با حرفهای ناگفته پیش از ازدواج چه باید کرد؟
یک دکترای روانشناسی و مشاوره خانواده معتقد است: آنچه جوانان را در مساله ازدواج و تشکیل زندگی مشترک نگران میکند، ناگفتههایی است که افراد را در دو راهی گفتن یا نگفتن قرار میدهد که این موضوع نیز راهحلهایی دارد.
به گزارش ایسنا، دکتر منصور سودانی اظهار کرد: دختر و پسر در دوران نامزدی برای کسب شناخت از هم باید ویژگیهای شخصی خود را بیان کنند و از علاقهمندیهای خود صحبت کنند. به طور مثال اینکه “من بافتنی کردن را دوست دارم” یا “دوست دارم هر چند وقت یکبار مهمانی بگیرم”، با بیان این مسایل طرف مقابل میتواند خود را به خوبی سازگار کند. همچنین جوانان باید انتظار خود را از همدیگر نیز بیان کنند.
وی ادامه داد: آنچه که در دوران پیش از ازدواج برای جوانان نگرانی ایجاد میکند، برخی ناگفتهها در زندگی است، به طور مثال ممکن است سابقه نامزدی ناموفق داشته باشند. بسیاری از افراد از مطرح کردن این موضوع با طرف مقابل خود ترس و دلهره دارند و با نگفتن آن در تمام عمر ترس و اضطراب از روشن شدن حقیقت را به همراه خواهند داشت.
سودانی گفت: این موضوع مصداق این حدیث است: “النجاح فی صدق”. اگر این موضوع از زبان خود فرد توسط طرف مقابل شنیده شود، پذیرش این موضوع به مراتب بهتر است تا اینکه از طریق دیگری و توسط نفر سومی، موضوع مطرح شود.
وی تاکید کرد: دوران نامزدی دختر و پسر بهتر است تحت نظر خانواده طرفین باشد. باید شخص ثالثی بر این ارتباطها نظارت کند تا اگر احساس کردند تا در مسیر خود به انحراف کشیده میشوند، چراغ خطر به آنها نشان دهند تا دوباره به مسیر بازگردند.
عضو هیات علمی دانشگاه شهید چمران اهواز اظهار کرد: در زمان نامزدی ممکن است دختر و پسر به دلیل ایجاد وابستگی میان آنها، چشم خود را بر برخی حقایق ببندند. مهمترین راه برای مقابله با وابستگی کوتاه کردن مدت زمان نامزدی و توجه به کیفیت این دوران است تا شناخت واقعی حاصل شود. به طور نمونه میتوان به جای این که در مدت 6 ماه هفتهای یک ساعت به این موضوع اختصاص دهند، زمان به 3 ماه و هفتهای دو ساعت یا 45 روز و هفتهای 4 ساعت تغییر کند. به صورت فشرده اما به صورت عمیق مطالعات انجام میشود و از ایجاد وابستگی نیز جلوگیری میشود.