آخوندی تفکر دولتی دارد
رئیس انجمن انبوه سازان با بیان اینکه گزینه وزارت راه و شهرسازی تفکر دولتی دارد گفت: مسکن اجتماعی و اجاره به شرط تملیک از محصولات دوره وزارت آخوندی است بنابراین وی نباید با مسکن مهر مخالف باشد
به گزارش جهان، مجتبی بیگدلی در گفتوگو با فارس در پاسخ به این سوال که ظاهراً آخوندی گزینه وزارت راه و شهرسازی چندان موافق مسکن مهر نیست افزود: مسکن مهر را نمیتوان متوقف کرد چرا که در زمان وزارت آخوندی، مسکن مهر به گونهای دیگر با نام مسکن اجتماعی مطرح شد.
وی ادامه داد: اجاره به شرط تملیک محصول زحمات آخوندی است و باید اذعان شود که به گستردگی مسکن مهر نبود چون در آن دوره دولت به تولید مسکن آنچنان بها نداد.
بیگدلی با اشاره به اینکه زور آخوندی برای مقابله با این تفکرات عدم حمایت از تولید مسکن نمیرسید گفت: آخوندی فردی بود که در عرصه عمران و آبادانی صاحب نظر است و در دوره ۱۶ سالهای که مسئولیت نداشته مطمئناً به بخش خصوصی باید اعتقاد پیدا کرده باشد.
دبیر کل جامعه اسلامی کارآفرینان کشور گفت: اگر صحبتهای آخوندی را مسئولین دولت در آن دوره بیشتر بها میدادند نقطه نظرات ایشان بالاتر از مسکن مهر و مسکن اجتماعی بود.
وی افزود:به همان مسکن اجتماعی دوره آخوندی در دوره احمدینژاد با نام مسکن مهر بها داده شد و وام ساخت از ۷ میلیون تومان به ۲۵ میلیون توامن افزایش و سود ۲۴ درصدی به ۷ درصد کاهش یافت، بنابراین همین موضوع باعث یک جهش ساخت مسکن شد.
بیگدلی گفت: ریشه مسکن مهر در زمان آخوندی با طرح مسکن اجتماعی شکل گرفت و به این طرح در زمان احمدینژاد بها داده شد و گسترش پیدا کرد، بنابراین تصور من این نیست که آخوندی بخواهد با مسکن مهر مخالفت کند.
وی ادامه داد: مسکنی که با حمایت دولت ساخته شود چه در قالب مسکن اجتماعی چه اجاره به شرط تملیک، چه مسکن استیجاری و چه به نام مسکن مهر نیازی است که واجب واجبات مردم است و نمیتوان این قطار را از حرکت انداخت.
بیگدلی در پاسخ به این سوال که وی معتقد است بحث آپارتمان نشینی از ۱۶ سال پیش مطرح شده است گفت: اظهارات افراد در زمانی که مسئولیت دارند و در زمانی که مسئولیتی ندارند متفاوت است بنابراین شخص آخوندی شاید در زمانی که مسئولیت داشته باشد اعتقادات دیگری راجع به ساخت مسکن و یا همین بحث آپارتمان نشینی داشته باشد.
وی ادامه داد: آرزوی ما این است که هر ایرانی به سبک و سیاق کشورهای پیشرفته دارای مسکن باشند و اینکه واحدهای مسکونی را به صورت فشرده در کنار هم بسازیم و حریم هم نداشته باشد نمیتواند مناسب باشد.
وی خاطرنشان کرد: مسکن اجتماعی که در دوره آخوندی شکل گرفت باید در قالب یک نهضت خانهسازی و خانههای ویلایی (در زیباترین مدلهای شهرسازی) در کشور شکل بگیرد.
وی تصریح کرد: در زمان سعیدیکیا ما با ایشان یک دعوای کاری داشتیم که مدام دولتی فکر نکند و کار را به بخش خصوصی بسپارد و دیدیم که در زمان سعیدیکیا ۱۰ هزار مسکن مهر هم ساخته نشد.
وی ادامه داد: در زمان نیکزاد نیز چون به بخش خصوصی بها داده شد میزان ساخت مسکن مهر به ۶ میلیون واحد مسکونی رسید.
وی تاکید کرد: در مقوله ساختمان ما یک انقباض اداری عجیب داریم به طوریکه متوسط صدور پروانه ساختمانی در کشور ۱.۵ سال است در حالیکه در افغانستان ۱.۵ و در ترکیه دو ماه است.
وی ادامه داد: بنده معتقد هستم که گزینه وزارت راه و شهرسازی باید یک مقدار از تفکر دولتی خود بکاهد و ما نیز به عنوان بخش خصوصی آماده هرگونه همکاری با وی را داریم.
وی تصریح کرد: زمانی که هیچ گروهی یا هیچ فردی جرات پا پیش گذاشتن برای ساخت مسکن نداشتند بخش خصوصی بااستقبال این کار را قبول کرد.
وی تاکید کرد: ما آمادگی داریم این توان را در اختیار دولت یازدهم بگذاریم و امیدوار هستم که گزینه وزارت راه و شهرسازی به بخش خصوصی اعتقاد بیشتری پیدا کند، البته در این چند سال که سمتی نداشته باشد از این تفکرات او کاسته شده باشد.
وی ادامه داد: یک سری از کارشناسان دولتی که پشت درهای بسته طرحهایی مثل طرح جامع مسکن مینویسند و هیچکدام از آنها هم به منصه ظهور نرسیده و بایگانی شدند محصول چند کارشناس بودند که هیچکدام دستی بر آتش نداشتند و در نهاخانههای کارمندی این موارد را تدوین کردند.
وی اظهار امیدواری کرد که در دولت یازدهم شاهد تکرار این گونه صحنه ها نباشیم.