رئیس شورای ریاستی یمن به امارات رفت
ایسنا نوشت: رئیس "شورای ریاستی یمن" در سفری رسمی وارد امارات شد و این سفر چند روز طول خواهد کشید.
به گزارش خبرگزاری یمنی “سبأ”، رشاد العلیمی، رئیس “شورای ریاستی یمن” در جریان سفرش به امارات قرار است با رهبران این کشور مذاکرات رسمی در خصوص تقویت و توسعه روابط دوجانبه در زمینههای سیاسی، اقتصادی، امنیتی و نظامی داشته باشد.
قرار است همچنین العلیمی با طرف اماراتی در خصوص بازسازی، حمایت سیاسی و توسعهای از یمن جهت مقابله با چالشهای نشأت گرفته از جنگ در این کشور به بحث و تبادل نظر بپردازد.
در همین راستا، صالح الجبوانی، وزیر حمل و نقل سابق دولت مستعفی یمن اعلام کرد، محمد بن زاید، ولیعهد ابوظبی از شورای ریاستی یمن درخواستی مبنی بر اجرای توافق ریاض از طریق استقرار تیپهای ارتش در ابین و جنوب و انتقال نیروهای منطقه نظامی الاولی که در حضر موت مستقر هستند به مأرب و شرق یمن، مطرح خواهد کرد.
الجبوانی در صفحه کاربری خود در توییتر نوشت، درخواست ولیعهد ابوظبی شامل اعزام تیپهای نظامی از “المهره” و تغییر فرماندهان تیپهای ارتش و مدیران امینتی خواهد بود تا به توطئه تقسیم و دودستگی برسد که از سالها پیش برای اجرایی شدن آن تلاش میکند.
رئیس شورای ریاستی یمن قبل از امارات به عربستان سفر کرده بود.
سلمان بن عبدالعزیز، پادشاه عربستان روز پنجشنبه در جریان دیدار با رشاد العلیمی در شهر جده، بر حمایت کشورش از شورای ریاستی یمن تاکید کرد.
پادشاه عربستان در جریان این دیدار برای شورای ریاستی یمن آرزوی موفقیت کرد.
پارلمان مستعفی یمن پیشتر به دولتی که براساس توافق میان دولت مستعفی یمن و شورای انتقالی جنوب یمن تشکیل شده بود، رأی اعتماد داد.
اخیرا عبدربه منصورهادی، رئیس جمهور دولت مستعفی یمن اختیارات خود را به شورایی ریاستی واگذار کرد.
یمن از حدود هفت سال پیش صحنه جنایتهای عربستان و همپیمانان این کشور است. عربستان از سال ۲۰۱۵ به بهانه بازگرداندن قدرت به عبد ربه منصور هادی، رئیس جمهور دولت مستعفی و فراری یمن، وارد مداخله نظامی در این کشور شد.
طبق گزارش سازمان ملل، این درگیریها منجر به کشته و زخمی شدن هزاران تن شده و میلیونها یمنی نیاز فوری به کمک بشردوستانه دارند. سازمان ملل دائما نسبت به وضعیت نامساعد یمن هشدار میدهد و این سازمان در اکتبر ۲۰۲۰ اعلام کرد، حدود دو میلیون کودک یمنی به دلیل سوء تغذیه حاد نیاز به درمان و معالجه دارند و از میان آنها ۳۶۰ هزار تن در معرض خطر مرگ قرار دارند