والیبال ایران، بازنده قهرمان!
تیم ملی والیبال ایران در دومین مسابقه در هفته پنجم لیگ جهانی برابر ایتالیا قرار گرفت و بازی را به میزبان قدرتمند خود واگذار کرد اما در مجموع دو دیدار به برتری رسید.
به گزارش فارس، دومین دیدار تیمهای والیبال ایران و ایتالیا از هفته پنجم رقابتهای لیگ جهانی والیبال از ساعت 21:30 به وقت تهران در سالن مملو از تماشاگر پالاسرادیمیگنی شهر ساساری در حالی که بازی نخست با نتیجه 3 بر یک به سود ایران خاتمه پیدا کرده بود، برگزار شد که در پایان شاگردان خولیو ولاسکو با نتیجه 3 بر 2 (25 – 22، 25 – 20، 20 – 25، 18 – 25 و 15 – 13) به حریف قدرتمند خود واگذار کرد.
* گیم اول؛ 25 بر 22 به سود ایتالیا
تیم ایران در این بازی، مسابقه را با ترکیب سعید معروف، محمد موسوی، آرمین تشکری، امیر غفور، رحمان داوودی، علیرضا مباشری و فرهاد ظریف آغاز کرد. ایتالیا نیز با ترکیب کریستین ساوانی، دراگان تراویکا، سالواتوره روسینی، امانوئل بیرارلی، ایوان زایتسف، توماس برتا و سیمونه پارودی کار را شروع کرد.
زایتسف، پشت خط زن مطرح و خطرناک لاجوردیپوشان هم در این مسابقه از ابتدا حضور داشت تا بلکه ایتالیاییها بتوانند انتقام بازی نخست را بگیرند. ایتالیاییها در برنامههای خود سرویسها را به دست رحمان داودی میزدند تا در حمله وی را از کار بیندازند. شاگردان براتو تا امتیاز 8 سه بار سرویس را از دست دادند و در مقابل شاگردان ولاسکو به خوبی از سرویسها استفاده کردند.
اعتراض به تصمیمات داوری در هر دو تیم از همان ابتدای کار شروع شد، اما به هر حال ایتالیاییها توانستند نتیجه بازی را 8 بر 7 کنند و تیم ها به وقت استراحت فنی اول بروند.
پاسهای خوب سعید معروف و استفاده از حرت پایپ موجب شده بود تا دفاع های بلند قامت ایتالیا جا بمانند و مهاجمان ایران کار سختی برای امتیازگیری نداشته باشند. در ادامه بازی دفاع خوب پرودی موجب شد تا ایتالیا 2 امتیاز از ایران پیش بیفتد و پس از آن هم شاگردان براتو امتیازی کسب کردند و نتیحه بازی 14 بر 11 به سود سفیدپوشان ایتالیا شد؛ اعتراض به داوری در هر امتیاز از نکات عجیب این مسابقه بود. ایتالیاییها با لطف داور مسابقه توانستند امتیازهای خود را به 16 برسانند و تیمها را وقت استراحت فنی دوم ببرند.
در امتیاز 17 بر 14 به سود ایتالیا بود که عادل غلامی جایگزین آرمین تشکری جوان شد؛ سرویسهای خوب ایران تراویکا، پاسور ایتالیا را مجبور میکرد که از پاسهای بلند استفاده کند و کار برای مدافعان ایران راحتتر شود. از زمانی که غلامی وارد میدان شد شرایط تغییر کرد و ایران توانست نتیجه بازی 19 بر 18 به سود ایران شد. زمانی که بازی 21 بر 19 به سود ایتالیا شد ولاسکو درخواست وقت استراحت کرد.
ساوانی برای دومین بار سرویس را به دست داودی زد تا نتیجه بازی 22 بر 19 شود. دفاع خوب مباشری و موسوی و پس از آن سرویس جهشی موجی عادل غلامی نتیجه بازی را 22 بر 22 کرد تا بازهم هر دو تیم تحت فشار قرار بگیرند و در همین زمان بود که براتو درخواست وقت استراحت کرد، چراکه اصلا دوست ندارد تیمش این گیم را واگذار کند. پس از این وقت استراحت ایتالیاییها بودند که بهتر بازی کردند و موفق شدند 25 بر 22 به سود خود رقم بزنند.
* گیم دوم؛ 25 بر 20 به سود ایتالیا
گیم با سرویس زایتسف آغاز شد، اما به هر حال امتیاز نخست را ایران کسب کرد. تیم ایران در این گیم شرایط بهتری داشت و پا به پای ایتالیاییها پیش رفت، اما شاگردان ولاسکو بودند که توانستند نتیجه را 8 بر 6 کنند و تیمها را به وقت استراحت فنی اول بفرستند. در امتیاز 10 بر 7 بود که ولاسکو، حمزه زرینی را وارد میدان کرد تا جایگزین علیرضا مباشری شود.
