خرج متوسط «عمل» معتادان، روزانه ۱۵۰هزار تومان است
تسنیم نوشت: رئیس پلیس مبارزه با مواد مخدر استان اصفهان گفت: امروز به طور میانگین روزانه ۱۵۰ هزار تومان هر معتاد به قاچاقچی برای دریافت مواد هزینه میکند
سرهنگ طاهرزاده در خصوص شیوع اعتیاد اظهار داشت: متاسفانه پدیده اعتیاد هر روز در حال تغییر شکل و پویایی است. تغییر در نوع مصرف مواد مخدر در جامعه و کاهش سن مصرف بیانگر این است که در سالهای اخیر سبک زندگی و موادی که وارد بازار شده، دستخوش تغییراتی شده است. میانگین سنی مصرف مواد سنتی مثل تریاک در دهههای گذشته، حدود ۴۰ سال بوده است.خصوصیات مادهای مانند تریاک نیز برای افراد میانسال و کهنسال جوابگو بوده و اصلا زمینهای برای ورود جوانان و نوجوانان برای مصرف این ماده نبود و اساساً نیازی به مصرف نبود. مواد جدید طراحی شده مانند گل و مواد شیمیایی جدید مانند NPS ها، از خانواده محرکها و روانگردان هستند، برای گروه سنی جوان و نوجوان است. خصوصیات و اثرگذاری و ویژگیهایی روی جسم و مغز ایجاد میکند که بیشتر میل جوانان و نوجوانان را برانگیخته و آنان را طعمه خود میکند.
وی افزود: قبلا در بررسی آمار نتایج این بود که جمعیت ۱۵ تا ۶۴ سال را درگیر میکند، اما اکنون طراحی مواد مخدر جدید به گونهای است که جمعیت بیشتر و خارج از این محدوده سنی، وارد مصرف مواد مخدر شوند. مادهای مانند گل را به گونهای وارد بازار کردند که شبیه دخانیاتی مانند قلیان بتواند همهگیری ایجاد کند. شیشه یا هروئین را هر جوان و خانوادهای ورود پیدا نمیکرد اما متاسفانه قلیان در بیشتر خانوادهها جا باز کرده است. مواد جدید هم از لحاظ ظاهری، اثرگذاری و ویژگیها و صدماتی که وارد میکند، جوری طراحی شده که افراد آن را خطرناک تصور نکنند.
رئیس پلیس مبارزه با مواد مخدر استان اصفهان بیان کرد: سازمان بهداشت جهانی میگوید با وجود اینکه بیشتر از مواد مخدر، دخانیاتی مانند سیگار و در کشور ما قلیان جان انسانها را میگیرد اما تصور عمومی اینگونه نیست و مردم فک میکنند خطر سیگار و قلیان نسبت به مواد مخدر کمتر است، در حالی که اینگونه نیست. در مورد مادهای مانند گل بین نوجوانان و جوانان گفته میشود اعتیادآور نیست و عوارض شدیدی ندارد، بنابراین گل را در ردیف دخانیاتی مانند سیگار و قلیان میدانند که متاسفانه قبح آن در خانوادهها نوجوانان و جوانان ریخته شده و رفتار کجروی و ناهنجار شناخته نمیشود.
وی ادامه داد: اگر مواد مخدر مانند گل نیز مانند قلیان زشتیزدائی و قبحزدائی شود، تبدیل به سبک زندگی نوجوان و جوان میشود. هر کس به سمت مصرف هروئین نمیرود، مگر افراد ناهنجار و کجرو که تحت شرایط خاص قرار گیرند، اما متاسفانه در مورد گل نمیتوان این صحبت را تصدیق کرد که حتما افراد ناهنجار و کجرو سمت گل میروند. چون در دسترس است و اطلاعات غلطی در جامعه به افراد در خصوص تاثیرگذاری و صدمات داده میشود و ظاهر بی خطری هم دارد، میتواند جوانان و نوجوانان ما را بیشتر از مواد قبلی تهدید کند.
سرهنگ طاهرزاده تصریح کرد: یک زمانی رفتار مصرف مواد مخدر کاری ناپسند و زشت تلقی میشد و اکنون هم هست. حتی خود فرد که مواد مخدر مانند هروئین مصرف میکرد، میدانست کار ناپسند است. اما متاسفانه اکنون مصرف گل کار ناپسند تلقی نمیشود و اتفاق تصور شیک بودن میکند که این خطر را برای ما افزایش میدهد و بحث پیشگیری از اعتیاد و آگاهسازی اجتماعی را پر رنگتر میکند.
مبارزه با مواد مخدر تعطیلناپذیر و شبانهروزی انجام میشود
وی در خصوص دسترسی مواد مخدر گفت: مسلما تمام تلاش پلیس رسیدن به نقطهای است که دسترسی مواد مخدر برای مردم کاهش پیدا کند. در بحث پیشگیری هم کارشناسان عقیده دارند هرچه دسترسیها کمتر شود، مسلماً اقدامات پیشگیری بهتر کار خود را به انجام میرساند. اما این یک طرف قضیه است. نمیتوان تمام توان را برای مقابله با عرضه صرف کرد، اما برای کاهش تقاضا کاری نکرد. امروز به طور میانگین روزانه ۱۵۰ هزار تومان هر معتاد به قاچاقچی برای دریافت مواد هزینه میکند. باتوجه به تعداد معتادان، هر روز پول کلانی به بازار قاچاق وارد میشود. از طرفی هم کشفیات و هم دستگیریهای پلیس واضح و روشن و قابل توجه است و محصول زحمات شبانهروزی همکاران برای مبارزه با مواد مخدر است. بنابراین مبارزه با مواد مخدر تعطیلناپذیر و شبانهروزی انجام میشود.
رئیس پلیس مبارزه با مواد مخدر استان اصفهان اضافه کرد: اما اگر ضربهای به دست تقاضا زده نشود و دست متقاضی همچنان دراز باشد و هر روز مبلغ را به بازار قاچاق کمک کند، مسلما این جنگ سالیان سال ادامه پیدا خواهد کرد وبه نتیجه مطلوب نمیرسیم. زمانی اقدامات گسترده و موفقیتآمیز پلیس خود را به مردم نشان میدهد و دل مردم را شاد میکند که از آن طرف دست تقاضا و ورودی به سمت مواد مخدر کاهش پیدا کند. اما اگر ورودی به اعتیاد مسدود نشود، متاسفانه به دلیل چرخه سودآور قاچاق مواد مخدر مجرم تولید میشود، پس باید عرضه و تقاضای مواد مخدر را توامان تحت فشار و ضربه قرار دهیم تا به موفقیت برسیم.
سرهنگ طاهرزاده اظهار داشت: وقتی در مورد دسترسی و عرضه مواد مخدر صحبت میکنیم، در مورد یک کالای عادی صحبت نمیکنیم. معتاد بیماری است که یک نیاز بسیار جدی و واقعی و حیاتی به مواد پیدا میکند. اگر قرار باشد ۲۰۰ هزار تومان مواد در روز مصرف کند، باید این کار را انجام دهد و متاسفانه دست به هر عملی خواهد زد تا این پول را فراهم کند. اینگونه نیست که اگر یک روز پول نداشته باشد، به فردا موکول کند؛ در این صورت بزهکاریهای اجتماعی و رفتار مجرمانهای از خود نشان میدهد تا به مواد برسد