سخنگوی دولت: قرار نیست خودروی لاکچری وارد شود / خودرویی وارد نمیکنیم که به دنبال آن افزایش نرخ ارز و سپس افزایش قیمت خودرو ایجاد شود / «اغتشاشات» سال گذشته نرخ ارز را افزایش داد و منجر به فرار سرمایه شد / همزمان با فروریختن متروپل، در یک مدرسه در آمریکا ۲۰ کودک کشته شدند، اما در آمریکا کسی جرات نمیکند عکس جنازه فجایع را منتشر کند
سخنگوی دولت درباره اقدامات دولت برای ساماندهی خودرو گفت: دولت سیزدهم به دنبال جبران گذشته است و واردات خودرو را به تصویب مجلس رساند، اما قرار نیست خودروی لاکچری وارد شود بلکه خودروی اقتصادی که برای قشر متوسط مورد استفاده قرار میگیرد وارد خواهد شد.
سخنگوی دولت درباره اقدامات دولت برای ساماندهی خودرو گفت: دولت سیزدهم به دنبال جبران گذشته است و واردات خودرو را به تصویب مجلس رساند، اما قرار نیست خودروی لاکچری وارد شود بلکه خودروی اقتصادی که برای قشر متوسط مورد استفاده قرار میگیرد وارد خواهد شد.
به گزارش «انتخاب»، علی بهادری جهرمی سخنگوی دولت در بیست و هشتمین دوره طرح ولایت دانشگاههای سراسر کشور در جمع دانشجویان با بیان اینکه سال گذشته ۱۸ میلیون درگاه پرداخت اعم از دستگاههای پوز و درگاههای اینترنتی ساماندهی شد، گفت: درآمدهای دولت از محل مالیات ۱۰ درصد افزایش یافت، اما آیا فشار مالیاتی به مودیان سابق وارد شد؟ خیر؛ بلکه به جای ۲ میلیون مؤدی ۴ میلیون مؤدی مالیاتی شناسایی شد.
به نوشته تسنیم، وی ادامه داد: در سال ۱۴۰۱ درآمدهای مالیاتی کشور ۶۰ درصد افزایش یافت در حالی که برای اولین بار پایه مالیاتی از ۲۵ به ۲۰ درصد کاهش یافت، ولی مجموع درآمدهای مالیاتی افزایشی بود.
سخنگوی دولت به تورم مصرف کننده در زمان تحویل دولت سیزدهم اشاره و اظهار کرد: شهریور ۱۴۰۰ تورم ما ۵۹.۳ درصد بود که بالاترین نرخ تورم ۵۰ سال اخیر محسوب میشود؛ حجم نقدینگی و نرخ رشد آن در همان سال ۴۳ درصد بوده است یعنی همزمان با تورم حدود ۶۰ درصدی رشد نقدینگی را هم داشتیم که به معنی آن است که تورم ادامهدار خواهد بود. قبل میگفتند این آمار محرمانه است، اما ما اعلام کردیم که مردم هم باید در جریان باشند تورم مصرف کننده ۶۰ درصدی یعنی اگر سال گذشته جنسی ۱۰ هزار تومان بود سال بعد ۱۶ هزار تومان قیمت گذاری میشود، اما این در حالی است که ما شاخص تورم تولید کننده هم داریم که چند ماه بعد به شاخص مصرف کننده منتقل میشود زمانی که دولت را تحویل گرفتیم شاخص تورم تولید کننده ۱۰۳ درصد بود یعنی قرار بود تورم ۶۰ درصدی به ۱۰۳ درصد در چند ماه بعد برسد.
وی خاطرنشان کرد روز نخستی که آقای رئیسی دولت را تحویل گرفت و اعضای دولت قبل شروع به توضیح اوضاع کشور کردند یکی از وزرا میگفت پول نداریم حقوق بدهیم و باید خلق پول کنیم سرپرست وقت بانک مرکزی میگفت این تورم ۶۰ درصدی برای مدت طولانی است و تا چند ماه دیگر سه رقمی خواهد شد دولت سیزدهم در چنین شرایطی مدیریت امور اجرایی را در دست گرفت.