سفیدپوشان ایتالیا در این مسابقه با زیرکی توپها را به دست دفاع میزدند، اما در مقابل هم زرینی از زمانی که وارد مسابقه شد توانست ضریب اطمینان در دریافت و حمله را افزایش دهد. سرویسهای خوب پرودی نتیجه بازی را 12 بر 12 کرد؛ امتیازهایی که به صورت مستقیم از سرویس به دست آمد.
آرش کمالوندی که یک سال و نیم از میدان والیبال دور بود در این مواقع حساس وارد میدان شد تا بجای رحمان داودی بازی کند؛ به نظر میرسید که شاگردان ولاسکو پس از عقب افتادن از حریف ناامید شده بودند. سرویسهای خوب موسوی که به نظر میرسید کمی عصبی هم شده است موجب شد تا دریافت ایتالیا را مشکل روبرو شود و نتیجه بازی 16 بر 15 به سود شاگردان ولاسکو شد. بازهم در لحظات حساس پایانی این سفیدپوشان ایتالیا بودند که از تجربه خود استفاده کردند و نتیجه را 19 بر 17 کردند تا ولاسکو درخواست وقت استراحت فنی کند. امتیازهای مستقیمی که سفیدپوشان ایتالیا از زدن سرویس میگرفتند کار را برای ایران سخت میکرد. در لحظات حساس و در امتیازهای پایان تراویکا توانست 2 ایتالیا را 23 بر 19 پیش بیندازد و تیم ایران را از نظر روحی در شرایط سختی قرار دهد؛ این گیم با از دست دادن سرویس توسط شهرام محمودی با نتیجه 25 بر 20 به سود شاگردان براتو خاتمه پیدا کرد.
* گیم سوم، 25 بر 20 به سود ایران
تیم ایران بازهم گیم سوم را بهتر از حریف آغاز کرد و توانست با بازی خوب محمودی نتیجه بازی را 3 بر یک کند. سرویس های خوب شهرام محمودی در این گیم و همچنین موسوی موجب شد تا تیم ایران به نتیجه 8 بر 7 برسد و تیم ها به وقت استراحت فنی اول بروند. ایتالیاییها در این گیم تصمیم داشتند کار را تمام کنند و اجازه خودنمایی به ایران را ندهند. سرویسهای بینقص محمد موسوی و رسیدن بازی به نتیجه 10 بر 7، براتو درخواست وقت استراحت کرد. سرویس خوب مباشری نتیجه بازی را 14 بر 10 کرد، اما بلافاصله زایتسف از منطقه دو توانست نتیجه بازی 14 بر 11 کند. ایرانیها توانستند اختلاف خوبی با حریف ایجاد کنند و نتیجه بازی 16 بر 11 به سود شاگردان ولاسکو شد و تیمها به وقت استراحت فنی دوم رفتند. زایتسف که به نظر میرسید به خوبی توسط کادر فنی ایران آنالیز شده بود پس از، از دست دادن چند توپ تعویض شد و وتوری جایگزین وی شد. ساوانی، بازیکن شماره 11 ایتالیا اختلاف را کم کرد و ولاسکو مجبور شد تا درخواست وقت استراحت کند. زمانی که بازی 22 بر 18 به سود ایران شد بازهم براتو تصمیم گرفت درخواست وقت استراحت کند تا شاید کمی شرایط تغییر کند. عادل غلامی در توپهای بلند شرایط خوبی داشت و مدافعان ایران هم کاری کردند که زایتسف از زمین مسابقه بیرون رفت. داور اهل اسلواکی امتیاز 19 را در یک کش و قوس فراوان به ایتالیا داد تا نتیجه بازی 24 بر 19 به سود ایران شد، اما لطفهای داور هم تاثیری در پیروزی ایران در این گیم نداشت، چراکه این گیم با نتیجه 25 بر 20 به سود شاگردان ولاسکو خاتمه پیدا کرد.
* گیم چهارم، 25 بر 18به سود ایران
گیم چهارم را ایران با ترکیب غلامی، معروف، محمودی، موسوی، زرینی، داودی آغاز کرد. در حالی که حدود 150 تماشاگر ایرانی در سالن حضور داشتند و ایران را حمایت میکردند، شاگردان ولاسکو هم عملکرد خوبی از خود نشان دادند تا اینکه نتیجه بازی 5 بر 4 به سود ایران شد. در ادامه رحمان داودی توانست نتیجه بازی را 8 بر 6 به سود ایران کرد و تیمها به وقت استراحت فنی اول رفتند؛ در این گیم سفیدپوشان ایتالیا چندین بار سرویسها را از دست دادند. زمانی که بازی 10 بر 7 به سود ایران شد، بازهم براتو درخواست وقت استراحت فنی کرد تا مانع امتیازگیری ایرانیها شود؛ البته نباید از بازی خوب شهرام محمودی هم غافل شد که از زمان حضورش بسیار موثر بازی کرد. اختلاف امتیاز ایران و با سفیدپوشان ایتالیا به 5 رسید و شاگردان ولاسکو شرایط خوبی را پشتسر میگذاشتند. بازگشت به بازی توسط شاگردان ولاسکو نکته مهمی بود که در این مسابقه شاهد آن بودیم. با هنرنمایی تیم ایران و درخشش ستارههای ایرانی نتیجه بازی 16 بر 10 به سود شاگردان ولاسکو رقم خورد تا تیم ها به وقت استراحت فنی دوم بروند. به نظر میرسید که سفیدپوشان ایتالیا کم کم خود را برای دیدار در گیم پنجم آماده میکردند. غلامی و محمودی از زمانی که وارد میدان شدند بسیار خوب بازی کردند و نقش به سزایی در موفقیت ایران داشتند. کسب امتیاز بیستم برای ایران که پس از کش و قوسهای فراوان به دست آمد موجب شد تا ولاسکو هم به صورت خاصی به خوشحالی بپردازد؛ نتیجه 20 بر 15 موجب شد تا براتو درخواست وقت استراخت کند. پس از وقت استراحت بازهم محمودی بود که برای ایران امتیازآوری میکرد و نتیجه بازی را 22 بر 15 کرد.
