قالیباف: اداره کشور باید از ریل کنونی خارج و در ریل دیگری قرار گیرد
محمدباقر قالیباف در برنامه تبلیغاتی خود در رادیو جوان گفت: مهمترین انگیزه من در عرصه انتخابات ریاست جمهوری این است که احساس میکنم مدیریت در کشور مدیریتی پیر، خسته و بسته است و نیازمند خون جدید و تغییر در روند اداره کشور و ساختار اداری و اجرایی کشور است.تجربه نشان داده است که در سه دهه گذشته اتفاقات بزرگی رخ نداده است و ما باید اداره کشور را از این ریل خارج و در ریل دیگری قرار دهیم و این مسئله باعث شده تا من وارد عرصه انتخابات شوم.
کاندیدای یازدهمین دوره ریاست جمهوری، گفت: تجربه نشان داده است که در سه دهه گذشته اتفاقات بزرگی رخ نداده است و ما باید اداره کشور را از این ریل خارج و در ریل دیگری قرار دهیم و این مسئله باعث شده تا من وارد عرصه انتخابات شوم.
به گزارش فارس، محمدباقر قالیباف در برنامه تبلیغاتی خود در رادیو جوان گفت: مهمترین انگیزه من در عرصه انتخابات ریاست جمهوری این است که احساس میکنم مدیریت در کشور مدیریتی پیر، خسته و بسته است و نیازمند خون جدید و تغییر در روند اداره کشور و ساختار اداری و اجرایی کشور است.
وی افزود: من معتقدم که مدیر موفق کسی است که در مرحله اول خود را باور داشته باشد و اطمینان داشته باشد که هر کاری را بر عهده بگیرد قادر به انجام آن خواهد بود. داشتن تخصص و تعهد کاری، از ویژگیهای یک مدیر است.
این کاندیدای یازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری، اظهار داشت: از ویژگیهای یک مدیر این است که کمحاشیه باشد. متاسفانه در کشور ما کارهای اجرایی و کارهای سیاسی به شدت به هم گره خورده است و این مسئله باعث میشود تا مدیران ما به سرعت از متن کار به حاشیه بروند و همیشه درگیر بحثهای حاشیهای باشند.
قالیباف خاطرنشان کرد: این مسئله باعث میشود تا یک مدیر از رسالت اصلی خود دور شود و از خرد جمعی در تصمیمگیریها استفاده نکند و این مسائل موجب شود تا شخص مدیر تصمیمگیریهای فردی را در برنامه کاری خود داشته باشد و با آزمون و خطا پیش برود.
وی افزود: من نسبت به مردم و انقلاب احساس دین میکنم، من از هیچ عقبه قدرت و ثروتی برخوردار نبودم. اینکه باعث شده من امروز این جرات را پیدا کنم و خود را نامزد انتخابات ریاست جمهوری بدانم پس از لطف اسلام و انقلاب و بعد نیز به خاطر هزینهای است که مردم پرداخت کردند و من امروز آمدهام تا زمینه را فراهم کنم تا جوانان کشور دیده شوند و فرصت لازم برای آنها فراهم کنم.
این کاندیدای یازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری، اضافه کرد: من مهمترین چالش امروز کشور را سوءتدبیر و ضعف مدیریت میدانم. حلقه گمشده ما مدیریت است. بنده احساس میکنم که میتوانم در اینجا ادای دین کنم و ضمن خدمت به مردم و جوانان تحولی در عرصه مدیریت کشور ایجاد کنم.
قالیباف اظهار داشت: تجربه نشان داده است که در سه دهه گذشته اتفاقات بزرگی رخ نداده است و ما باید اداره کشور را از این ریل خارج و در ریل دیگری قرار دهیم و این مسئله باعث شده تا من وارد عرصه انتخابات شوم.
