آخرین تحولات در بیست و پنجمین روز جنگ اوکراین؛ زلنسکی روسیه را به جنایت جنگی متهم کرد

ایسنا نوشت: در شرایطی که حمله روسیه به اوکراین امروز (یکشنبه) وارد بیست و پنجمین روز خود شده است، ولودیمیر زلنسکی نیروهای روسیه را بابت محاصره شهر بندری ماریوپل به ارتکاب "جنایات جنگی" متهم کرد و گفت این کار در حافظه تاریخ می‌ماند.

به گزارش خبرگزاری آسوشیتدپرس، «ولودیمیر زلنسکی» رئیس جمهوری اوکراین امروز در تماسی ویدئویی خطاب به مردم این کشور گفت: «آنچه که با این شهر صلح‌طلب انجام دادند – یعنی اشغالگران – یک اقدام تهدیدآمیز و رعب‌آور است که در قرن‌های متمادی و پیش رو در یادها می‌ماند.»

ولودیمیر زلنسکی همچنین فعالیت ۱۱ حزب را ممنوع اعلام کرده است. به گفته او، این ممنوعیت تا زمان برقراری حکومت نظامی ادامه خواهد داشت. برخی از این احزاب به ارتباط با دولت روسیه متهم شده‌اند.

زلنسکی در سخنانی که در شبکه‌های اجتماعی منتشر شد، از حزب پلتفرم مخالفان که از بزرگ‌ترین احزاب طرفدار روسیه در پارلمان اوکراین است، به عنوان یکی از احزاب منع‌شده نام برد.

بلوک مخالفان، حزب شریعت، گروه مخالفان چپ‌گرا، اتحاد نیروهای چپ، حزب سوسیالیست پیشرو و حزب سوسیالیست اوکراین از دیگر احزاب منع‌شده هستند. به گفته زلنسکی، وزارت دادگستری اوکراین مسوول اجرای این ممنوعیت است.

روسیه در تلاش برای بازسازی و سازماندهی مجدد است

ارتش اوکراین در آخرین اطلاع‌رسانی روزانه خود می‌گوید که نیروهای روسیه به جای آغاز حملات جدید، عمدتا بر “جبران خسارات” خود و “تعمیر تجهیزات آسیب‌دیده” در طول روز شنبه متمرکز شده‌اند. اوکراین همچنین روسیه را متهم کرد که کرد که شامگاه شنبه با ممانعت از رسیدن کاروان کمک‌رسانی به شهر خرسون، “عمداً شرایطی را برای یک بحران انسانی در مناطقی که نیروهایش اشغال کرده‌اند، ایجاد کرده است”.

براساس گزارش بی‌بی‌سی، پیشتر ارتش اوکراین مدعی شده بود که خط دفاعی خود را در جنوب در چندین منطقه بازسازی کرده و گفت که با “موفقیت” حمله روسیه را در نزدیکی ایزیوم، در شرق متوقف کرده است.

شبکه خبری بی‌بی‌سی به طور مستقل این ادعاها را تأیید نکرده است.

امروز ساعت حدود ۷ صبح به وقت اوکراین، خبرنگار بی‌بی‌سی در لویو گزارش کرده که در یک ساعت گذشته صدای آژیر حمله هوایی در این شهر شنیده شده و پس از مدتی این هشدار لغو شد. ساکنان بسیاری از شهرها و مناطق دیگر در سراسر اوکراین نیز با صدای آژیر حمله هوایی از خواب بیدار شده‌اند، چیزی که به یک اتفاق روزمره تبدیل شده است. بنا به گزارش رسانه‌های محلی در شهرهای کی‌یف، سومی، میکولایف، پولتاوا، خارکیف، چرکاسی، اودسا و زاپروژیا آژیر حمله هوایی به صدا در آمده است.

آخرین تحولات

نیروهای روسی بیشتر و بیشتر وارد شهر ماریوپل می‌شوند و درگیری‌های شدید باعث تعطیلی کارخانه بزرگ فولادسازی این شهر شده و مقام‌های محلی را به کمک گرفتن از غربی‌ها وادار کرده است.

در شهر کی‌یف، پایتخت اوکراین شلیک‌ها و تیراندازی‌ها از سوی نیروهای روسی همچنان ادامه دارد.

سقوط ماریوپل یک موفقیت بزرگ برای روسیه می‌شود و نیروهای روس در سه هفته گذشته بیرون شهرهای دور و اطراف گیر کرده‌اند. میخائیل ورشنین، افسر پلیس ماریوپل نیز در ویدئویی خطاب به رهبران غربی گفت:‌ «کودکان و سالخوردگان دارند می‌میرند. این شهر نابوده شده و دارد از روی صحنه زمین محو می‌شود.»

بر اساس اعلام یکی از مقام‌های ارتش اوکراین که با نیویورک‌تایمز صحبت کرد، جزئیاتی درباره حمله راکتی که بیش از ۴۰ تفنگدار را در شهر جنوبی “میکولایف” در روز جمعه کشت، روز شنبه منتشر شده است.

