خوشنشینی فساد در فولاد مبارکه
دریافت حقوق نجومی ۸۰ میلیون تومانی توسط مدیرعامل سابق این شرکت و تبدیل این شرکت به محلی برای تامین منابع انتخاباتی یک گروه خاص از دیگر تخلفاتی است که در این شرکت صورت گرفته است.
عصر خبر: به گزارش خبرگزاری آنا،شرکت فولاد مبارکه به عنوان یکی از بزرگترین شرکتهای فولادی کشور بخش زیادی از تولید و صادرات فولاد را در اختیار دارد بر همین اساس گردش مالی بسیاری عظیمی در این شرکت در جریان است و بالطبع آن تخلفات زیادی نیز در این شرکت طی سالیان اخیر صورت گرفته است.
انعقاد قراردادهای تحقیقاتی و مطالعاتی با برخی از وزاری اسبق دولت یازدهم و دوازدهم و اعضای خانواده آنها از جمله آخوندی وزیر اسبق راه و شهرسازی و همسر واعظی رئیس دفتر رئیس جمهور سابق با ترک تشریفات قانونی از جمله قراردادهایی است که نمایندگان مجلس درباره آن صحبت کردهاند.
دریافت حقوق نجومی ۸۰ میلیون تومانی توسط مدیرعامل سابق این شرکت و تبدیل این شرکت به محلی برای تامین منابع انتخاباتی یک گروه خاص از دیگر تخلفاتی است که در این شرکت صورت گرفته است.
، وجود رانت ۴۰ هزار میلیاردتومانی،اختصاص بودجههای چند میلیارد تومانی برای راه اندازی کمپین رسانهای جداگانه از بودجه اختصاصی مجموعه روابط عمومی،بکارگیری حمیدرضا عظیمیان به عنوان مدیرعامل، علی رغم بازنشسته بودن،قرارداد تامین نیرو برای اشخاص سیاسی از محل اعتبارات شرکت فنی مهندسی فولادمبارکه از جمله تخلفاتی است که در شرکت فولاد مبارکه رخ داده است.
تخلفات گسترده در شرکت فولادمبارکه در حالی صورت گرفته که ۳۰ درصد از سهام این شرکت به سهام عدالت که متعلق به اقشار ضعیف و کم درآمد جامعه است اختصاص دارد.
بر اساس اعلام برخی از نمایندگان مجلس شرکت فولاد مبارکه در سال گذشته ۳۰ هزار میلیارد تومان سود کسب کرده که ۱۰ هزار میلیارد تومان آن متعلق به سهامداران سهام عدالت بوده است اما تنها مبلغ ناچیز ۸۵ هزار تومان به حساب این سهامداران واریز شده است و مشخص نیست مابقی مبالغ در کجا هزینه شده است.
تخلفات در شرکت فولاد مبارکه به حدی افزایش یافت که مجلس وارد عمل شد و طرح تحقیق و تفحص را در پیش گرفت تا به تخلفات رسیدگی کند.بر این اساس چندی قبل مجلس تحقیق و تفحص از فولاد مبارکه به عنوان یکی از بزرگترین کارخانه های تولید فولاد در مجلس را کلید زد تا به تخلفات این شرکت رسیدگی کند و هم مانع ادامه تخلفات در آینده شود.
تحقیق و تفحص فولاد مبارکه مقاومتهای زیادی در پی داشت و مخالفتهای زیادی با آن صورت گرفت تا به سرانجام نرسد حتی مدیران این مجموعه برای تحت الشعاع قرار دادن تحقیق و تفحص مجلس از این مجموعه، دهها میلیارد تومان برای تبلیغات هزینه کردهاند تا شاید به نتیجه دلخواه برسند.
تحقیق و تفحص از فولادمبارکه حول ۷ محورحسین میرزائی رئیس هیئت تحقیق و تفحص از شرکت فولاد مبارکه اصفهان در گفتوگو با آنا اظهار میکند«تحقیق و تفحص از شرکت فولاد مبارکه به پایان رسیده و تیمهای فنی و کارشناسی مشغول تدوین گزارش نهایی هستند و گزارش این هیئت تا یک ماه آینده به کمیسیون صنایع ارائه خواهد شد؛ در صورت تصویب، این گزارش در صحن مجلس قرائت و در مراحل بعد به کمیسیون اصل نود و قوهقضائیه ارجاع خواهد شد».
وی با بیان اینکه تحقیق و تفحص از این شرکت ۷ محور دارد و این محورها در ۵ کمیته توزیع شده است، بیان میکند«این موارد شامل قراردادها بسته شده، بهکارگیری غیرقانونی افراد، سوءمدیریتها و … است و در تصمیم اولیه قرار بود که این تحقیق و تفحص مشمول شرکت فولاد مبارکه اصفهان و ۱۷ شرکت زیرمجموعه آن باشد، اما در ادامه مسیر بیش از ۹۰ شرکت زیرمجموعه مورد بررسی قرار گرفت».
میرزایی میگوید«گردش مالی فولاد حدود ۱۰۰ هزار میلیارد تومان است و سالیانه نزدیک به چند ده هزار میلیارد تومان سود دارد و چنین مجموعه عظیمی اگر تنش کوچکی پیدا کند، عواقب بسیار زیادی دارد برای سهامداران دارد و موجب از بین رفتن این سود چند ده میلیاردی میشود».
پولپاشی در فولادمبارکهسید ناصر موسوی لارگانی دیگر عضو هیئت تحقیق و تفحص از فولاد مبارکه نیز در گفتوگو با آنا میگوید«گزارش هیئت تحقیق و تفحص تا یک ماه آینده در صحن مجلس قرائت و بهزودی فسادهای رخداده تعین و تکلیف میشود».
وی تاکید میکند«متأسفانه در دولت قبل، مدیرانی سودجو و نا اهل در مجموعه حضور داشتند و برخی از اعضای دولت دوازدهم از قبیل شخص رئیسجمهور، حسین فریدون، معاون اول دولت و رئیس دفتر رئیسجمهور به دلایلی مدافع این سودجویی و رانتخواری در این شرکت بودند و بعضاً خودشان هم، دستی بر آتش داشتند».
عضو کمیسیون اقتصادی مجلس ادامه میدهد«برخی از بستگان دولت روحانی قراردادهایی با شرکت فولاد مبارکه بسته بودند و این شرکت به مکانی برای پولپاشی آقایان تبدیل شده بود».
گزارش تحقیق و تفحص به زودی منتشر میشودمحمدتقی نقدعلی عضو کمیسیون قضائی و حقوقی مجلس نیز در گفتوگو با آنا با بیان اینکه تحقیق و تفحص از فولاد مبارکه با حدود ۲۰۰ رأی موافق تصویب شد، معتقد است«رأی بالای نمایندگان به طرح تحقیق و تفحص از فولاد مبارکه اصفهان نشاندهنده حمایت مجلس شورای اسلامی از این طرح و علاقه نمایندگان برای شفافسازی و به نتیجه رسیدن این امر است».
وی تاکید میکند«گزارش هیئت تحقیق و تفحص از فولاد مبارکه اصفهان تقریباً آماده است و به زودی منتشر و در معرض دید عموم قرار خواهد گرفت».
نقدعلی درباره دلایل تحقیق و تفحص از فولاد مبارکه تصریح میکند«در مجموعهها و هلدینگهای عظیم صنعتی در کشور، یک سری سوءمدیریتها و منافع بادآورده که در قالبهای مختلف به جیب افراد خاصی واریز شده، وجود دارد».