وی افزود: همانطور که برخی از نظریه پردازان به آن اشاره دارند امنیت پایه و اساس تشکیل حکومتهاست و این امنیت ابعاد مختلف اقتصادی، سرمایهگذاری، عمومی و اخلاقی را شامل میشود و این امنیت است که آرامش و آسایش را در جامعه به دنبال خود ایجاد میکند.
این کاندیدای یازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری، خاطرنشان کرد: یکی از مهمترین وظایف دولت این است که این امنیت آرامش و آسایش را به جامعه وارد کند.
قالیباف ادامه داد: یکی از مهمترین وظایف دولت این است که آسایش و امنیت را به جامعه بیاورد منتها یک خطر هم وجود دارد همانطور که امنیت مهم و اساسی است، بعضی اوقات سیاستبازان و بعضاً کسانی که در دولتها هستند و میخواستند پا را فراتر از قانون بگذارند از این نیاز حیاتی انسانها و مردم سوءاستفاده میکنند.
وی افزود: آنها از این امنیت رفتار تهدیدمحوری، رفتار محدودیت و رفتار دخالت در زندگی شخصی افراد و با حربه امنیت یک ناامنی روانی برای جامعه ایجاد میکنند که این ناامنی روانی در بخشهای مختلف و حتی در حوزه اقتصاد امنیت عمومی و دخالت در زندگی شخصی افراد است.
نامزد انتخابات ریاست جمهوری خاطرنشان کرد: یکی از برنامههای مورد تاکید بنده این است که به حقوق ملت در این بخش به طور جدی توجه کنم که ابزار امنیت و نیاز مردم به آن ابزار سوءاستفاده و محدودیت برای مردم نشود.
وی در بخش دیگری از سخنانش در خصوص روابط کاندیدا بعد از انتخابات گفت: رقابت باید با رعایت ادب و اخلاق تا روز انتخابات صورت بگیرد. این شرط عقل و انصاف است اما بعد از آن واقعا باید رقابتها به رفاقت تبدیل شود.
قالیباف ادامه داد: ایکاش همانطور که جوانان قهرمان و پهلوان ما پس از رقابت جدی در میدان یکدیگر را در آغوش میگیرند و به هم محبت میکنند، سیاستمداران ما نیز عمل میکردند. فرد برنده باید احساس تواضعاش نسبت به بازنده بیشتر باشد. این خصلت بسیار خوبی است.
وی افزود: اگر نیت ما خدمت به خدا و مردم است، نباید غیر از این باشیم برنده حتما باید از تواضع بیشتری نسبت به بقیه برخوردار باشد، البته این یک امر دو طرفه است. نفرات دیگر نیز نباید فکر کنند که حقی دارند و باید در جایی باشند. مبنا باید کار باشد.
قالیباف تاکید کرد: بنده آماده هستم تجارب و برنامةهایم را در اختیار فرد منتخب بگذارم این شرط انصاف و عقل است.
نامزد انتخابات ریاست جمهوری در خصوص بحثی اخلاق سیاسی انتخاباتی و وحدت مردم در این حوزه، اظهار داشت: این بحثی است که امتحان خوبی پس نداده برخی از حوادثی که در سالهای اخیر رخ داده حاکی از این موضوع است. به عقیده بنده هرگاه اختلاف و تنش پیش میآید، هر دو طرف مقصرند و ممکن است تقصیرها مقداری کم و زیاد باشد.
وی ادامه داد: اولین چیزی که برای یک وفاق اجتماعی نیاز است، همبستگی و همدلی در جامعه است و ما این را در اولویت کارهای خود قرار میدهیم که یک بخش همدلی کسانی است که قدرت در دستشان است و یک بحث همدلی در بین مردم است.
قالیباف افزود: اگر دولت در درون خود همدلی و همبستگی نداشته باشد، قادر نخواهد بود این همدلی و همبستگی را با ملت برقرار کند. به هرحال دولت به تنهایی نمیخواهد کشور را اداره کند و دو قوای دیگر نیز هستند که باید با آنها هماهنگی داشته باشد.
