سینمای مستند بی سرپرست مانده است
مهر نوشت: سیدمهدی دزفولی معاون جریانسازی مرکز مستند سفیرفیلم به تشریح برنامه هفته فیلم سفیر پرداخت.
سیدمهدی دزفولی معاون جریانسازی مرکز مستند سفیرفیلم درباره هفته فیلم سفیر که به مناسبت اکران پنج مستند منتشر نشده و تازه تولید شده سفیرفیلم از ۲۲ تا ۲۶ مرداد امسال در حوزه هنری، سالن استاد مهرداد اوستا برگزار میشود، گفت: هفته فیلم سفیر، اولین بار است که برگزار میشود، هدف از آن اکران محدود مستندهایی از سفیرفیلم است که به تازگی به اتمام رسیدهاند و هنوز رونمایی و انتشار رسمی نیافتهاند. از همین رو قرار است برای اعضای باشگاه مخاطبان سفیرفیلم و کارشناسان حوزه مستند اکران شود و در واقع مراسمی نیمه عمومی محسوب میشود. هدف از این کار هم در واقع ارتباط گیری دو طرفه میان تولید کنندگان آثار مستند در سفیرفیلم با مخاطبان خود است و اینکه علاقمندان به مستندها عضو باشگاه مخاطبان سفیرفیلم شوند، بتوانند از این طریق مستندهای جدید این مرکز مستندسازی را ببینند و ارتباط خوبی میان تولید کنندگان آثار مستند و علاقمندان به این محصولات برقرار شود.
وی مطرح کرد: ما دو مستند با موضوع انقلاب جنسی در غرب داریم، یک مستند با موضوع ورزشی و دو مستند هم با موضوع عدالت خواهی. در مجموع پنج مستند داریم که زمان هر مستند هم حدوداً بین چهل دقیقه تا پنجاه و پنج دقیقه است.
دزفولی با اشاره به حضور کارشناسان در این مراسم توضیح داد: ما از چهرههای مرتبط با هر کدام از این موضوعات دعوت کردهایم تا به این اکرانها بیایند و نظرات خود را بگویند. مثلاً برای موضوعات انقلاب جنسی خدمت آقای لاور هستیم و برای موضوعات عدالت خواهی احتمالاً در خدمت آقای امین سلیمی و یکی دیگر از دوستان خواهیم بود. ضمن اینکه هدف ما این است که این برنامه را هر سال در تابستان داشته باشیم.
وی در بخش دیگر از صحبتهایش بیان کرد: مستند در ایران متاسفانه با کم مهری مواجه است و خیلی به آن بها داده نمیشود. چند سالی هم هست که دیگر برای مستندها رونمایی هم گرفته نمیشود، مستقیماً مستندها به پخش تلویزیونی می رسند، پخش میشوند و تمام! گویی قرار نیست مخاطبان مستند حرفهای خود را بزنند، تولید کنندگان هم حرفهای آن را بشنوند و برای مستندها اتفاقات مهمی رخ دهد! هدف ما این است که برای مستندها ارزش بیشتری قائل شویم و کاری کنیم که درباره مستندها حرف زده شود، خطای آنها کم شود، با سلیقه و نظر مخاطبان هماهنگتر باشد، تولیدکنندگان نیز بتوانند مستقیماً با مخاطبیان خود حرف بزنند و این ارتباطات جدی تر و عمیقتر شود. سینمای مستند سینمای مهم و اصیلی است و ظرفیتهای زیادی دارد که متاسفانه بالفعل نمیشود و گویا بی سرپرست مانده است! اینکه این سینمای مستند جدی گرفته شود و ظرفیتهای آن شناخته شود بسیار مهم است