سخنگوی دولت به موضوع کم آبی اشاره و اظهار کرد در حوزه رفع تنش آبی که ۳۰۰ حوزه بود بیش از ۲۴۰ پروژه تعریف شد در این دولت ۱۰ برابر سالهای قبل برای رفع تنش آبی هزینه کردیم دیروز به بوشهر رفته بودم وقتی از سایت هستهای بوشهر برای تولید برق بازدید میکردم به من گفته شد که از ۱۰ تا ۱۲ سال قبل در سال ۱۴۰۰ که قرار بود روند ساخت فازهای بعدی این سایت آغاز شود تنها ۱۷۰ نفر در کارگاه فعالیت میکردند، اما دیروز در اوج گرما ۱۸۰۰ نفر مشغول کار بودند همچنین برای رفع مشکل فاضلاب اهواز قبل از سفر اول آیت الله رئیسی به خوزستان، تنها ۳ جبهه کاری مشغول فعالیت بود، اما دو ماه بعد از سفر وی بیش از ۴۰ جبهه کاری فعال شد. در سفر اخیر آیت الله رئیسی به کهکیلویه بویراحمد جاده پاتاوه – دهدشت افتتاح شد ساخت این جاده ۲۷ سال قبل شروع شده بود که ۲۰ درصد پیشرفت داشت، اما در دو سال دولت سیزدهم ۸۰ درصد پیشرفت فیزیکی داشت همه میدانیم هرچه پروژه عمرانی طولانیتر شود فسادزاتر بوده و هزینه ساخت افزایش مییابد لذا باید جلوی فساد را گرفت.
سخنگوی دولت با بیان اینکه دولت سیزدهم تورم ۶۰ درصدی که داشت ۳ رقمی میشد را به ۴۶ درصد رساند آن هم در شرایطی که جنگ اوکراین روسیه سبب تورم جهانی کالاهای اساسی شده بود گفت: اغتشاشات سال گذشته نیز آثار اقتصادی داشت نرخ ارز را افزایش داد و منجر به فرار سرمایه شد از سوی دیگر طرح مردمی سازی یارانهها را داشتیم و علی رغم اینکه پیش بینی نرخ تورم صعودی وجود داشت، اما نرخ تورم را به ۴۶ درصد کاهش دادیم.
وی در خصوص حوادث سال گذشته بیان کرد دشمن وقتی دید پیشرفت کشور به ریل رسمی برگشته سکوت نکرد و تمام قد وارد میدان شد لذا اغتشاشات سال قبل را ایجاد کرد دشمن به سراغ نقاط ضعف ما رفت تا کشور را به سمت فروپاشی تجزیه پس رفت و توقف اصلاح مسیر حرکت ببرد در چنین شرایطی دشمن از جهات سیاسی اقتصادی و فرهنگی شروع به زدن میکند.
بهادری جهرمی ادامه داد: دشمن هرجا ضربهای بزند پاسخ آن را قطعا دریافت میکند، اما تلاش میکند آن ضربهای که وارد میکند یا خسارت و حادثه تلخی که رخ میدهد را بزرگنمایی کند. مثلاً در قضیه فروریختن ساختمان متروپل که برای همه ما غمناک و تلخ بود، وقتی اتفاق افتاد همزمان شد با حمله یک نفر به یک مدرسه ابتدایی در آمریکا که ۲۰ کودک کشته شدند، اما حتی یک عکس هم از جنازه کشتهها منتشر نشد در حالی که در قضیه متروپل تصاویر متعددی از لحظه حادثه و جانباختگان منتشر شد، ولی در آمریکا کسی جرات نمیکند عکس جنازه فجایع را منتشر کند.
سخنگوی دولت با بیان اینکه تنها راه مقابله با جنگ دشمنان تمرکز بر ریل پیشرفت است افزود شرایط امروز ما با آنچه ایده آل ماست و از حکمرانی اسلامی انتظار داریم فاصله دارد علت آن اعتماد به غرب در دهه قبل است آدرس اشتباه به شما ندهند مثلاً در سالهای ۹۱ و ۹۲ سالانه ۸۵۰ هزار واحد مسکونی تولید میشد، اما در ۸ سال دولت قبل به کمتر از ۴۰۰ هزار واحد در سال رسید این گره زدن کشور به غرب بود که سبب شد تا اتکای به خود و نگاه به ظرفیتهای درونی را از دست بدهیم.
