تعاونی تامین نیاز صنفی کارگران ساختماني بروجرد تاسيس شد
اگر بحث بازرسی برون سپاری شده پس باید هزینه آن توسط سازمان به انجمن ها پرداخت شود و نه آن را به هر نحو از کارگران دریافت نمود .
عصر خبر: تعاونی تامین نیاز صنفی کارگران ساختماني بروجرد پس از طی مراحل قانونی تشکیل شد .
علی یارمحمدی فعال کارگری ضمن اعلام این خبر از عزم هیئت مدیره این تعاونی برای ارائه خدمات بصورت رایگان خبر داد و ابراز امیدواري کرد که با حضور این تشکل صنفی ، دست متخلفات و سوء استفاده گران از امور کارگران کوتاه شود. وی در خصوص مزایای این تشکل صنفی بیان داشت : صدور پروانه کار ( جواز کسب ) با اعتبار ملی برای کارگران غیر رسمی مثل کارگران ساختمانی یکی از مزایای این تشکل است .کارگران در کشور با این جواز ضامن اخذ وام یا کفیل افراد در دادگاه می شوند . این تشکل دارای اتحادیه منسجم کشوری است که جهت خدمت رسانی به کارگران حائز اهمیت میباشد .
او گفت: با توجه به عقد قرارداد ملی اتحادیه کشوری تامین نیاز با سازمان فنی و حرفه ای، توانمندی مهارتی کارگران از جمله فعالیت های این تشکل است .قرارداد دوجانبه اتحادیه کشوری با صندوق بیمه اجتماعی روستائیان و بهره مندی کارگران از مزایای این صندوق دیگر مزیت این تعاونی است .پیگیری امور بیمه ، درمان و بازنشستگی کارگران ساختمانی نیز از جمله وظایف محول قانونی این تشکل است .
یارمحمدی ادامه داد : در خصوص بیمه کارگران ساختمانی افراد با نام نویسی در سامانه رفاهی ایرانیان در نوبت بیمه قرار میگیرند و البته در پروسه طراحی شده متقاضیان بیمه کارگران ساختمانی به اجبار جهت بازرسی های احراز اشتغال به سمت دفاتر انجمن های صنفی سوق داده میشوند و کارگران مجبورند عضو این انجمن ها شوند و حق بازرسی احراز اشتغال پرداخت نمایند که دو اشتباه هم زمان رخ میدهد .
وي افزود: اشتباه اول اینکه مطابق با ماده ۱۷۸ قانون کار ( قانونی که انجمن های صنفی طبق آن تشکیل و مجاز به فعالیت هستند ) اجبار به عضویت افراد در انجمن های صنفی جرم است . و اما اشتباه دوم از اشتباه اول بدتر است . نباید کارگران ساختمانی بابت بازرسی شغلی هزینه ای پرداخت نمایند ، کارگران ساختمانی تنها کسانی هستند که بابت بازرسی شغلی که وظیفه ذاتی و غیر قابل انکار سازمان تامین اجتماعی است هزینه پرداخت میکنند . اگر بحث بازرسی برون سپاری شده پس باید هزینه آن توسط سازمان به انجمن ها پرداخت شود و نه آن را به هر نحو از کارگران دریافت نمود .
وي گفت: البته انجمن های صنفی دریافت هزینه بازرسی از کارگران را منکر میشوند و با زیرکی این هزینه را در حق عضویت خود گنجاده اند ، ولیکن ادعای بنده جهت صحت دریافت حق بازرسی بصورت مشهود در شهر بروجرد قابل اثبات است . در بروجرد که فاقد انجمن صنفی است کد بازرسی سامانه توسط کانون کشوری به فرد حقیقی واگذار گردیده و این شخص جهت بازرسی از کارگران هزینه دریافت میکند و این موضوع را نمیتوان به بهانه هزینه عضویت در انجمن سرپوش نهاد چون اصولاً انجمنی در کار نیست .
یارمحمدی که خود سابقاً دبیر کل کانون کشوری انجمن های صنفی کارگران ساختمانی بوده است در نقد دریافت حق بازرسی از کارگران در ادامه افزود : اخذ حق بازرسی از کارگران ، رو در رویی کارگران با تشکل صنفی است و دارای نقطه تعارض منافع با کارگران است .
وي گفت: انجمن های صنفی جایگاه مطالبه گری خود در سازمان تامین اجتماعی را از دست داده اند و کار به جایی رسیده که تامین اجتماعی ، انجمن های صنفی را بابت بیمه کارگران ساختمانی و نحوه بازرسی ها موآخذه میکند و انجمن ها حتی جهت اخذ آمار دقیق بیمه شدگان یا اخذ سهمیه دچار مشکل هستند . ولیکن بطور کل نوع همکاری کانون با تامین اجتماعی بزرگترین شکست یک مجموعه صنفی در تاریخ است که عده ای در کانون انجمن ها دلیل اصلی این شکست هستند.
این فعال کارگری ادامه داد : در گفتگو با مدیران تعاونی تازه تاسیس تامین نیاز صنفی کارگران بروجرد که از فعالین زبده کارگری هستند ، مدیران این مجموعه از عزم خود برای عدم دریافت حق عضویت از کارگران خبر داده اند ، آنها این نحوه همکاری با سازمان تامین اجتماعی را از جانب خود قابل اجرا ندانستند و از عدم تمایل در تحمیل هزینه به کارگران با اخذ هزینه بازرسی از کارگران حتی به بهای عدم همکاری با سازمان تامین اجتماعی خبر دادند .