رشیدی‌کوچی، نماینده مجلس:

«همایون شجریان را دعوت کردم تا در تخت جمشید کنسرت برگزار کند؛ به من گفتند شاه پرست»

رشیدی‌کوچی، نماینده مجلس گفت: بنده همایون شجریان را دعوت کردم تا در تخت جمشید کنسرت برگزار کند. به من گفتند شاه پرست. به من می‌گویند چرا همایون شجریان را که پدرش زمانی به نظام فحش داده را به تخت جمشید دعوت کردی. بنده می‌گویم مگر این بنده خدا ۲۰ شب در وزارت کشور کنسرت برگزار نکرد؟ پس باید بگوییم وزیر کشور هم شاه پرست است. بنده تا به امروز کنسرت نرفته بودم.

یک عضو کمیسیون امورداخلی کشور و شورا‌ها در مجلس وشورای اسلامی، تاکید کرد: تمام حرف من از روزی که پا در مجلس یازدهم گذاشتم این بوده که تنها سرمایه این نظام مردم هستند و ما باید مردم داری کنیم. اگر این مردم نباشند این نظاام هم نخواهد بود.
به گزارش ایسنا، جلال رشیدی کوچی با بیان اینکه بنده معتقد هستم تا زمانی که ما با هر طرز تفکری و از هر جریان سیاسی نتوانیم کنار هم بنشینیم و با هم صحبت کرده و به صورت مستند حرف خود را به کرسی بنشانیم، هیچ چیزی در کشور سرجای خود قرار نخواهد گرفت، تصریح کرد: طبیعتا تخریب و برچسب زدن راه ساده تری نسبت به منطق و استدلال برای دسترسی به اهداف است.
جلال رشیدی کوچی نماینده مردم مرودشت در مجلس شورای اسلامی در گفت‌وگویی تفصیلی به سوالاتی در بحث سرعت و کیفیت اینترنت، حضور زنان در ورزشگاه، وضعیت صنعت خودروسازی و سیاست خارجی کشور پاسخ داد.
آیا شما کاهش سرعت و کیفیت اینترنت را به دنبال اجرای پنهانی طرح صیانت تلقی می‌کنید؟
آنچه که در قالب طرح صیانت در مجلس و کمیسیون ویژه در حال بررسی بود دیگر عملا وجود خارجی ندارد، اما ممکن است افرادی که هم در مجلس حضور دارند و هم در شورای عالی فضای مجازی وقتی دیدند طرح آن‌ها در مجلس به نتیجه نرسیده است، اهداف خود را در شورای عالی فضای مجازی دنبال کنند. بنده در تمام صحبت‌هایی که در خصوص طرح صیانت داشتم تاکیدم بر این بود که شورای عالی فضای مجازی باید در این زمینه تصمیم‌گیری کند چراکه متولی امر فضای مجازی است.
دیگر دست بنده به شورای عالی فضای مجازی نمی‌رسد. باید ناظر باشیم و امیدوار که تصمیمات خوبی در بحث اینترنت در شورای عالی فضای مجازی اتخاذ شود. تمام حرف بنده از روزی که به مجلس آمدم این بود که سرمایه این نظام و کشور مردم هستند و ما باید مردم داری کنیم. اگر این مردم نباشند عملا این نظام هم نیست. اگر در خصوص طرح صیانت یا گشت ارشاد یا خودرو انتقاد‌هایی مطرح می‌کنم به دلیل همین مردم است. بنده نه خودم ماشین خارجی سوار شدم و نه قصد دارم سوار شوم. ولی به دنبال این بودم که این رضایتمندی در بین مردم ایجاد شود.
امروز در بحث اینترنت سوال بنده این است که آیا واقعا از زمانی که قیمت تعرفه‌ها افزایش یافت و بسته‌های حجیم حذف شد شهروندان تغییری در سرعت اینترنت احساس کرده اند؟ بعد می‌گوییم چرا مردم ناراضی می‌شوند. نوع عمل و برخورد ما با مسائل کلیدی اجتماعی صحیح نیست.
