باشد.

احمد پادیاب در گفت و گو با ایسنا گفت: برنجکاران صومعه سرایی در حال برداشت محصول از شالیزارها هستند و تاکنون بیش از نیمی از اراضی برداشت ساقه های طلایی برنج انجام شده است.

وی افزود: کاهش قیمت تمام شده تولید برنج یکی ار اهداف مهم جهاد کشاورزی است و تولید مکانیزه برنج در تحقق این امر تاثیر زیادی دارد و امسال برداشت برنج در ۹۰ درصد از شالیزارهای صومعه سرا به صورت مکانیزه است.

پادیاب خاطر نشان کرد: اگر چه امسال هم چند روزی بارش باران داشتیم و برخی مزارع برنج دچار ورس یا خوابیدگی ساقه ها شد اما این امر خسارت چندانی وارد نکرد و فقط هزینه های برداشت محصول را افزایش داد.

مدیر جهاد کشاورزی صومعه سرا با اشاره به اینکه برخی از کشاورزان صومعه سرایی که برنج خود را برداشت کرده اند مزارعشان را برای پرورش راتون آماده می کنند، ادامه داد: سال گذشته در هفت و نیم هزار هکتار از شالیزارها راتون پرورش داده شد و امسال پیش بینی شود در ۹ هزار هکتار از شالیزارهای شهرستان راتون پرورش یابد.

وی گفت: راتون علاوه بر افزایش تولید برنج شهرستان موجب ارتقای درآمد برنجکاران نیز می شود زیرا به دلیل اینکه برنجی سالم تر و با کیفیت تر از برنج اولیه است، گرانتر هم به فروش می رسد و از بازار پسندی بالائی برخوردار است.

پادیاب با اشاره به اینکه اغلب ارقام کشت شده در صومعه سرا از نوع هاشمی و علی کاظمی است، اظهار کرد: برداشت این ارقام بومی تا اواخر مردادماه سالجاری به اتمام می رسد و ارقام پرمحصول نیز تا ده شهریور برداشتشان طول خواهد کشید زیرا دیر رس تر هستند و دوره رشدشان طولانی تر است.

وی گفت: کشاورزان شلتوک را قبل از تبدیل کردن به واسطه ها می فروشند چون برخی از آنها توان پرداخت هزینه های تبدیل را ندارند به خصوص امسال که قیمت نهاده ها گران شد و کشاورزان برای تامین کود و علف کش و ِ… از دلالان پول قرض گرفتند و هم اکنون باید قرضشان را با دادن بخشی از محصول پرداخت کنند و به این ترتیب هر چقدر نهاده ها گران تر شود بر تعداد واسطه ها در زنجیره برنج افزوده می شود این در حالیست که با اختصاص وام های کم بهره به برنجکار می توان دست دلالان را کوتاه کرد و سود حاصل از فروش برنج را نیز در جیب برنجکار برد.

عضویت در تلگرام عصر خبر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا
طراحی سایت و بهینه‌سازی: نیکان‌تک