بهادری جهرمی مثال دیگری از پیشرفت کشور در سالهای اخیر زد و افزود: نرخ باسوادی در سال ۵۵ معادل ۳۷ درصد بود این در حالیست که میانگین جهانی باسوادی در همان سال ۶۷ درصد میانگین باسوادی خاورمیانه ۴۴ و کشورهای عربی ۴۵ درصد بود. اما در سال ۱۴۰۰ میانگین جهانی باسوادی ۸۷ شد میانگین باسوادی خاورمیانه ۸۰ و کشورهای عربی ۷۴ درصد شده بود این در حالی است که در ایران این نرخ به ۸۹ درصد یعنی ۲ بیشتر از میانگین جهانی رسیده است کشوری که ۸ سال جنگ داشته و ۸ سال هم اعتماد به غرب کرده است در حالی که میبایست عقبگرد داشت، اما رشد صعودی داشته است.
وی در پاسخ به پرسش یکی از دانشجویان درباره حذف یارانه کود کشاورزان و نهادههای دامی فعالان دامی گفت: بر اساس قانون بودجه یارانه کود نه تنها حذف نشده بلکه افزایش هم داشته است نهادههای دامی هم رقمی است که معادل مصرف استاندارد تولید کنندگان محصولات دامی است از نظر فراوانی محصولات دامی در این دو سال مشکلی نداشتیم، چون نهادهها تامین میشد مشکل ما در بهرهوری است که سبب شده قیمت تمام شده گوشت و مرغ در کشور از همسایگان هم بیشتر شود. با این حال مشکلی برای تامین نهادههای دامی چه از محل تولید داخل و چه از محل واردات نداریم و حتی در مقاطعی صادرات هم داشتهایم.
سخنگوی دولت در پاسخ به پرسش دیگری در خصوص کیفیت پایین و قیمت بالای خودرو در کشور و مشکلات صنعت خودروسازی بیان کرد گلایههای مردم از صنعت خودرو چند ۱۰ ساله است وقتی از دولت میخواهیم برای صنعت خودرو برنامه داشته باشد طبیعتاً نیاز به زمان دارد تا این معضل مزمن را درمان کند. ام المصائب صنعت خودرو خارج کردن دولت نه به عنوان تنظیمگر بلکه به عنوان مشارکت کننده در تولید از این صنعت است لذا قرار شد دولت از سهام داری خودروسازی خارج شود مدیریت دولتی به معنای عام که نیروهای غیر متخصص به آن وارد میشد و فساد داشت باید حذف شود مراحل کارشناسی و قیمت گذاری سهام و صحت سنجی خریداران طی شده، اما نمیخواهیم تجربههای تلخ خصوصی سازیهای سابق تکرار شود صنعت خودرو دو مشکل کلان دارد یکی کیفیت و دیگری کمیت در سالهای ۹۱ و ۹۲ سالانه یک میلیون و ۷۰۰ هزار دستگاه خودرو تولید میشد حال آنکه نیاز کشور یک و نیم میلیون دستگاه بود و مازاد تولید برای جایگزینی خودروهای فرسوده مصرف میشد. ما در دولت قبل میزان تولید خودرو به ۷۵۰ هزار دستگاه در سال کاهش یافت به عبارت دیگر ما ۳ تا ۴ سال نیمی از نیاز خودروی کشور را تولید میکردیم و از سوی دیگر واردات خودرو هم ممنوع بود.
وی خاطرنشان کرد دولت سیزدهم به دنبال جبران گذشته است و واردات خودرو را به تصویب مجلس رساند، اما قرار نیست خودروی لاکچری وارد شود بلکه خودروی اقتصادی که برای قشر متوسط مورد استفاده قرار میگیرد وارد خواهد شد ضمن اینکه خودرویی وارد نمیکنیم که به دنبال آن افزایش نرخ ارز و سپس افزایش قیمت خودرو ایجاد شود سال گذشته ثبت نام واردات خودرو انجام و تعدادی خودرو وارد کشور شد برای واردات خودرو کارکرده هم لایحه به مجلس دادیم که به تصویب مجلس و تایید شورای نگهبان رسید و در روزهای اخیر به دولت ابلاغ شده است.