امتیاز 23 را مهدوی برای ایران کسب کرد تا در اولین اقدامش پس از حضور در میدان بتواند مهاجم ایتالیا را سد کند. بازی در این گیم با حساب 25 بر 18 به شود ستارههای ایرانی خاتمه پیدا کرد تا بازی به گیم پنجم کشیده شود.
* گیم پنجم؛ 15 بر 13 به سود ایتالیا
داودی در این گیم بازی را آغاز کرد. زایتسف در این مسابقه که بیش از دو ساعت به طول انجامید برای انتقام گیری وارد میدان شده بود، اما بازهم این ایران بود که با حساب 3 بر یک از حریف پیش افتاد. ایتالیاییها که شب تلخی را سپری میکردند، با نتیجه 4 بر 2 از ایران عقب افتاده بودند.
سیمونه پرودی همچنان با سرویسهای موجی خود دریافتکنندههای ایران را دچار مشکل میکرد و حمله ناقص زرینی نتیجه بازی را 4 بر 4 کرد تا ولاسکو درخواست وقت استراحت کند.
در ادامه بازی پایاپایی پیش رفت و نتیجه مسابقه 6 بر 6 شد و ولاسکو در این امتیاز مباشری را جایگزین زرینی کرد. پس از آن هم دفاع خوب موسوی امتیاز 7 را برای ایران به ارمغان آورد. امتیاز هشتم برای ایران از خراب کردن سرویس توسط زایتسف به دست آمد تا تیمها جای خود را تغییر دهند. مرد شماره یک تیم ایران در این بازی واقعا یک ستاره بود و در زمین میدرخشید و پس از ان هم معروف با یک سرویس خود نتیجه بازی را 11 بر 8 به سود شاگردان ولاسکو کرد تا ایران در آستانه پیروزی در گیم پنجم و مجموع مسابقه قرار بگیرد. ایتالیاییها امیدهای خود را از دست ندادند و نتیجه بازی 12 بر 12 شد و ولاسکو غفور را به میدان بازگرداند. این گیم در پایان با حساب 15 بر 13 به سود ایتالیا خاتمه پیدا کرد تا تیم ایران در مجموع 3 بر 2 بازنده اعلام شد.
* ایران 4 – ایتالیا 2
تیم ایران از مجموع دو مسابقه برابر ایتالیا 4 امتیاز کسب کرد و تنها 2 امتیاز را به میزبان قدرتمند خود داد.
پس از بازی نخست که با برتری 3 بر یک ایران خاتمه پیدا کرد، تعداد زیادی از کاربران اینترنت به صفحه شخصی زایتسف رفتند و صفحه وی را مورد حمله اینترنتی قرار دادند.
مائورو براتو، سرمربی ایتالیا پیش از بازی نخست اعلام کرده بود که شاگرد ولاسکو است و سرمربی ایران استادش بوده؛ با این شرایط و پس از شکست براتو از ولاسکو در بازی نخست حالا باید گفت که جدال استاد و شاگرد در بازی دوم به سود براتوی شاگرد رقم خورد.
تیم ایران پیش از بازی نخست برابر ایتالیا مقابل روسیه و صربستان قرار گرفته بود که حاصل 4 بازی برابر این دو تیم تنها کسب 3 امتیاز بود؛ لاجوردی پوشان ایتالیا هم پیش از این برابر تیمهای آلمان، کوبا و روسیه قرار گرفته بودند که حاصل 6 بازی برابر این تیمها کسب 15 امتیاز بود؛ پس از بازی نخست برابر ایتالیا که با برتری شاگردان ولاسکو خاتمه پیدا کرد جمع امتیازهای ایران به 6 رسید و ایتالیاییها 15 امتیازی باقیماندند. پیش از آغاز مسابقه ایران و ایتالیا و با توجه به نتایج هفته پنجم روسیه صدر جدول را از ایتالیا پس گرفته بود.
بازی بعدی ایران شنبه، 15تیر ساعت 5:10 بامداد در شهر هاوانا و در ورزشگاه سیدواد دپورتیوا به انجام خواهد رسید.