افزایش جمعیت آهوهای جزیره خارک
تسنیم نوشت: مدیرکل حفاظت محیط زیست استان بوشهر از افزایش آهو در جزیره نفتی خارگ به یک هزار و ۴۰۰ راس خبر داد و گفت: برای تعدیل جمعیت آهو این جزیره نسبت به ظرفیت آن، تعدادی از آنها به دیگر زیستگاههای استان بوشهر منتقل میشود.
شرایط آب و هوایی و ظرفیت ساحل، کوهستان، جنگل، تالاب و دشت زمینه مناسبی برای زیست حیات وحش در استان بوشهر فراهم کرده است.استان بوشهر دارای مناطق مختلف حفاظت شده پناهگاه حیات وحش، اثر طبیعی ملی و شکار ممنوع در گسترده افزون بر ۷.۵ درصد مساحت کل استان است.
به گفته مدیرکل حفاظت محیط زیست استان بوشهر از ۱۷۰ هزار هکتار مساحت استان ۷.۵ درصد آن تحت مدیریت حفاظت محیط زیست این استان است که بر اساس استانداردهای تعیین شده باید به ۱۰ درصد افزایش یابد.
فرهاد قلینژاد با بیان اینکه استان بوشهر با وجود مناطق دارای کوهستان، تالاب، ساحلی و جلگه از تنوع گونه جانوری و گیاهی بالایی برخوردار است اظهار داشت: این تنوع بالا اهمیت حفاظت از مناطق حفاظت شده را دو چندان کرده است.
وی مناطق تحت مدیریت اداره کل حفاظت محیط زیست استان بوشهر را شامل ۲ پارک دریایی ملی نایبند و دیر نخیلو، پناهگاه حیات وحش خارگ، منطقه حفاظت شده مند، بیرمی، حله، اثر طبیعی ملی خارگو، کوه نمک، منطقه شکار ممنوع کوه مند، تنگ باهوش و کوه سیاه دانست.
مدیرکل حفاظت محیط زیست استان بوشهر با بیان اینکه پناهگاه حیات وحش خارگ زیستگاه آهو است افزود: با اجرا طرحهای مختلف جمعیت آهو در این جزیره افزایش یافت و به یک هزار و ۴۰۰ راس رسید.
قلینژاد تعداد جمعیت آهو در جزیره خارگ را بیش از حد ظرفیت مراتع آن دانست و بیان کرد: فقر پوشش گیاهی به سبب کاهش باران و تداوم خشکسالی روز به روز در این زیستگاه تشدید میشود.
وی از تعدیل جمعیت آهو در خارگ خبر داد و تصریح کرد: سرریز جمعیت آهو این جزیره به زیستگاه مناسب در نقاط مختلف استان بوشهر منتقل میشود.
مدیرکل حفاظت محیط زیست استان بوشهر با بیان اینکه ۲ زیستگاه مناسب در استان بوشهر برای انتقال آهو از جزیره خارگ شناسایی شده است گفت: انتقال تعداد آهو از جزیره خارگ به زیستگاهها و رهاسازی به مناطق در نظر گرفته شده امسال اجرایی میشود.
جزیره خارگ منطقه مسکونی، نفتی، اقتصادی و استراتژیک در خلیجفارس در فاصله ۵۷ کیلومتری بندر بوشهر و در ۳۸ کیلومتری ساحل بندر گناوه قرار دارد و دارای ظرفیتهای مهم زیست محیطی است.