ترتیل جزء یازدهم قرآن کریم
در روایات اسلامی آمده است: کسى که سوره یونس را در هر دو یا سه ماه بخواند بیم آن نمى رود که از جاهلان و بىخبران باشد و اگر با دقت و تامل خوانده شود تاریکى جهل را از روح آدمى بر طرف مى کند و روز قیامت از مقربان خواهد بود. ب
آیات 94 سوره توبه تا آخر و سوره مبارکه یونس آیات یکم تا آخر و آیات سوره مبارکه هود از آیه 1- 5 در یازدهمین جزء قرآت کریم واقع شدهاند.
همزمان با فرارسیدن ماه مبارک رمضان، ماه میهمانی خداوند و با توجه به اینکه خواندن یک آیه از قرآن در آن برابر با یک ختم قرآن است، در هر روز از این ماه مبارک، ترتیل یک جزء از قرآن کریم را با صدای «مشاری العفاسی» منتشر میکنیم.
ترتیل جزء یازدهم قران کریم شامل آیات 94 سوره توبه تا آخر و سوره مبارکه یونس آیات یکم تا آخر و آیات سوره مبارکه هود از آیه 1- 5 است که در ادامه میشنوید: Click to listenترتیل جزء یازدهم قرآن با صدای مشاری العفاسی فضیلت و محتوای کلی سوره مبارکه یونس
کسى که سوره یونس را در هر دو یا سه ماه بخواند بیم آن نمىرود که از جاهلان و بىخبران باشد و روز قیامت از مقربان خواهد بود. این به خاطر آن است آیات هشدار دهنده و بیدار کننده در این سوره فراوان است و اگر با دقت و تامل خوانده شود تاریکى جهل را از روح آدمى بر طرف مىکند و اثر آن حد اقل چند ماهى در وجود او خواهد ماند و هر گاه علاوه بر درک و فهم محتواى سوره، به آن نیز عمل کند، به طور یقین روز رستاخیز در زمره مقربان قرار خواهد گرفت. آن هدفی که سوره یونس برای بیان آن نازل شده، عبارت است از: تاکید مردم به التزام به توحید، و این تأکید را از راه بشارت و انذار انجام داده است گویا این سوره بعد از آنکه مشرکان، مسأله وحی را انکار و قرآن را سحر خواندند نازل شده و ادعای آنها را به این بیان رد کرده که: قرآن کتابی است آسمانی و نازل شده به علم خدای تعالی و آنچه از معارف توحید که در آن است از قبیل وحدانیت خدای تعالی و علم و قدرت او و اینکه خلقت منتهی به او است و سنتهای عجیبی که در خلقت عالم دارد و اینکه خلق همگی با اعمالشان به سوی او بر میگردند و در برابر آنچه کردهاند جزا داده میشوند – خیر باشد جزای خیر داده میشوند و شر باشد جزای شر – همه و همه اموری است که آیات آسمان و زمین بر آن دلالت دارد و عقل سالم نیز به سوی آن راهنمایی میکند.
محتوا و فضیلت سوره مبارکه هود مشهور در میان مفسران این است که تمام این سوره در مکه نازل شده و طبق نقل تاریخ القرآن، چهل و نهمین سورهاى است که بر پیامبر (ص) نازل شده است و نیز طبق تصریح بعضى از مفسران نزول سوره هود در اواخر سالهایى بود که پیامبر (ص) در مکه به سر مىبرد یعنى بعد از مرگ ابو طالب(ع) و خدیجه(س) و در یکى از سختترین دورانهاى زندگانى حضرت رسول(ص) که فشار دشمن و تبلیغات خشن و زهرآگینش بیش از هر زمان دیگر احساس مىشد.
به همین دلیل در آغاز این سوره، تعبیراتى که جنبه دلدارى و تسلى نسبت به پیامبر صلىاللّه علیه و آله و مؤمنان دارد دیده مىشود.
قسمت عمده آیات سوره هود را سر گذشت پیامبران پیشین مخصوصا نوح که با وجود نفرات کم بر دشمنان بسیار پیروز شدند تشکیل مىدهد. ذکر این سر گذشتها هم وسیله آرامش خاطر براى پیامبر (ص) و مؤمنان در برابر آن انبوه دشمنان بوده و هم درس عبرتى براى مخالفان نیرومندشان است. کسى که سوره هود را بخواند، پاداش و ثوابى به تعداد کسانى که به هود و سایر پیامبران ایمان آوردند و کسانى که آنها را انکار نمودند خواهد داشت و روز قیامت در مقام شهداء قرار مىگیرد، و حساب آسانى خواهد داشت.