وضعیت صنعت خودروسازی را از زمان آغاز دولت چگونه ارزیابی می‌کنید؟
در قصه واردات خودرو می‌بینیم که در حال آسیب دیدن هستیم، اما حاضر نبوده که سایه این آسیب را از سر مردم و نظام کنار بزنیم. ما در حوزه سوخت مجددا در حال روبرو شدن با مشکل هستیم. بنده خدمت دوستان عرض کردم که مردم بنزین مصرف نمی‌کنند. این ماشین‌های بی کیفیت داخلی است که بنزین مصرف می‌کند.
زمانی که یک ماشین تولید داخل در ۱۰۰ کیلومتر ۱۲ لیتر در جاده مصرف کرده و در شهر نیز بالای ۱۵ لیتر مصرف بنزین دارد مشخص است که خودرو استاندارد نیست. اگر نمی‌توانیم خودروی استاندارد تولید کنیم باید اعلام کنیم که توان ما اینقدر است، اما برای اینکه فردا مجبور نباشیم بنزین با قیمت‌های گزاف وارد کنیم اجازه واردات خودرو برقی و هیبریدی را صادر کنیم تا در ۱۰۰ کیلومتر به جای ۱۵ لیتر ۳ لیتر بنزین مصرف کند.
بعد هم که این ماشین را در اختیار مردم قرار دادیم بنزین را لیتری ۳۰ هزارتومان بفروشیم. در چنین شرایطی هیچ کس اعتراضی نخواهد داشت. وقتی مردم یک باک بنزین می‌زنند ۲۰۰ هزار تومان و تنها ۵۰۰ کیلومتر می‌رود از لحاظ اقتصادی به آن‌ها فشار می‌آید، اما اگر ۳ لیتر بنزین بزند و تا تبریز برود دیگر هرچقدر هم قیمت آن باشد احساس فشار نمی‌کند. با مسائل محیط زیست و ایمنی هم کار نداریم. از بعد اقتصادی هم نگاه کنیم ادامه این روند به صرفه نیست.
می‌خواهیم در صنعت خودرو خودکفا باشیم؟ بنده نمی‌گویم که ما توانایی خودکفایی در صنعت خودرو را نداریم همان طوری که ما یک شناور با نام شهید سلیمانی ساختیم که خیلی تکنولوژی پیشرفته‌ای دارد قطعا در صنعت خودرو هم می‌توانیم. نیسانی که ما استفاده می‌کنیم برای سال ۱۹۵۶ است حدود ۷۰ سال قبل ژاپنی‌ها یک ماشینی ساخته اند و ما چسبیده ایم و آن را رها نمی‌کنیم. هر روز یک چراغ آن را عوض می‌کنیم و می‌گوییم ماشین جدید است حرف بر سر ایجاد رضایتمندی در مردم است. خیلی ساده می‌توان خیلی از مشکلات را حل و فصل کرد.
زنان به ورزشگاه رفتند چه شد؟ برخی می‌گویند وا اسلاما که زنان رفته اند استادیوم و چگونه خوشحالی می‌کنند. همین افراد هستند که فشار می‌آورند. ما به عنوان حکومت دینی وظیفه داریم که شرایط حضور بانوان در ورزشگاه را جوری فراهم کنیم که از لحاظ اعتقادی به بانوان اسائه ادبی صورت نگیرد. ما باید این بستر را فراهم کنیم نه اینکه بگوییم هیچ خانمی حق ورود به ورزشگاه را ندارد.
هر کسی هم اگر حرفی زد بگوییم نفوذی دشمن است. بانوان ما از مردان خیلی جلوتر هستند. باید کمی برای خودمان فهم و شعور قائل باشیم. بنده تا به حال دوبار به استادیوم رفته‌ام از اول تا آخر اینقدر فحش دادند پشیمان شدم. چون این محیط با روحیات بنده سازگار نبود دیگر نرفتم. کسی که خودش احساس کند در آن محیط احساس راحتی ندارد دیگر به آنجا نمی‌رود. متاسفانه ما مسائل ساده را به معضل تبدیل کرده و سپس از آن بحران می‌سازیم و بعد می‌گوییم کار دشمن است. آن وقت دهن همه ما بسته می‌شود. بنده به دولتمردان گفتم نمی‌شود همواره به مردم فشار آورد. باید گپی هم برای مردم ایجاد کرد.