نیروهای روسی راه ارتباطی ماریوپل را از دریای آزوف قطع کرده و سقوط این شهر، کریمه را به مناطق شرقی تحت کنترل جدایی‌طلبان مورد حمایت روسیه متصل می‌کند. همچنین این یک “پیشرفت بی‌سابقه” برای نیروهای روسی می‌شود که با مقاومت اوکراینی‌ها روبرو شده‌اند.

در این میان، مشاور وزیر کشور اوکراین نیز گفت، نیروهای اوکراینی و روسی بر سر به دست گرفتن و نگه داشتن کنترل کارخانه فولادسازی “آزوف‌استال” در ماریوپل درگیر هستند. این یکی از بزرگترین کارخانه‌های متالورژیکی در اروپاست.

مشاور زلنسکی نیز گفت: «نزدیکترین نیروها که می‌توانند به ماریوپل کمک کنند متاسفانه درگیر نبرد با نیروهای “دشمن” هستند و در حال حاضر هیچ راه حل نظامی برای ماریوپل وجود ندارد.»

با محاصره ماریوپل، بسیاری از توانایی‌های اوکراین برای مهار نیروهای روس بسیار بزرگ‌تر و مسلح‌تر، تحت تاثیر قرار گرفته‌اند. وزارت دفاع انگلیس گفته که حریم هوایی اوکراین همچنان به طور موثر دفاع می‌شود.

وزارت دفاع انگلیس در توئیتی نوشت: «به دست گرفتن کنترل حریم هوایی یکی از اهداف اصلی روسیه از همان روزهای نخست درگیری بوده و تداوم ناکامی‌های ارتش روسیه به طرز چشمگیری پیشرفت عملیاتی آن را زیر سوال برده است. روسیه در حال حاضر به تسلیحات خود که از امنیت نسبی حریم هوایی این کشور برای حمله به اهدافی در داخل اوکراین پرتاب می‌شوند، تکیه می‌کند.»

در شهر میکولایف، امدادگران زیر تلی از آوار بر جای مانده از پادگان‌های نیروهای تفنگدار ویژه به دنبال اجساد یا احتمالا افراد زنده می‌گردند. فرماندار منطقه می‌گوید تفنگداران وقتی که حمله رخ داد خواب بودند. هنوز مشخص نیست که چه تعداد نیروی تفنگدار در آن زمان در پادگان‌ها بودند و امدادگران هنوز زیر آوار به دنبال نیروها هستند. با این حال، یکی از مقام‌های ارتش اوکراین که خواست نامش فاش نشود، به نیویورک‌تایمز گفت که تخمین می‌زند ۴۰ تفنگدار ویژه کشته شده باشند که این یکی از “مرگبارترین حملات شناخته‌شده” علیه نیروهای اوکراینی در جریان این جنگ است.

تخمین‌ها از کشته‌شدگان روس بسیار متفاوت است، اما حتی آمار محافظه‌کارانه نیز به هزاران نفر می‌رسد. روسیه در طول جنگ سال ۲۰۰۸ خود با گرجستان طی پنج روز جنگ، ۶۴ کشته بر جای گذاشت. در طی ۱۰ سال حدود ۱۵ هزار تن را در افغانستان از دست داد و بیش از ۱۱ هزار تن را در سال‌های جنگ در چچن از دست داد.

یکی از محققان امنیت روسیه در اندیشکده سی‌ان‌ای مستقر در ویرجینیا مدعی شد: «تعداد کشته‌ها و زخمی‌های روس در اوکراین به مرز ۱۰ درصد معیار اثربخشی رزمی نزدیک شده است. کشته شدن چهار ژنرال روس نشان از اختلال از فرماندهی دارد.»

مایکل کلارک، رئیس سابق موسسه خدمات رویال یونایتد مستقر در انگلیس که یک اندیشکده دفاعی است، گفت که روسیه برای کنترل طولانی مدت اوکراین در مواجهه با مخالفان مسلح به ۸۰۰ هزار سرباز – تقریبا برابر با کل ارتش فعال خود – نیاز دارد.

بر اساس اعلام نهادهای سازمان ملل بیش از ۸۴۷ غیرنظامی از آغاز جنگ اوکراین کشه شده‌اند که احتمالا آمارها بیش از این هم است. همچنین سازمان ملل اعلام کرده که بیش از ۳.۳ میلیون تن نیز از اوکراین گریخته و آواره شده‌اند. در این میان، معاون نخست وزیر اوکراین نیز گفته، خروج از ماریوپل و سایر شهرهای محاصره‌شده از طریق هشت تا از ۱۰ کریدور انسانی صورت گرفته و در مجموع ۶۶۲۳ تن خارج شده‌اند.

اوکراین و روسیه چندین دور گفت‌وگو با هدف پایان به جنگ داشته‌اند، اما هنوز بر سر بسیاری از مسائل اختلاف‌نظر وجود دارد.

عضویت در تلگرام عصر خبر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا
طراحی سایت و بهینه‌سازی: نیکان‌تک