عملکرد دولت رئیسی زیر ذره بین ۲ چهره سیاسی و اقتصادی
ایسنا نوشت : رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس با بیان اینکه ما علی رغم برخی انتقادات در کنار دولت هستیم، گفت: مجلس و دولت در کنار هم میتوانند به کشور کمک کنند
محمدرضا پورابراهیمی با اشاره به هفته دولت گفت: با توجه به گذشت چهار دهه از پیروزی انقلاب اسلامی و ورود به دهه پنجم، اکنون شرایط و مشکلات کشور خاص است. اگر تفاهم و تعاملی بین ارکان نظام به ویژه بین قوای مجریه و مقننه وجود نداشته باشد کار برای مجلس و دولت سخت میشود.
وی خاطرنشان کرد: اخیرا شاهد یک سری اظهارنظرها بودیم که تاثیر منفی روی نگاه مجلس به دولت و برعکس آن گذاشت. باید در مجلس بازنگری در نوع تصمیمات و اظهارات شود. انتظار میرود که این رویکرد در دولت هم وجود داشته باشد چون به اندازهای که ارکان نظام به یکدیگر نزدیک شوند نگاه و رویکرد همکاری مشترک آنها نیز تقویت شده و خروجی آن به نفع مردم و تودههای مردم تمام میشود.
نماینده کرمان با بیان اینکه در این شرایط شاهد بودیم که عواملی با رویکرد عامدانه یا جاهلانه به دنبال وارد کردن صدمه به رابطه مجلس و دولت بودند، گفت: تاکید ما این است که مجلس و دولت در کنار هم میتوانند به کشور کمک کنند و در این راه نباید از نقد منصفانه خارج شد چون تبدیل به تخریب می شود و در نهایت مجلس و دولت موفق نخواهند شد.
پورابراهیمی ادامه داد: دولت زمانی موفق است که نگاهش مجلسی محترم، توانمند و قابل اعتنا باشد. اگر خدای نکرده رویکردی غیر از این از ناحیه دولت و یا برخی افراد در دولت وجود داشته باشد، در ابتدا اثر منفی آن به دولت و سپس به مجلس بر میگردد. بارها به همکاران خودمان در مجلس نیز تاکید کردیم که رویکرد ما به دولت باید منطقی و بر اساس رفتار منصفانه باشد. البته باید اشکالات بیان شود منتها خیرخواهانه بوده که خروجی آن اثرات مثبتی داشته باشد.
رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس تاکید کرد: اگر در رابطه بین مجلس و دولت به گونهای رفتار شود که خروجی آن اثرات منفی داشته باشد جفا به انقلاب بوده و قابل بخشش نیست. حالا از هر جایگاه و قوهای که مطرح شود. لذا باید در جهت تقویت این رابطه کمک کرد.
پورابراهیمی در پایان بیان کرد: ما علی رغم برخی انتقادات در کنار دولت هستیم کما اینکه بارها در کمیسیون اقتصادی به وزرای مربوطه گفتیم که در حد بضاعت و ظرفیتمان به دولت کمک میکنیم. البته که استقلال قوای مقننه و مجریه سر جای خود است.
بروجردی: اقدام دولت در برقراری ارتباط با عربستان قابل تقدیر است
رئیس پیشین کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس با بیان اینکه وزارت خارجه و دولت اقدامات ارزشمندی در ارتباط با همسایگان انجام دادهاند، گفت: وزارت خارجه با راهاندازی معاونتهای منطقهای کار را به صورت تخصصی و با جدیت دنبال کند.
«علاءالدین بروجردی» در تحلیل خود از عملکرد دولت سیزدهم در حوزه دیپلماسی اظهار داشت: پر واضح است یکی از عرصههای مهم کار دولت و به طور ویژه وزارت امور خارجه حوزه سیاست خارجی است؛ به خصوص با پیچیدگیهای حاکم بر این عرصه. البته بر اساس قانون اساسی سیاستگذاری کلان نظام در تمام عرصهها از سوی رهبری اتخاذ میشود به همین دلیل ملاحظه میکنیم همه حوزهها از جمله وزارت امور خارجه بر همین اساس اقدامات عملی را انجام میدهند.
وی تصریح کرد: بنابراین هم وزارت خارجه و هم شخص رئیسجمهور در جهت اعمال این سیاستها نقش بسیار مهمی دارند که یکی از این اقدامات ارتباطات خوب با همسایگان است و در این عرصه گامهای ارزشمندی برداشته شده است؛ به خصوص ارتباط با عربستان که با توجه به تاثیرگذاری عربستان در میان کشورهای عربی منطقه این توفیق را در این دولت داشتیم که قابل تقدیر است.
رئیس پیشین کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس افزود: با توجه به این که انگلیس و آمریکا شیفت کردهاند تا روابط ما با عربستان را تخریب کنند، دولت و وزارت خارجه مراقبت کرده و آفتزدایی کنند زیرا ممکن است این سیاستها را به سایر همسایگان نیز تعمیم دهند.
بروجردی همچنین بیان کرد: ما باید با پاکستان به عنوان کشور مهم همسایه رابطه بهتری داشته باشیم، افغانستان که وضعیت خاص خود را دارد، در مورد ارتباط با ترکیه و یا عراق باید گامهای عملی بیشتری برداریم، بنابراین در مجموع در برقراری روابط دوجانبه با محوریت همسایگان اقدامات خوب بوده است.
وی در ادامه اظهار داشت: با توجه به گستردگی کشورها انتظار میرود وزارت خارجه سریعتر معاونتهای منطقهای را راه اندازی کند که قبلا وجود داشته و در دوره قبل منحل شده بود. تا جایی که اطلاع دارم آقای امیرعبداللهیان پیگیری کرده و مجوزهای لازم را گرفتهاند، امیدواریم هرچه سریعتر این معاونتها راهاندازی شود و بتوانیم کار را به صورت تخصصی دنبال کنیم. با هر که رابطه را خوب میکنیم بلافاصله رقبا و دشمنان درصدد تخریب روابط ما بر میآیند.
رئیس انجمن دوستی ایران و چین خاطرنشان کرد: با کشورهای فرامنطقهای از جمله چین که سند ۲۵ ساله میان دو کشور تنظیم شده، میتوانیم رابطه خیلی بهتری داشته باشیم و به این سند مهم عمل کنیم. به نظر می رسد در این زمینه اقدامات کمتری صورت گرفته یا حداقل کمتر اطلاعرسانی شده است. البته عضویت ایران در شانگهای گام بسیار ارزشمندی بود که در این دولت عملیاتی شد و قابل تقدیر است.
بروجردی همچنین اظهار کرد: باید به کشورهای مهم هر چه سریعتر سفیر اعزام کنیم. سفرای مجرب به کشورهای مهم اعزام شوند که به نظر به این نکته کمتر توجه شده تا سفرای ما بار سنگین مسئولیت را به عهده بگیرند.
وی در پایان گفت: با توجه به اهمیت اقتصاد در سیاستهای دولت، دیپلماسی اقتصادی از سوی وزارت خارجه دنبال میشود اما باید خیلی بیشتر و گستردهتر کار کنیم تا بتوانیم این ظرفیت مهم سیاست خارجی را بالفعل کنیم