ضرورت تحول روابط عمومی و هدایت افکار عمومی در سازمان تامین اجتماعی
عدم اقناع جامعه بیمه ای ، بازنشستگی و کارفرمایی کشور که بخش قابل توجهی از کارگران زحمتکش عضو فعال آن می باشند باعث و عامل مهمی در بوجود آمدن تنش های امروز شده است
عصر خبر؛ ميثم صادقي- سازمان تامین اجتماعی به عنوان پر مخاطب ترین و قدرتمند ترين سازمان بیمه ای کشور به واسطه ارتباط و خدماتی که به بیش از 45 میلیون نفر از جمعیت کشورمان می دهد محل رجوع و پرس و جوی مستمر مردم است.
این سازمان عریض و طویل که وسعت خدمت رسانیش در سطح تمام استانها و شهرهای کشور می باشد به میزان فعالیت ها و خدمات متنوع بیمه ای ، درمانی و اقتصادیی که دارد نیازمند داشتن تیم زبده وحرفه ای درمدیریت افکار عمومی و روابط عمومی است.
روابط عمومی ها بر اساس وظایف و عملکرد خود که از سویی با محیط بیرونی سازمان و از بعد دیگر با محیط درونی سازمان در ارتباط هستند و ارتباطی دو سویه راشکل می دهند، به راحتی می توانند محیط های نامطمئن را به مطمئن و ناپایداری را به پایداری تبدیل سازند.
روابط عمومی ها به دو علت به اطلاعات بسیار وابسته اند. از یک طرف به عنوان منبع مهمی از دانستنیهای مختلف، برای مدیران واحدی راهبردی اند و از سوی دیگر خود برای انجام دادن وظایف خویش نیاز به اطلاعات و نیروی های متخصص دارند.
یکی از مباحث اولیه درباره روابط عمومی، بحث درباره ضرورت حضور قدرتمند روابط عمومی در تشکیلات سازمان و نقش آن در سازمان است. اینکه سازمان چه نقشی را به روابط عمومی واگذار می کند و اصول ایفای چه نقشهایی توسط روابط عمومی در سازمان با ماهیت روابط عمومی به عنوان یک هنر، فن و علم مستقل سازگاری دارد. یکی از نظریه های جدید مدیریتی است. براساس این نظریه آنچه را که مدیر انجام می دهد باید ملاحظه کرد و بر اساس آن فعالیت ها و یا نقش های روابط عمومی را طراحی و برنامه ریزی نمود .
در طول چند ماه گذشته از روی کار آمدن دولت انقلابی و مردمی سیزدهم، وزارت بزرگ و مردمی تعاون، کار و رفاه اجتماعی به عنوان بزرگترین دستگاه دولتی بیشترین ارتباط فیزیکی و سیستمی را با مردم دارد و از این نظر قوی ترین تیم های ارتباطی و فرهنگی کشور باید در سازمان های زیر مجموعه این وزارتخانه به کار گرفته شوند .
در طول شش ماه گذشته سازمان تامین اجتماعی به واسطه نقش مهمی که در ارتباط با بیش از 45 میلیون نفر بیمه شده ، بازنشسته و کارفرما دارد شاهد تصمیم گیریهای کلانی بوده که نیازمند هدایت و مدیریت افکار عمومی جامعه بوده است . از این نظر روابط عمومی سازمان تامین اجتماعی به عنوان مجموعه ای که می بایست نقش بسیار فعالی در تولید محتوا های خبری ، فرهنگی واندیشه ای داشته باشد آيا در عمل نتوانسته نمره قبولی بگیرد؟ در واقع روابط عمومي متناسب با تنش ها و چالش هایی که بدنه سازمان با مجموعه شرکای اجتماعی اش داشته برنامه ریزی و پیش بینی لازم را داشته است ؟
عدم اقناع جامعه بیمه ای ، بازنشستگی و کارفرمایی کشور که بخش قابل توجهی از کارگران زحمتکش عضو فعال آن می باشند باعث و عامل مهمی در بوجود آمدن تنش های امروز شده است . یکی از وظایف مهم یک تیم حرفه ای ارتباطی ، خبری و فرهنگی تزریق آرامش، اطمینان و امید و انگیزه به مخاطبان یک سازمان است .
با وجود اين كه اینکه در سازمان تامین اجتماعی نیروهای متخصص بسیار توانا و با سابقه فعالیت های کشوری در حوزه رسانه و روابط عمومی وجود دارد عجیب است که مدیران سازمان تامین اجتماعی و وزارت مردمی تعاون،کار و رفاه اجتماعی از این چهره برای رفع نقیصه مذکور استفاده و بهره لازم را نمی برند.
حادث شدن اتفاقاتی در حوزه رسانه و خبر در هفته های اخیر در سازمان تامین اجتماعی به ویژه چاپ و نشر چندباره یک نشریه که باعث و عامل حیف و میل اموال و ذخایر بازنشستگان و بیمه شدگان شد و بهانه اي براي تخريب دولت مردمي به مخالفان داد و نظر همگان را به این واقعیت معطوف کرد که سازمان بزرگی مانند تامین اجتماعی نیازمند تحول در روابط عمومی و حوزه ارتباطات و استفاده از مدیران خبره و با تجربه در این حوزه است .
باید به هوش بود که به کار گماری افرادی فاقد سابقه حرفه ای و از سوی دیگر دارای هویت های غير كارشناسي در سازمان تامين اجتماعي در پست های مدیریتی بویژه در حوزه هدایت افکار عمومی خطری است بالقوه که می تواند کیان یک سازمان را در هر لحظه به مخاطره جدی مواجه سازد.