نامزد انتخابات ریاست جمهوری خاطرنشان کرد: شرط اول این موضوع این است که انسجام درونی ایجاد شود. اگر دغدغه اول دولت دغدغه مردم نباشد، از متن به حاشیه می رود و مردم را فراموش میکند و از همان ابتدا به دنبال حفظ قدرت میافتد در این زمان فراموش میکند که حفظ و تداوم مردم ریشهاش در خدمت به مردم است نه در زدوبند با احزاب و بکارگیری افراد از گروههای مؤثر و یا این که استانداری را به چه کسی دهد که دل چه کسی را بدست بیاورد.
نامزد انتخابات ریاست جمهوری تاکید کرد: این همدلی با عدالت، انصاف، عدم تبعیض و استفاده از خرد جمعی بدست میآید.
قالیباف با بیان اینکه دولت بایستی دغدغهمند باشد تصریح کرد: جوانان با دولت دارای دغدغه ارتباط برقرار میکنند و اگر غیر از این حالت باشد مشکلاتی برای جوانان پیش میآید.
وی دغدغهمند نبودن دولت را عاملی برای از دست رفتن ظرفیتها دانست و تاکید کرد که اگر توفیق خدمت پیدا کنم به جز دغدغه مردم اجازه نخواهم داد مسئله دیگری به دولت راه پیدا کند.
این نامزد انتخابات ریاست جمهوری با بیان اینکه سیاستزدگی در کارم راه ندارد تصریح کرد: تمام تلاشم دوری از سیاستزدگی است و در تلاشم تا ویژگیهای یک مدیر خوب را دارا باشم.
قالیباف تدین، وفاداری به نظام اسلامی، عشق به قانون اساسی، جوهره دینی، تخصص و تعهد را از ویژگیهای یک مدیر موفق برشمرد و اظهار داشت: اگر کسی مخالف من هم باشد اما ویژگیهای ذکر شده را داشته باشد در سیستمم وی را به کر میگیرم.
وی با بیان اینکه مدیران دارای ویژگیهای مثبت بخصوص جوانان دارای اولویت هستند خاطرنشان کرد: من در سیستمهایی که در آنها فعالیت میکردم بیشترین مدیران جوان را به کار میگرفتم البته نبایستی به افراد باتجربه هم بیتوجهی کرد زیرا بیتوجهی به تجربه بزرگان ما را از مسیر منحرف میکند.
این نامزد انتخابات ریاست جمهوری وجود سوء تدبیر و مدیریت غلط را باعث هدر رفتن ظرفیتها دانست و گفت: امروز مشکل ما در کشور همین سوء تدبیرهاست.
قالیباف به جوانان دهه 60 اشاره کرد و بخشی از مشکلات جوانان این دهه را برشمرد.
وی ضعف در برنامهریزی را عاملی برای ایجاد مشکلاتی برای جوانان دانست و گفت: جوان امروز ایران نیاز به اشتغال و مسکن دارد و بایستی مشکل ازدواج جوانان را نیز حل کنیم که تمامی این اقدامات با برنامهریزیهای صحیح صورت میگیرد.
قالیباف با بیان اینکه اقتصاد کشورهای دنیا بر سه پایه کشاورزی، صنعت و خدمات بنا نهاده شده است اظهار داشت: بخش خدمات 70 درصد این اقتصاد را تشکیل میدهد و 30 درصد دیگر نیز سهم کشاورزی و صنعت است.
این نامزد انتخابات ریاست جمهوری با بیان اینکه ما در کشور 45 درصد اقتصادمان را به سمت خدمات بردهایم گفت: با توجه به ظرفیت کشور و نیروهای جوان بایستی به سرعت اشتغالزایی را به سمت خدمات ببریم؛ به طور مثال بایستی حوزههایی همچون آموزش، سلامت، درمان و IT را دنبال کرده و اشتغال جوانان را در آن حوزهها دنبال کنیم.
