رشد ۷۰ تا ۱۲۰ درصدی صادرات ایران به کشورهای همسایه طی ۴ ماه گذشته
معاون اقتصادی وزارت خارجه گفت: صادرات جمهوری اسلامی ایران به کشورهای همسایه از ۴ ماه گذشته و پس از اجلاس شانگهای بین ۷۰ تا ۱۲۰ درصد افزایش داشته است.
به گزارش خبرگزاری تسنیم، مهدی صفری گفت: از 4 ماه گذشته و پس از اجلاس شانگهای و دیدار رئیس جمهور کشورمان با سران کشورهای عضو شاهد این رشد چشمگیر در صادرات محصولات کشورمان هستیم.
وی افزود: در این مدت صادرات به ترکمنستان 70 درصد، به ازبکستان 100 درصد، به قزاقستان 112 درصد، به قرقیزستان 60 درصد و به تاجیکستان 100 درصد افزایش یافته است.
معاون دیپلماسی اقتصادی وزیر امور خارجه اضافه کرد: حجم تجارت دوطرفه بین ایران و روسیه در این مدت به 4/6 میلیارد دلار رسیده که 1/1 میلیارد دلار آن مربوط به صادرات صیفی جات کشورمان به روسیه بوده است.
صفری بیان کرد: حجم مبادلات با عراق به حدود 15 میلیارد دلار سیده است.
وی با اشاره به تأکید رئیس جمهور برای دو برابر شدن میزان صادرات به کشورهای همسایه در مدت 4 سال، گفت: تلاش داریم در مدت کوتاه تری به این هدف گذاری برسیم.
دیپلمات ارشد کشورمان بستر سازی برای توسعه کریدورهای تجاری را محور دیگر برنامههای وزرات امور خارجه برشمرد و افزود: پس از نخستین کریدور ما یعنی کریدور اکو یعنی مسیر پاکستان، ایران و ترکیه، کریدور بعدی ما اتصال چابهار و بندر عباس به آسیای مرکزی است.
صفری از استقبال و علاقهمندی کشورهای آسیای مرکزی برای ایجاد انبار در بندر عباس و چابهار خبر داد و گفت: در این کریدور، ایران مسیر مهم صادرات و واردات کالایی کشورهای مختلف خواهد شد.
معاون دیپلماسی اقتصادی وزیر امور خارجه اهمیت کریدور ریلی شمال و جنوب را یاد آور شد و افزود: بنا داریم تا زمان تکمیل راه آهن رشت – آستارا از محور جایگزین ریلی بندر امیر آباد – بند انزلی، انتقال کالاها به سمت دریای سیاه صورت پذیرد.
وی گفت: به دنبال فعال شدن کریدور راه ابریشم از طریق ایران هستیم و ایجاد زیر ساختهای لازم آن را که اتصال دهنده چین، قزاقستان، ایران و ترکیه به یکدیگر است، دنبال میکنیم.
صفری به برنامههای وزرات امور خارجه برای تحقق شعار سال اشاره کرد و افزود: مشخصات حدود 300 شرکت دانش بنیان که کالاهای قابل صادرات دارند از طریق سایت وزرات امور خارجه معرفی شده اند و نمایندگیهای ما در خارج کشور، با شناخت نیازمندیهای کشورهاتی مقصد، تسهیل گر صادرات محصولات دانش بنیان آنها خواهند بود.