واکنش ترکیه به اخبار منتشر شده درباره مهاجرت مردم زلزله‌زده

ایرنا نوشت: معاون اول رئیس جمهوری ترکیه اعلام کرد که دولت متبوعش اجازه ایجاد موج جدید مهاجرت از جنوب این کشور و شمال سوریه را پس از زلزله اخیر نخواهد داد

واکنش ترکیه به اخبار منتشر شده درباره مهاجرت مردم زلزله‌زده

به گزارش شبکه تلویزیونی تی.آر.تی.خبر ترکیه، «فوآد اوکتای» اخبار منتشر شده از طریق شبکه‌های اجتماعی در خصوص ایجاد موج جدید مهاجرت را غیرواقعی خواند و گفت: ترکیه تمام اقدامات احتیاطی را در این زمینه انجام داده است.

وی ایجاد موج مهاجرت از سوریه به سمت ترکیه را در پی زلزله اخیر، دور از ذهن خواند و افزود: مرزهای ترکیه کاملا امن و تحت کنترل است و آنکارا هرگز اجازه ایجاد موج جدید از مهاجرت را نخواهد داد.

معاون اول رئیس جمهوری ترکیه اظهار کرد: با کسانی که چنین اطلاعات نادرستی را منتشر ‌کنند، در چارچوب قانون اطلاع‌رسانی کذب و همچنین بر اساس مفاد قانون وضعیت فوق‌العاده تصویب شده اخیر، برخورد خواهد شد.

وی همچنین انتشار برخی اخبار در مورد نبود امنیت در مناطق زلزله زده ترکیه را کذب خواند و ادامه داد: اکنون بیش از ۱۳۰ هزار نفر نیروی پشتیبانی، پلیس و امدادگر در مناطق زلزله زده این کشور فعال هستند و علاوه بر این، استانداران و وزرای دولت ترکیه در منطقه حضور دارند و اجازه بروز ناامنی را نخواهند داد.

اوکتای در تشریح اقدامات انجام شده برای مدیریت بحران زلزله نیز، از ایجاد ۲۵۷ شهرک چادری در ۱۰ استان زلزله زده ترکیه خبر داد و اضافه کرد: با ایجاد زیرساخت و امکانات لازم برای تامین غذای ۲.۲ میلیون نفر، مشکلی در زمینه تامین تغذیه زلزله زدگان وجود ندارد و لوازم ضروری از جمله پتو و چادر به میزان نیاز از داخل و خارج تامین شده است.

وی همچنین با اشاره به آماده سازی زیرساخت لازم برای ایجاد شهرک اسکان زلزله زدگان با ظرفیت ۲۷ هزار کانکس برای اسکان ۱۵۰ تا ۲۰۰ هزار نفر در ۱۰ استان زلزله زده گفت: بیش از ۱۰ هزار کانکس در حال ارسال به این مناطق است و علاوه بر این، قطر نیز ارسال ۱۰ هزار کانکس به مناطق زلزله زده را آغاز کرده است.

معاون اول رئیس‌جمهوری ترکیه ارزیابی خسارت وارده به مناطق زلزله‌زده را بسیار مهم خواند و افزود: کار ارزیابی میزان خسارت تا یک هفته آینده کامل می‌شود و پس از آن و تا پایان این ماه میلادی، عملیات ساخت و ساز اقامتگاه‌های دائمی نیز شروع خواهد شد تا زلزله‌زدگان طبق وعده داده شده، در مدت یک سال در منازل ساخته شده اسکان یابند.

وی اضافه کرد: پرداخت کمک مالی ۱۰ هزار لیره‌ای (حدود ۵۰۰ یورو) دولت ترکیه به خانواده های زلزله زده، ارتباط مستقیمی با ارزیابی خسارت مالی وارده دارد و این کار بلافاصله پس از پایان ارزیابی خسارت آغاز خواهد شد.

اوکتای گفت: پرداخت این کمک دولت در سه گروه خانه‌های تخریب شده، خانه‌های در حال تخریب غیرقابل سکونت و خانه‌های با آسیب متوسط انجام خواهد شد، علاوه بر پرداخت ۱۵ هزار لیره هزینه جا به جایی برای هر خانوار، کمک هزینه ماهانه اجاره به میزان پنج هزار لیره برای هر فرد صاحب خانه و ۲ هزار لیره برای هر خانواده اجاره‌نشین زلزله‌زده پرداخت خواهد شد.

وی از ایجاد ۲۵۰ محل برای تامین اقلام و مایحتاج عمومی به منظور دسترسی آسان به کمک‌های غیرنقدی ارسالی خبر داد و افزود: هم‌اکنون همه شبکه حمل و نقل هوایی، زمینی و خطوط برق، گاز و ارتباطات تلفنی و اینترنت در مناطق زلزله زده برقرار شده و روند امور این مناطق به تدریج در حال بازگشت به حالت عادی است.

معاون اول رئیس جمهوری ترکیه از ایجاد امکان ارتباط رایگان یک ماهه تلفنی در مناطق زلزله‌زده جنوب این کشور خبر داد و گفت: کمک‌های نقدی به اندازه کمک‌های غیرنقدی اهمیت دارد و ترکیه از بسیاری از نقاط جهان در حال دریافت کمک‌های مالی بین‌المللی است و همه این کمک‌های دریافتی، فقط در مناطق زلزله‌زده و برای مدیریت این بحران هزینه خواهد شد.

 شمار جانباختگان زلزله اخیر ترکیه که از آن به عنوان «فاجعه قرن» یاد می شود، به ۳۱ هزار و ۶۴۳ نفر رسیده است.

بنا به اعلام مرکز مدیریت حوادث اضطراری ترکیه (آفاد)، ۱۵۸ هزار و ۱۶۵ نفر از مصدومان و زلزله‌زدگان ۱۰ استان جنوبی ترکیه به سایر مناطق ترکیه منتقل شده‌اند.

عضویت در تلگرام عصر خبر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا
طراحی سایت و بهینه‌سازی: نیکان‌تک