وی با اشاره به اینکه من با فیلترینگ مخالف نیستم خاطرنشان کرد: فیلترینگ در همه دنیا وجود دارد و همه کشورها این موضوع را پذیرفتهاند اما بایستی از فیلترینگ سلیقهای و تنگنظرانه خودداری کرد؛ نباید از فیلترینگ سوءاستفاده کرد و بایستی با یک برنامهریزی حرکت کنیم.
قالیباف در ادامه سخنان خود درباره جوانان کشور گفت: اگر جوانان در 20 یا 30 سالگی شغل خود را پیدا نکنند به مشکل برخورده و ممکن است آسیبهای اجتماعی به سراغشان بیاید.
این نامزد انتخابات ریاست جمهوری توجه به بخش خدمات را یکی از اولویتهای دولت خود برای ایجاد اشتغال عنوان کرد و گفت: در همان سه سال اول دولت بیش از 5/2 میلیون شغل در بخش خدمات قابل راهاندازی است که این موضوع را دنبال خواهیم کرد.
قالیباف در پاسخ به این پرسش که ریشه تورم را در چه میبینید، اظهار داشت: مشکلاتی که امروز در حوزه اقتصاد مشاهده میشود به دلیل سوءمدیریت است چرا که ما شاهد تزریق نقدینگی غیرقابل قبولی به جامعه بودیم.
وی میزان تزریق نقدینگی به کشور را پنج برابر عنوان و تصریح کرد: در بعضی مواقع خلق پول صورت گرفته اما بدون انجام کاری، بنابراین امروز این نقدینگی به جای تولید به سمت سفتهبازی و کارهای غیر واقعی سوق داده شده است.
کاندیدای یازدهمین دوره انتخابات ریاستجمهوری، اضافه کرد: با کارهای سفتهبازی کاری از پیش نمیرود و بازارهای مکارهای درست میشود که در نهایت قابل کنترل نیست.
قالیباف شرایط اقتصادی فعلی کشور را توأم با تورم و رکود برشمرد و گفت: برای تولید نیازمند نقدینگی هستیم و امروز تعطیلی کارخانهها به دلیل همین نبود نقدینگی است.
وی معتقد است که باید اقتصاد ایران را کنترل و قابل انعطاف و نقدینگی موجود در کشور را به سمت رشد اقتصادی و تولید هدایت کرد.
کاندیدای یازدهمین دوره انتخابات ریاستجمهوری، با تأکید بر اینکه سیاستزدگی را باید از اقتصاد جدا کنیم، اظهار داشت: واردات غیرمنطقی سبب از دست دادن سرمایههای کشور و کار دادن به کارگرهای بیگانه میشود.
قالیباف ادامه داد: ما در طول این 8 سال بالغ بر 600میلیارد دلار درآمد نفتی و غیرنفتی و در سال 85 نیز نزدیک به 25میلیون و 800هزار شغل در کشور داشتیم اما علیرغم اینکه 600میلیارد دلار پول به کشور تزریق شده، 300 هزار شغل را از دست دادهایم، احساس دین من برای ورود به انتخابات پایان بخشیدن به این نابسامانیها است.
وی با تأکید بر اینکه برای برگرداندن ثبات ارز برنامه داریم، گفت: بالا رفتن نرخ ارز نتیجه یک کار ناپخته بود، تا دیروز میگفتند میخواهیم دلار را از معادلات اقتصادی خارج کنیم اما امروز دلار ریال را از معادلات اقتصادی خارج کرد که این نتیجه ترجیح دادن دغدغههای خود به جای دغدغههای مردم است.
قالیباف در مورد مسائل فرهنگی نیز گفت: نگاه بزرگترها به جوانان نگاه غلطی است چرا که این نگاه همواره آسیبشناسانه و غیرقابل اعتماد بوده است.
وی در ادامه خاطرنشان کرد: یکی از مهمترین برنامههایمان این است که شان جوان را حفظ کنیم، مزایایی که مدیران جوان ما تا امروز داشتند به مراتب از خطرات آن بیشتر بوده است و ما سود زیادی از استفاده از نیروهای جوان در ردههای مدیریتی بردهایم.
