نخستین نشانه‌ها از سرطان پوست ‌

‌ روزنامه خراسان نوشت: میزان ابتلا به سرطان پوست در حال افزایش است، اما نشانه‌های مهمی که با دیدن آن‌ها باید به متخصص پوست مراجعه کنیم، کدام‌اند؟ کارشناسان گمان می‌کنند که تمایل بیشتر مردم به گذراندن تعطیلات در جاهای آفتابی با افزایش موارد ابتلا به سرطان پوست بی‌ارتباط نیست.

داده‌ها نشان می‌دهد که میزان ابتلا به سرطان پوست در افراد بالای ۵۴ سال از دهه ۱۹۹۰ تقریبا دو برابر افزایش یافته است. کارشناسان تشخیص به‌موقع را کلید درمان موفقیت‌آمیز این بیماری می‌دانند، نکته‌ای که برای دیگر سرطان‌ها هم مهم است. نشانه‌هایی که باید درباره خال‌هایتان به آن دقت کنید عبارت‌اند از:
شکل نامنظم
سازمان ملی خدمات سلامت بریتانیا (NHS) می‌گوید خال‌های معمولی گرد هستند و حاشیه صاف و رنگی یکنواخت دارند، اما ملانوما، تومور ناشی از سلول‌های ملانین‌دار که تومور پوستی محسوب می‌شود، غالبا نامنظم و ممکن است دو نیمه باشد و هر نیمه شکلی متفاوت و حاشیه‌ای ناهموار داشته باشد.
رنگ مختلط
خال معمولی معمولا تک‌رنگ است اما ملانوما غالبا ترکیبی از دو یا چند رنگ دارد یا توزیع رنگ‌ها نامتناسب است.
اندازه
ملانوما معمولا بزرگ‌تر از خال معمولی است و در بیشتر اوقات بیش از ۶ میلی‌متر قطر دارد.
تغییر شکل
به گفته متخصصان پوست، در صورت مشاهده خال جدید یا هرگونه تغییری در خال‌های موجود، باید به پزشک مراجعه کنید.
خون ریزی و خارش
دیگر نشانه‌هایی که باید مراقب آن‌ها باشید، عبارت‌اند از: خال‌های متورم و دردناک، خون‌ریزی یا خارش خال. در صورتی که هر یک از این علایم را در پوست خود مشاهده کردید، باید برای احتیاط بیشتر سراغ پزشک بروید تا او خال را بررسی کند.
برای پیشگیری چه کنیم؟
به توصیه متخصصان پوست، بهتر است کمتر در معرض تابش آفتاب قرار بگیرید- در سایه بمانید و سر و بدنتان را بپوشانید- همچنین مرتب ضدآفتاب بزنید.یادتان باشد آفتاب‌سوختگی فقط مختص روزهای آفتابی و گرم نیست، در هوای ابری هم این پدیده رخ می‌دهد.دکتر شارپ رئیس مرکز پژوهش‌های سرطان بریتانیا توصیه می‌کند، بهترین راه محافظت از پوست زیر آفتاب شدید این است که بین ساعت ۱۱ تا ۱۵ به سایه پناه ببرید و پوستتان را با کلاه و عینک آفتابی و لباس آستین‌دار و بلند بپوشانید.
استفاده از کرم ضدآفتاب به محافظت از پوست در برابر آفتاب‌سوختگی کمک می‌کند. حتما مقدار زیادی کرم به پوستتان بزنید و این کار را چند بار تکرار کنید.ملانوما در مناطقی از بدن که در معرض آفتاب قرار ندارند هم ایجاد می‌شود که به آن «ملانومای مخفی» می‌گویند. بنابراین، بررسی این نوع خال در هرجایی از بدن که ایجاد شده باشد، اهمیت دارد.پزشکان معتقدند دلیل اصلی بروز ملانوما قرار گرفتن در معرض اشعه فرابنفش (UV) نور خورشید، لامپ‌های فرابنفش و تخت‌های برنزه‌کننده (سولاریوم) است.

عضویت در تلگرام عصر خبر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا
طراحی سایت و بهینه‌سازی: نیکان‌تک