بیمه تکمیلی بازنشستگان تامين اجتماعي نباید سقف پرداخت داشته باشد
شرکت بیمه تکمیلی باید به طور جزئی و دقیق و واضح مشخص کند برای هر مورد پزشکی چه مبلغی پرداخت میکند تا بازنشستگان آگاهی کامل نسبت به این خدمات داشته باشند.
عصر خبر؛ عبدالله جعفری*- با توجه به برگزاری جلسه بین کانون عالی و کانونهای استانی و مدیرعامل سازمان تامین اجتماعی مورخ 29 شهروير ماه سال جاري درباره امر بیمه تکمیلی و ضرورت آن واجب دانستم مطالبات و ایرادات بیمه تکمیلی فعلی را بیان کنم.انشالله که موثر افتد.
کانون عالی و کانونهای استانی حاضر در جلسه به هوش باشید.حضور شما در جلسات صرفا بخاطر عرض اندام و حضور و غیاب نیست.در اوامر مهمی چون درمان و بیمه تکمیلی باید نهایت دقت و حساسیت را به خرج دهید.
یکی از قوانین مهم و حیاتی بازنشستگان قانون الزام درمان است که از سال ۱۳۶۹ به سازمان تامین اجتماعی ابلاغ شده اما از همان سال تاکنون خدمات دهی در قالب نظام سطح بندی به بلوغ لازم برای پوشش خدمات نرسیده است و روز به روز این خدمات کم رنگ تر شده و متاسفانه اکنون شاهدیم که حتی داروهای رایج و لازم الحیات و حتی داروهای ساده که قبلا جز تعهدات تامین اجتماعی بود از پوشش خارج شده و این دردیست افزون بر دیگر دردها و امراض بازنشستگان…
عدم تعهدات سازمان در قبال قانون الزام درمان تا جایی است که سازمان تامین اجتماعی برای جبران کمبودهای این بخش پای “بیمه تکمیلی” را به موضوع درمان بازنشستگان باز کرده است.بیمه تکمیلی که برای تکمیل نارسایی های درمان بازنشستگان اعمال شد،خود دارای نواقص بسیاری است که عرصه را بر بازنشستگان تنگ کرده و صدای اعتراض این بزرگواران را بلند کرده است.
لذا از کانون عالی كارگران بازنشسته و دیگر کانون های سراسر کشور خواستار پیگیری و رفع عیوب موضوع مهم درمان بازنشستگان که به تفصیل آمده است هستیم:
۱)قانون الزام درمان باید اجرا شود.چرا کانون ها برای این امر مهم اقدام مثمرثمری انجام نمی دهند؟چرا هرروز اوضاع درمان و تعهدات سازمان بدتر می شود و کانونها مسکوت مانده اند؟چرا کانونها پیگیر برداشت ماده ۸۹ از حقوق برای درمان و عدم تعهد سازمان نمی شوند؟بازنشستگان در وهله اول خواستار اجرای کامل الزام درمان طبق قانون از سازمان تامین اجتماعی هستند.
۲)اگر لزوم بر اعمال بیمه تکمیلی هست،چه … در کار است که بیمه تکمیلی همکاران سازمان و غیرهمکاران متفاوت است؟بازنشستگان غیرهمکار تامین اجتماعی به دلیل یکسان بودن صندوق و پرداخت حق بیمه خواستار برقراری بیمه تکمیلی همسان با بازنشستگان همکار هستند.
۳)در حقیقت بیمه تکمیلی جبران کننده هزینه های درمان مازاد بر بیمه پایه است.پس طبق تعاریف و دلیل اعمال آن باید تمامی هزینه هایی که سازمان از ارائه آن سرباز میزند را شامل شود.بازنشستگان خواستار پرداخت هزینه های مهم و واجب همچون ویزیت،دارو،دندان،عینک و …. که سازمان از پرداخت آن نافرمانی می کند هستند که باید این موارد با تعرفه به روز پزشکی جز تعهدات بیمه تکمیلی قرار گیرد و لازم به اجرا و تذکر است که مبلغ تعهد دندانپزشکی و دارو هرکدام کمتر از ۳ میلیون تومان نباشد.همچنین هزینه های مربوط بیماران روانی باید جز تعهدات بیمه تکمیلی قرار گیرد.
۴)بیمه تکمیلی برای تکمیل و عدم تعهدات بیمه پایه است،پس نباید سقف پرداخت داشته باشد.لازم به ذکر است اکثر بازنشستگان و تحت تکفل های آنها جهت احتیاط بیمه تکمیلی میشوند و اکثرا ازین بیمه استفاده نمیکنند.پس بر همگان آشکار است که مقدار زیادی از پرداختی بازنشستگان در صندوق شرکت بیمه تکمیلی ذخیره می شود.
۵)به دلیل کم بودن مراکز درمانی ملکی سازمان تامین اجتماعی و به دلیل شرایط کرونایی موجود شرکت بیمه تکمیلی باید متعهد شود با مراکز درمانی بیشتری قرارداد ببند تا بازنشستگان مجبور نباشند هنگام مراجعه به مراکز درمانی هزینه ای پرداخت کنند.
۶)هزینه های هنگفت درمان برای بازنشستگان با حقوقهای ناچیزشان همخوانی ندارد.تعهداتی که بیمه تکمیلی فعلی برای مواردی چون آزمایشات،پاتولوژی،فیزیوتراپی،سونوگرافی،آنژیوگرافی،سی تی اسکن،آمبولانس و…. در نظر گرفته اصلا با هزینه های واقعی قابل قیاس نیست و این موارد باید همسان با هزینه های پزشکی انجام شود.با توجه به هزینه های بالا ،شرکت بیمه گر نباید کمتر از ۳میلیون تومان برای آزمایشات و فیزیوتراپی هرکدام جداگانه تعهد بدهد.۷)گنجاندن چندین مورد در یک بند،باعث میشود بیمار با انجام یک یا چند مورد کار پزشکی،سقف تعهداتش به پایان برسد و دیگر نتواند از دیگر هزینه های آن بند استفاده کند.پس شرکت بیمه تکمیلی باید به طور جزئی و دقیق و واضح مشخص کند برای هر مورد پزشکی چه مبلغی پرداخت میکند تا بازنشستگان آگاهی کامل نسبت به این خدمات داشته باشند.
* عضو هیئت مدیره کانون كارگان بازنشسته اصفهان