وی افزود: میانگین سنی مهندسانی که پل صدر را میسازند 35 سال است و این نشاط و پویایی آنهاست که کار را پیش میبرند. جوان روحیه پاک و لطیفی دارد و همیشه یک امتیاز مثبت برای کشور دارد او روحیه عدالتجویی دارد اما اگر تبعیض را ببیند برنمیتابد. در نهایت حرف ما این است که باید از جوانانمان استفاده کنیم.
این کاندیدای یازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری در ادامه گفت: ما اگر بتوانیم مشکل اشتغال را رفع کنیم، خود جوان کارش را پیدا میکند و در کنار آن علاوه بر رفع آسیبهای اجتماعی و مشکل ازدواج تولید کشور را هم در دست میگیرد.
وی افزود: باید بگویم خود جوان به تنهایی عامل آسیبهای اجتماعی نیست و حتما یکی از مدیران وقت خدمت را از او گرفته و در گناه او شریک است. جامعه و خانواده هم همین وضعیت را دارند و باید در مقابل مشکلاتی که برای جوان پیش میآید پاسخگو باشد.
قالیباف در ادامه تصریح کرد: امید و نشاط و اوقات فراغت برای جوان نه تنها تهدید نیست بلکه یک فرصت است و ما باید قدر جوان مملکت را بدانیم. با قدرت میگویم جوان هیچ تهدیدی برای مملکت ندارد و این مدیران هستند که قابلیت جوان را از فرصت تبدیل به تهدید میکنند.
این کاندیدای یازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری در ادامه صحبتهایش با اشاره به مبحث زنان در جامعه افزود: بحث زنان در جامعه یک بحث مهم و جدی است. بخصوص در حوزه جوانان و دختران جای کار زیادی وجود دارد.
وی افزود: وقتی خداوند روح خودش را در انسان دمید بحث جنسیت مطرح نبود و مسئله مهم انسانیت انسان بود. همان موقع خداوند دو نعمت مهم به انسان عطا کرد که مربوط به جنسیت نبود و شامل همه افراد بشریت میشد. این نعمتها یکی انسانیت انسان و دیگری آزادگی او بود. این دو مقوله فارغ از جنسیت برای همه انسانهاست و بر اساس هدایت قدسی ادامه راه تربیت انسانیت و آزادیت به زن سپرده شده است و این نقش در جامعه و خانواده لایتغیر است.
قالیباف در ادامه افزود: در هر جامعهای بخصوص در اسلام تربیت اساس کار است و ما میبینیم که این نقش مهم در خانواده به مادر سپرده شده است. به شخصه معتقدم هیچ رسالتی نمیتواند جای رسالت مادری را بگیرد و نقش زن در خانواده اهمیت این مسئله را نشان میدهد.
وی همچنین خاطرنشان کرد: متاسفانه جامعه ما بیشتر مردسالار است و ما میبینیم که در عرصههای مهمی مثل مباحث کارهای فرهنگی زنان و اهمیت عمومی برنامهریزیها برای زنان به مردان سپرده میشود. زنان بخصوص دختران ما بارها نشان دادهاند که قابلیت درسی بیشتری نسبت به مردان دارند اما آموزش غیرهدفمند ما ثابت کرده که ما از نیروی کار و ظرفیت زنان در عرصه مدیریت استفاده نکردهایم.
قالیباف در پایان گفت: در شهرداری فضاهایی اختصاصی برای سلامت جسم خانمها ایجاد کردیم چون اعتقاد داشتیم اگر زن در زمینههای روحی و روانی حمایت نشود، کل خانواده و در مبحث وسیعتر کل جامعه آسیبپذیر میشود. زن باید امنیت و اطمینان در جامعه را احساس کند به شرطی که امنیت عمومی در سطح جامعه فضای تحقیرآمیزی برای او به وجود نیاورد.