هیچگونه افزایش قیمتی مورد پذیرش نخواهد بود
معاون وزیر صمت گفت: هیچگونه افزایش قیمتی مورد پذیرش نخواهد بود و سازمان حمایت نیز هیچگونه مجوز افزایش قیمتی صادر نخواهد کرد.
حسین فرهیدزاده در همایش حامیان حقوق مصرف کنندگان خراسان رضوی در شهر مشهد در خصوص اقدامات سازمان حمایت در روزهای پایانی سال و ماه مبارک رمضان اظهار کرد: با توجه به اینکه عید نوروز امسال مقارن با ماه مبارک رمضان شده است از هم اکنون طرحهای نظارتی و کنترلی ویژهای برای این ایام در نظر گرفته شده است. این طرحها با هماهنگی وزارت جهاد کشاورزی و سازمان تعزیرات حکومتی برنامه ریزی شده است.
وی افزود: در همین خصوص تذکرات لازم به اصناف و بنگاههای اقتصادی داده شده و جلسات متعددی با معاونین اقتصادی وزارت کشور برگزار شده است. همچنین برنامهریزیهای مشترکی با وزارت جهاد کشاورزی ترتیب داده شده تا بتوانیم با همکاری و همیاری دستگاههای متولی، توزیع بسیار مناسبی از کالاهای اساسی در ایام ماه مبارک رمضان داشته باشیم.
فرهیدزاده تاکید کرد: هیچگونه افزایش قیمتی مورد پذیرش نخواهد بود و سازمان حمایت نیز هیچگونه مجوز افزایش قیمتی صادر نخواهد کرد مگر آنکه واحد اقتصادی بتواند مدارک قانع کنندهای را ارایه کرده و از طریق ستاد تنظیم بازار، وزارت جهاد کشاورزی و وزارت صمت مجوزی کسب کند در غیر اینصورت همانگونه که با افزایش بلیط هواپیما در حوره خدمات برخورد کردیم، با متخلفین احتمالی برخورد قانونی صورت خواهد گرفت که در این خصوص بخشنامهها و مصوباتی تهیه شده است.
معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت به موضوع افزایش غیر قانونی بلیط هواپیما اشاره کرد و افزود: ما مطلع شدیم که شرکتهای هواپیمایی اخیرا بدون هماهنگی با ستاد تنظیم بازار و بدون گرفتن هیچ مجوزی از نهادهای مربوطه اقدام به افزایش قیمت کردهاند. همکاران سازمان حمایت به این قضیه وارد شدند که به موازات آن همکاران دادستانی و سازمان بازرسی کل کشور نیز به این موضوع ورود کردند؛ باوجود اینکه سازمان هواپیمایی قبول نمیکردند اما با استناد به قوانین و مقررات و ضوابط حاکم، آنها نیز قانع شده و قرار بر این شد که بلیط هواپیما افزایش قیمت نداشته باشد.
فرهیدزاده در خصوص قرعه کشی خودرو گفت: متاسفانه در خصوص زمان، بد قولی از سوی سایپا اتفاق افتاد که بلافاصله از سوی سازمان به شرکت سایپا تذکر داده شده و از آنها گزارش خواسته شد. به شرکتهای خودروساز هشدار میدهیم تا زمانی که زیرساختهای لازم را برای قرعه کشی آماده نکردهاند به هیچ وجه اطلاع رسانی نکنند زیرا به محض اطلاع رسانی موظف به ارایه خدمات به مردم عزیز هستند.
وی به تشریح بحث تفاوت بین گرانی و گران فروشی پرداخت و گفت: گرانفروشی ناظر بر بحث نظارت بر بازار بوده اما گرانی ناشی از تورم است لذا باید در ابتدا تورم را کنترل کرد که یکی از بهترین راهکارها در این زمینه افزایش تولید است.
رئیس سازمان حمایت از حقوق مصرف کنندگان و تولیدکنندگان تصریح کرد: تسهیلات باید در بخش مولد صرف شود تا بتوان با ایجاد تسهیلات زنجیره ای ثروت ایجاد و با تورم مقابله کرد، در این راستا اگر نظارتها به صورت سنتی باشد، هیچ اتفاقی در سطح بازار نمیافتد.
وی با اشاره به نامگذاری امسال با عنوان “تولید، دانش بنیان و اشتغال آفرین” افزود: باید بحث دانش بنیان را وارد حوزه نظارت کنیم در غیر این صورت توفیقی حاصل نخواهد شد.
معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت همچنین به طرح “شفافیت فروشگاهی” که از سوی این وزارتخانه دنبال میشود، اشاره و بیان کرد: با اجرای این طرح همه قیمتها در فروشگاهها از طریق سیستم توسط ناظران رصد و کنترل میشود.
فرهید زاده تقویت ساختار انجمن حمایت از حقوق مصرف کنندگان استانی و ملی و چند بند قانونی مرتبط با آن را از مواردی برشمرد که از طریق سازمان حمایت از حقوق مصرف کنندگان دنبال میشود.
وی افزود: مکانیزه کردن بازرسی و استفاده از ظرفیت نیروهای بسیج در نظارت بر بازار شب عید نوروز را مورد تاکید قرار دارد.