رئیس مرکز اجراییات پلیس راهور: معرفی مخدوش کنندگان پلاک خودرو به دستگاه قضا
رئیس مرکز اجراییات پلیس راهور نیروی انتظامی گفت: مخدوش کردن پلاک خودرو بر اساس قانون جرم است و متخلفان به دستگاه قضا معرفی میشوند
به نقل از ایرنا، سرهنگ محمدحسن ابراهیم پور رئیس مرکز اجراییات پلیس راهور نیروی انتظامی گفت: طبق ماده ۷۲۰ قانون مجازات اسلامی هر فردی در ارقام و مشخصات پلاک وسایل نقلیه موتوری زمینی، آبی یا کشاورزی تغییر یا پلاک وسیله نقلیه موتوری دیگری را به آن الصاق کند یا برای آن پلاک تقلبی بکار برد یا چنین وسایلی را با علم به تغییر یا تعویض پلاک تقلبی مورد استفاده قرار دهد به حبس از ۶ ماه تا یک سال محکوم خواهد شد.
وی تاکید کرد: دستکاری در پلاک خودرو در ماده ۷۲۰ فصل بیست ونهم قانون مجازات اسلامی(جرایم ناشی از تخلفات رانندگی) با عنوانی خاص جرم انگاری شده و از شمول مقررات راجع به جعل خارج می شود.
ابراهیم پور ادامه داد: طبق تعریف جرایم رانندگی، دستکاری پلاک خودرو برای اینکه پلیس نتواند تخلفات راننده را ثبت کند یا دوربینهای راهنمایی و رانندگی نتوانند از تخلفات عکسبرداری کنند، جرم محسوب میشود و جریمه دارد.
رئیس مرکز اجراییات پلیس راهور گفت: تغییر ارقام مصداق مخدوشی پلاک است و جرم تلقی میشود. اگر شخص اقدام به تغییر ارقام پلاک خود کند پلیس راهور به شدت با این نوع تخلف برخورد میکند، اما امکان اینکه کسی دیگری که این پلاک را دارد جریمه شود و تخلفاتی که این خودرو انجام داده برای خودروی دیگری ثبت شود، وجود ندارد.
ابراهیم پور تصریح کرد: با توجه به اینکه فقط شماره پلاک نیست که در سیستم ثبت میشود بلکه سایر ارکان خودرو از جمله نوع خودرو، کاربری و رنگ خودرو نیز با شمارهای که ثبت می شود باید یکی و یکسان و مطابقت داشته باشد و در صورت اینکه عددی تغییر پیدا کند این مقایسهها برهم میخورد و چون مطابقتی با هم ندارند سیستم این ثبت را قبول نخواهد کرد و به هیچ عنوان پلاک برای خودروی دیگری وارد سامانه نخواهد شد.
وی ادامه داد: کسی نگران این قضیه که تغییر ارقام پلاک دیگر موجب جریمه شدن خودروی وی می شود، نباشد زیرا این جرم، خط قرمز پلیس است، متخلفان علاوه بر اعمال جریمه و توقیف خودرو به مراجع قضایی معرفی میشوند. مجازات حبس نیز همان طور که گفته شد از ۶ ماه تا یک سال در انتظار متخلفان است.
رئیس مرکز اجراییات پلیس راهور گفت: مأموران پلیس راهور در مواجهه با خودروهایی که دارای پلاک مخدوش هستند، ضمن اعمال قانون، راننده را به دستگاه قضایی معرفی خواهند کرد، زیرا طبق قانون، تغییر پلاک جرم تلقی میشود.
ابراهیم پور در مورد وضعیت تخلفاتی که راننده متخلف با تغییر ارقام پلاک انجام داده و اینکه وضعیت مالک واقعی پلاک چه می شود، گفت: باید گفت برخی رانندگان متخلف با تغییر اعداد و ارقام، پلاک خود را تغییر میدهند که خلافی و تخلف خودرویشان برای پلاک جدید ثبت میشود، در این صورت بعد از مواجهه پلیس با این دسته از رانندگان متخلف، این افراد ملزم هستند که خلافی پلاک جدید را پرداخت کرده و صفر کنند.
وی ادامه داد: روشهای مختلفی هم برای ناخوانایی پلاک استفاده میشود مانند پخش روغنهای تیره بر روی پلاک، گلی و خاکی کردن پلاک، استفاده از اسپری های مخصوص، استفاده از کاورهای پلاستیکی تیره، دستکاری پلاک خودرو تنها تخلف نیست و جرم نیز تلقی می شود، و با مجرم برابر قانون برخورد میشود.
رئیس مرکز اجراییات پلیس راهور تاکید کرد: دستکاری و مخدوش کردن غیر قانونی پلاک خودرو در عین آن که جرم تلقی میشود مشکلاتی را نیز برای دیگران ایجاد میکند و حقوق افراد دیگر را ضایع میکند، زیرا اقدام آنها موجب صدور قبض جریمه برای فرد دیگری میشود. افرادی که اقدام به این عمل می کنند علاوه بر فرار از قانون، جریمه اعمال غیر قانونی خود را به حساب دیگر شهروندان میگذارند. به همین منظور خلافی هر دو پلاک باید توسط فرد خاطی پرداخت شود.
وی گفت: به این ترتیب پلیس راهنمایی و رانندگی مطابق قانون با هرگونه دستکاری پلاک خودرو برخورد کرده و علاوه بر جریمه و توقیف خودرو، راننده مختلف را به مرجع قضایی معرفی می شود