3 هزار قلیان در خراسان رضوی معدومسازی شد
حدود ۱۹ هزار و ۲۰۰ بازدید از مناطق تفرجگاهی و واحدهای صنفی عرصه قلیان زیر پوشش دانشگاه علوم پزشکی مشهد انجام شده است که در قالب این بازدیدها ۹۵ واحد متخلف تعطیل و ۹۵ واحد متخلف به مراجع قضایی معرفی شدند.
رییس اداره سلامت محیط و کار دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: حدود سه هزار قلیان جمعآوری شده از مراکز عرضه قلیان در نیمه اول امسال با هدف کنترل و مبارزه با دخانیات در مناطق زیر پوشش این دانشگاه در استان خراسان رضوی معدومسازی شده است. فرشید وفا در گفت و گو با ایرنا افزود: در این مدت حدود ۱۹ هزار و ۲۰۰ بازدید از مناطق تفرجگاهی و واحدهای صنفی عرصه قلیان زیر پوشش دانشگاه علوم پزشکی مشهد انجام شده است که در قالب این بازدیدها ۹۵ واحد متخلف تعطیل و ۹۵ واحد متخلف به مراجع قضایی معرفی شدند.
وی بیان کرد: همچنین طی این بازه زمانی در راستای جمعآوری مواد دخانی بدون دود نیز یک واحد زیرزمینی که اقدام به بستهبندی “ناس” میکرد، تعطیل و ۷۰۰ کیلوگرم از این ماده دخانی ثبت، ضبط و معدوم شد. رییس اداره سلامت محیط و کار دانشگاه علوم پزشکی مشهد در ادامه عنوان کرد: هم اکنون در مناطق زیرپوشش این دانشگاه ۲۰ هزار و ۴۸۷ واحد صنفی دارا و فاقد عاملیت فروش مواد دخانی، اقدام به عرضه و فروش سیگار میکنند که از این تعداد، ۱۴ هزار ۷۳۲ واحد در مشهد فعالیت دارند. وفا افزود: در ۶ ماهه نخست امسال طی بازدیدهای صورت گرفته از این واحدها، ۲ هزار و ۹۵۰ مورد اخطار برای واحدهای متخلف عرضه مواد دخانی سیگار صادر شده، ۳۶ واحد متخلف پلمب شده است و همچنین ۶۴۲ مورد از واحدهای متخلف به مراجع قضایی معرفی شده اند. این مسوول اظهار داشت: فروش سیگار به صورت نخی، فروش سیگار به افراد زیر ۱۸ سال، در معرض دید بودن قفسه فروش سیگار، استفاده از تابلوهای تبلیغاتی در زمینه مصرف سیگار و فروش سیگار بدون پروانه از جمله تخلفات حوزه عرضه و فروش مواد دخانی مانند سیگار هستند. برخورد با متخلفان بازدارنده نیست رییس اداره سلامت محیط و کار دانشگاه علوم پزشکی مشهد در ادامه با بیان اینکه بازرسیها محدود است و مواردی از جمع آوری قلیان مشاهده شده که مرکز متخلف دوباره اقدام به عرضه قلیان داشته است، گفت: در شهرستان مشهد تعامل خوبی با اداره اماکن و سایر دستگاههای مربوطه در خصوص بازدیدها و برخورد با متخلفان معرفی شده به مراجع قضایی وجود دارد که امیدواریم در سایر شهرستانهای استان نیز برخورد با متخلفان از بازدارندگی لازم برخوردار باشد. وی ادامه داد: با کمال تاسف در شرایط کنونی قبح مصرف قلیان در بین خانوادهها از بین رفته و مصرف آن رایج شده است، در حالیکه قلیان به دلیل ورود حجم بالای دود به بدن بیشتر از سیگار میتواند اثرات منفی بر سیستم تنفسی و سلامت انسان بر جای بگذارد، بنابراین مقابله با مصرف دخانیات و قلیان نیازمند فرهنگ سازی در ابعاد مختلف است. وفا گفت: همچنین با توجه به محدودیت ساختار بازرسی و نظارتها، از عموم مردم تقاضا می شود در صورت مشاهده واحدی که اقدام به عرضه قلیان می کند، مراتب را از طریق سامانه ۱۹۰ برای برخورد قانونی با آنها، اطلاع رسانی کنند. در راستای اجرای قانون جامع کنترل و مبارزه با دخانیات سال گذشته ۶ هزار و ۵۷۳ بازدید از مناطق تفرجگاهی و واحدهای صنفی زیر پوشش دانشگاه علوم پزشکی مشهد در خصوص عرضه قلیان انجام شد که طی این بازدیدها ۲۸ هزار و 650 قلیان جمعآوری و معدوم گردید.