بنده همایون شجریان را دعوت کردم تا در تخت جمشید کنسرت برگزار کند. به من گفتند شاه پرست. به من می‌گویند چرا همایون شجریان را که پدرش زمانی به نظام فحش داده را به تخت جمشید دعوت کردی. بنده می‌گویم مگر این بنده خدا ۲۰ شب در وزارت کشور کنسرت برگزار نکرد؟ پس باید بگوییم وزیر کشور هم شاه پرست است. بنده تا به امروز کنسرت نرفته بودم.
چند وقت قبل ما پنج خواننده معروف پاپ را دعوت کردیم تا در شهرستان ما کنسرت برگزار کنند بنده در سالن کنسرت حضور یافتم علی رغم اینکه فضای کنسرت پاپ باب میل بنده نیست. اما رفتم به جوانان بگویم که من هم شما را به عنوان یک مسئول می‌فهم. به جای اینکه دلار خرج کنید و به کنسرت تتلو بروید تا به شما فحش دهند بیایید در داخل به کنسرت بروید.
از نظر شما چرا بعضا در مسائل مورد اختلاف تخریب به میان آمده و مسائل اصلی به حاشیه رانده می‌شود؟
از نظر بنده تخریب در جامعه ما از سوی تمام جریان‌ها صورت می‌گیرد. در ماجرای خانم مهسا امینی بنده از هر دو طرف مورد هجوم قرار گرفتم یک طرف می‌گوید تو از جنس خودشان هستی و آمدی دروغ بگویی و ماله کشی انجام دهی. طرف دیگر می‌گوید تو از خط انقلاب خارج شدی و موافق بی بند و باری هستی. تو اصلا از دین خارج شده ای. بنده خودم همواره سعی کردم در مسیر حق گام بردارم.
بنده در مسیری گام برمی دارم که احساس کنم درست است. تا وقتی که ما نتوانیم کنار هم بنشینیم و باهم صحبت کنیم و به صورت مستند حرف خود را بیان کنیم هیچ چیز در کشور سرجای خود قرار نمی‌گیرد. راحت‌ترین کار برای رسیدن به اهداف، تخریب است. تخریب کردن هیچ کاری ندارد. بنده یک مصاحبه انجام می‌دهم، اما بعد از آن باید ۱۰ تا مصاحبه انجام دهم تا بگویم منظورم از آن مصاحبه چه بوده است.
افرادی تخریب می‌کنند که قدرت استدلال و استنباط و توان مناظره ندارند. بنده سعی می‌کنم تا جایی که از دستم بر می‌آید حقایق را روشن کنم. بنده با جمعی از دوستان بسیجی و انقلابی شهرمان که خیلی از من خرده می‌گرفتند جلسه گذاشتم و برای آن‌ها مسائل را تبیین کردم، به آن‌ها گفتم فلان فردی که به پهنای صورت در تلویزیون برای امام حسین اشک می‌ریزد پشت پرده زندگیش با ظاهرش فرق می‌کند. بنده به آن رسیدم و به شما می‌گویم. یا قبول می‌کنید یا خیر. اگر قبول کنید که خودتان آرامش دارید اگر هم قبول نکنید یک زمانی خودتان به آن می‌رسید که شاید دیر شده باشد.
کدام موضوع را به عنوان اعتبار مجلس یازدهم تلقی می‌کنید؟
قانون واردات خودرو دستاورد مجلس است. قانون اقدام راهبردی برای لغو تحریم ها، قانون تسهیل صدور مجوز‌های کسب و کار، قانون شفافیت قوای سه گانه که دیر هم شد، اما باز هم در حال پیگیری است و قانون تعالی جمعیت و حمایت از خانواده. از جمله قوانینی بود که سال‌ها بر روی زمین مانده بود، اما در این مجلس به نتیجه رسید.
