نصیبا مرادی در حاشیه حضور در نمایشگاه کتاب: برپایی نمایشگاه کتاب، نقطه عطف روابط اهل فرهنگ است
نصیبا مرادی، شاعر و فعال فرهنگی با اشاره به لزوم همسطحسازی نمایشگاه مجازی و حضوری میگوید همه افراد امکان شرکت در نمایشگاه حضوری را ندارند و از این جهت فروش مجازی مفید است اما امکان خرید مجازی برای همه کتابها وجود ندارد.
به نقل از ستاد خبری سیوسومین نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران، نصیبا مرادی، شاعر و دبیر محفل ادبی کتابخانه نیروی زمینی ارتش، در نشست ادبی «بر بال کتاب» که در غرفه نهاد کتابخانههای کشور برگزار شد حضور پیدا کرد.
مرادی درباره برپایی نمایشگاه کتاب بعد از وقفه دو ساله اظهار داشت: «در این دو سال که به خاطر کرونا، نشستهای ادبی تعطیل بود، به صورت مجازی محافل را برگزار میکردیم و جلسات با شعرا و نویسندگان را به صورت آنلاین ادامه میدادیم، اما این حالت هرگز جایگزین دیدار رو در رو و چهره به چهره اهل قلم نمیشود. ضمن این که تبادل اطلاعات و آگاهی به صورت حضوری رقم میخورد. هر چه قدر هم که ارتباطات در فضای مجازی غنی باشد، نمیتواند حس و عاطفه فضای حضوری را منتقل کند. از این جهت برپایی نمایشگاه به صورت حضوری نقطه عطف روابط اهل فرهنگ است.»
او ادامه داد: «ما نشست «بر بال کتاب» را که برگزار کردیم، نویسندگان با یکدیگر تعامل داشتند و نسبت به کتابهای یکدیگر بحث و بررسی داشتند. اگرچه دیدارها کوتاه، اما ممکن است بازخورد آن بسیار مناسب باشد و به تولید محتوا، تربیت شاعران و نویسندگان نوجوان بیانجامد. بر همین اساس برپایی نمایشگاه جزء الزامات فضای فرهنگی کشور است.»
مرادی درباره ویژگی این دوره نمایشگاه تصریح کرد: «یکی از بخشهایی که توجه مرا جلب کرد، به روز بودن بخش کودک نسبت به سالهای پیش بود. به این صورت که در سالهای پیش در نمایشگاه کتاب فقط کتاب میدیدم، اما الان باتوجه به علایق کودکان در غرفهها محصولات و خدمات مختلف ارائه میدهند. مثلاً کلیپهای مختلف و بازی مجازی وجود دارد و در حین آن بازی، مطالعه کتاب ترویج میشود. چنین تبلیغاتی برای مطالعه در ذهن کودک ماندگاری بیشتری دارد.»
این فعال فرهنگی با مناسب دانستن همزمانی فروش مجازی و حضوری عنوان کرد: «به هر حال همه افراد امکان شرکت در نمایشگاه حضوری را ندارند و بسیاری از دوستان ما در تهران حضور ندارند و این افراد برخی از کتابها را از طریق فروش مجازی تهیه کردند، اما امکان خرید مجازی برای همه کتابها وجود نداشت. چون برخی غرفههای حاضر در نمایشگاه در فروش مجازی حضور ندارند. از طرف دیگر برخی کتابها امکان ارسال پستی ندارد. طبیعتاً اگر نمایشگاه مجازی و حضوری همسطح سازی شود، اتفاق بهتری است. به گونهای که در حق کسی اجحاف نشود.»
کتاب «هوای شعر» و «به رنگ بهار» از مجموعه آثار این شاعر است که به صورت مشترک با دیگر شاعران به چاپ رسیده است.
سیوسومین نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران از بیستویکم اردیبهشت آغاز شده و تا سیویکم اردیبهشت ۱۴۰۱ در دو بخش حضوری در مصلای امام خمینی(ره) و مجازی در سامانه ketab.ir ادامه خواهد داشت.
سیوسومین نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران امروز، سهشنبه ۲۷ اردیبهشت در پی آلودگی هوای تهران تعطیل است.