خبرهای فوری از پهپادهای ارتش با قابلیت تسلیح به موشک های هوا به هوا /12 پهپاد انهدامی وارد عرصه شدند
مهر نوشت: سخنگوی رزمایش مشترک پهپادی ۱۴۰۲ ارتش از آزمایش ۱۲ نوع پهپاد پروازی مختلف انهدامی و رزمی از پرندههای مختلف در این رزمایش خبر داد
در دومین روز از رزمایش مشترک پهپادی ارتش جمهوری اسلامی ایران که در حال برگزاری است، دستاوردهای جدید پهپادی ارتش مورد آزمایش قرار گرفت و از پیشرفت های رزمی کشور در این زمینه ها رونمایی شد که قرار است در آینده این سامانه ها به سازمان رزم ارتش وارد شود.
پهپادهای آرش و کرار به میدان آمدند
در این باره مهر نوشت: امیر علیرضا شیخ سخنگوی رزمایش مشترک پهپادی ارتش گفت: در ادامه فاز تاکتیکی رزمایش در مرحله دوم وارد فاز عملیاتی شدیم.
وی افزود: ما روز گذشته هنرنمایی پهپاد ابابیل -۵ را در شناسایی داشتیم. همچنین، روز گذشته عملیات رهگیری و انهدام بسیار خوب پهپاد کرار را داشتیم. همچنین، پهپاد کمان ۱۹ نیز با قابلیت جنگال هواپایه رونمایی شد.
غوغای پهپادهای انتحاری آرش علیه اهداف دشمن
سخنگوی رزمایش مشترک پهپادی ۱۴۰۲ ارتش، بیان کرد: در ادامه رزمایش و در ادامه فاز تاکتیکی مرحله نهایی، آزمایش توان عبور از کمند تورهای جنگالی و سدهای پدافندی پهپادهای آرش و کرار را داریم که قرار است از نقاط مختلف کشور به پرواز درآمده و در پروازهای گروهی در نقطه مشخص و زمان معلوم فرود بیایند.
امیر شیخ در تشریح سایر جزئیات مرحله نهایی رزمایش مشترک پهپادی ۱۴۰۲ ارتش، گفت: به چالش کشیدن توانایی پهپادها و پرندههای ما در محیط اخلالی جنگالی در صحنه رزم اهمیت دارد. در این مرحله از رزمایش قابلیت آفندی پرندههای خود را در مقابله و مواجهه با سامانههای اخلالگر آزمایش میکنیم.
وی ادامه داد: امروز در فاز نهایی رزمایش، ما با هدف قرار دادن اهدافی که در منطقه رزمایش کار گذاشته شده در مکان و زمان واحد قابلیت جدیدی از توان پهپادی ارتش را به نمایش خواهیم گذاشت.
سخنگوی رزمایش مشترک پهپادی ۱۴۰۲ ارتش، تصریح کرد: در این مرحله ۱۲ تایپ پروازی مختلف انهدامی و رزمی ما از پرندههای مختلف که در قالب کلی قریب به ۲۰۰ پرنده سازماندهی شده به مرحله آزمایش در خواهد آمد.
وی در پایان افزود: انشاءالله پس از طی این مرحله، شاهد ورود این سامانهها به سازمان رزم ارتش باشیم تا بتوانیم توان دفاعی نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران را ارتقا دهیم.
ارتقای پدافند هوایی ارتش از سکوی زمینی به سکوی هوایی
همچنین فارس گزارش داده، امیر سرتیپ علیرضا شیخ در حاشیه این رزمایش اعلام کرد، پهپادهای ارتقاء یافته کرار که قابلیت تسلیح به موشکهای هوا به هوا را دارند و برای درگیری علیه هرگونه اهداف پرنده متخاصم در هر ارتفاعی طراحی شدهاند، پرندههای مهاجم را ابتدا رهگیری و سپس منهدم کردند.
وی افزود گفت: در این شیوه دفاع هوایی در کنار دو روش پدافندهوایی مرسوم در جهان که شامل پدافند زمین پایه و هواپایه باسرنشین است مفهوم جدیدی از پدافند با سبک پدافندهوایی هواپایه بدونسرنشین به جهانیان معرفی شد که بیشک این دستاورد و ابتکار خلاقانه ضمن نشاندادن عزت، قدرت و اقتدار نیروهای مسلح بهویژه نیروی پدافندهوایی ارتش نویدبخش روحیه خودباوری و عزم ملی برای جوانان و دوستداران نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران برای رشد و بالندگی در همه عرصههای علم و فنآوری است.
امیر شیخ با تأکید بر اینکه این طرح دفاعی تعریف جدیدی از قواعد نبردهای هوایی را ارائه میکند که بهعلت طبقهبندی محرمانه جزئیات آن مطرح نمیشود ادامه داد: افزایش عمق دفاعی، ارتقاء ظرفیت پدافند تاکتیکی، انعطاف تغییر فضای درگیری پدافند از سکوی زمینی به سکوی هوایی، صرفهجویی در اقتصاد جنگ، افزایش قابلیت تحرک و جابجایی مؤلفههای توان رزم پدافندی و کاهش خطرات مربوط به استفاده از نیروی انسانی از ویژگیهای برجسته این طرح است.
سخنگوی رزمایش مشترک پهپادی ۱۴۰۲ ارتش رهگیری و درگیری علیه پرنده هوایی با بهرهگیری از پهپاد را یک عملیات بسیار پیچیده دانست و گفت: ظهور و بروز اینگونه طرحها و ابتکارات که به نوبۀ خود معادلات و شیوههای رزم را دستخوش تغییرات بنیادی میکند، منجر به ایجاد بازدارندگی فعال خواهد شد.
در این مرحله از رزمایش، پهپادهای نیروهای چهارگانه ارتش با به پرواز در آمدن از نقاط خارج از منطقه عمومی رزمایش و طی مسافت قابل توجه از مبدا تا نقاط هدف، اهداف از پیش تعیین شده که شامل مراکز فرماندهی و کنترل، زاغههای مهمات، سامانههای موشکی و مخازن سوخت شبیهسازی شده دشمن بودند را با موفقیت و دقت مورد اصابت قرار دادند