مدیر دفتر مقتدا صدر در بغداد خواهان ترک فقط سالن پارلمان عراق از سوی صدری ها شد
درحالی که محمد صالح العراقی که از او در عراق به عنوان فرد نزدیک به مقتدا صدر یاد می شود و به طور معمول منعکس کننده مواضع وی است، امروز از هواداران صدری تحصن کننده در ساختمان پارلمان عراق خواست تا آن را تخلیه کنند، مدیردفتر صدر در بغداد خواهان باقی ماندن آنها در ساختمان و تنها ترک سالن پارلمان شد.
به گزارش ایرنا به نقل از پایگاه خبری موازین نیوز، مدیر دفتر جریان صدر در بغداد سخنانی مطبوعاتی گفت که منظور محمد صالح العراقی (که از او در عراق به وزیر صدر یاد می شود) فقط سالن پارلمان بوده است.
دفتر «مقتدا صدر» رهبر جریان صدر در بغداد اضافه کرد که تحصن کنندگان باید بدون عقب نشینی در داخل تمامی راهروهای ساختمان مجلس حضور داشته باشند.
ساعتی پیش محمد صالح العراقی در توییتی خواهان تخلیه پارلمان و تبدیل تحصن هواداران صدر در مقابل و امکان نزدیک آن در طول حداکثر ۷۲ ساعت از زمان انتشار این توییت شده بود.
وی در عین حال خطاب به طرفداران صدری شرکت کننده در این تحصن نوشته بود: تحصن تا زمان تحقق خواسته های شما که بعداً به شما ارائه خواهیم کرد، ادامه می یابد.
طرفداران جریان صدر شنبه این هفته برای دومین بار ظرف چهار روز به منطقه سبز در مرکز بغداد وارد شدند و در نهایت جریان صدر، در ساختمان پارلمان تحصن نامحدود اعلام کرد.
شعله اعتراض جدید جریان صدر پس از بیانیه چارچوب هماهنگی شیعی در سوم مرداد ماه روشن شد، بیانیه ای که در آن “محمد شیاع السودانی با اجماع اعضای این چارچوب به عنوان نامزد نخست وزیری عراق معرفی شد.
تحصن صدریها باعث شد تا سایر جریان های سیاسی و مسئولان این کشور طی روزهای اخیر موضعگیری کرده و با توجه به حساسیت شرایط عراق خواهان خویشتنداری و حل و فصل اختلافات از طریق گفت وگو شده، بر لزوم حفاظت از نهادهای قانونی این کشور تاکید کرده و از مقتدا صدر خواستند تا با چارچوب هماهنگی وارد گفت و گو شود.
اما در مقابل جریان صدر با انجام گفت وگو مخالفت کرده و مقتدا صدر رهبر این جریان شامگاه یکشنبه در بیانیه ای از آنچه آن را “انقلاب اصلاحات و آزادسازی منطقه سبز بغداد در اولین مرحله” خواند، سخن گفت و این امر را به گفته خود “فرصتی بزرگ برای تغییر ریشه ای در نظام سیاسی، قانون اساسی و انتخابات” دانست.
چارچوب هماهنگی شیعی هم در بیانیه ای اظهارنظر برخی طرف ها را «دعوت به کودتا علیه ملت و مشروعیت قانون اساسی» دانست که “در سالهای گذشته با حمایت مردم، مراجع و پشتیبانی بین المللی حاصل شده و ملت با اکثریت مطلق به آن رای داده است. “
این درحالی است که طی دیروز و امروز سه شنبه درخواست ها برای گفت وگوی ملی برای حل و فصل اختلافات سیاسی از سوی جریان ها و مقامات مختلف عراقی تشدید شده است.