قانون رتبه بندی معلمان هم دستاورد خوب برای مجلس یازدهم است. مجلس این قوانین خوب را تصویب کرد، اما متاسفانه دولت در نوشتن آئین نامه خراب کرده است مثلا آئین نامه واردات خودرو می‌توانست خیلی بهتر باشد می‌توانستند آئین نامه واردات خودرو را به نفع مردم بنویسند، اما متاسفانه به نفع خودروسازان آئین نامه را نوشتند. ما در مجلس در تلاش هستیم که آئین نامه اصلاح شود.
حضور رئیس جمهور در نشست سازمان ملل چه دستاورد‌هایی می‌تواند به دنبال داشته باشد؟
این سفر‌ها فرصت خوبی برای تبیین دیدگاه‌ها و عقاید جمهوری اسلامی ایران است. این سفر از بعد سیاسی برای کشور مهم بود. بنده به طور کلی سیاست خارجی دولت را در ارتباط با کشور‌های خارجی خیلی قوی‌تر از سیاست‌های داخلی ارزیابی می‌کنم. توانستند اتفاقات خوبی در حوزه سیاست خارجی رقم بزنند. دولت قبل در حوزه برجام چشم انتظار آمریکایی‌ها بود، ولی آقای رئیسی و دولت سیزدهم این نگاه را ندارد.
بنده با نگاه این دولت خیلی موافق‌تر هستم. وقتی غربی‌ها ببینند ما وابسته و معطل آن‌ها نیستیم آن‌ها نیز پای میز می‌آیند. امیدوارم از این فرصتی که به دنبال جنگ اوکراین و روسیه در حوزه انرژی ایجاد شده است ایران بتواند بهترین بهره را ببرد. امروز دعوای برجام بر سر چند کیلو و چند روز است. برجام امروز همان برجام قبلی است.
آن‌هایی که به برجام روحانی بد و بیراه می‌گفتند باید به این برجام هم همان را بگویند. اگر از برجام روحانی هم تعریف می‌کردند باید از این برجام هم تعریف کنند. هیچ فرقی بین برجام رئیسی با روحانی نیست. بنده نمی‌دانم چرا عده‌ای اینقدر در برابر حقیقت مقاومت می‌کنند. در برجام روحانی امضای کری تضمین بود و در این برجام سخنرانی بایدن تضمین است. از نظر بنده برجام به زودی به نتیجه می‌رسد. آمریکایی‌ها خیلی خوب کار می‌کنند.
با به نتیجه رسیدن برجام گشایش‌های حداقلی اتفاق خواهد افتاد. تنها تفاوت برجام روحانی و رئیسی در این است که روحانی همه تمرکز خود را گذاشته بود و از ظرفیت فضای جامعه نیز استفاده می‌کرد تا برجام را به نتیجه برساند، اما رئیسی این نگاه را ندارد. می‌گوید شد که شد. اگر هم نشد اشکالی ندارد. تفاوت در این نگاه است. اکنون اختلاف بر این است که ما می‌گوییم اگر دولت بعدی آمریکا به یکباره از برجام خارج شد، دو سال و نیم فرصت باشد که شرکت‌های خارجی قرارداد‌های خود را با ایران فسخ کنند. این موضوع برای ما خیلی مهم است.
اما آمریکایی‌ها می‌گویند باید فرصت دو سال و نیم داده شود، اما باید دو سال و نیم طول بکشد تا شما هم به سطح غنی سازی قبل برجام بازگردید. ما این را قبول نداریم. دعوا بر سر این موضوعات است. به قول یک بنده خدایی یک میلی متر مانده است. فقط مهم این است که اگر یک میلی متر تا خط پایان داشته باشی، اما نرسی به شما برنده نمی‌گویند.

عضویت در تلگرام عصر خبر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا
طراحی سایت و بهینه‌سازی: نیکان‌تک