درد دل صمیمانه و تلخ یک شهروند کرد با آقای رئیس جمهور:

به معمای 34 ساله کردستان پایان دهید

آقای رئیس جمهور، اینک با توجه به موارد مطرح شده، معتقدم چنین وضعیتی برای شما یک وظیفه تاریخی و اخلاقی ایجاد کرده است که بر اساس آن باید قفل این کلیشه مزمن سیاسی-امنیتی را در استان کردستان با تدبیر بگشاید تا این امید اجتماعی ایجاد شده بیش از هر زمانی پرتوان تر در خدمت کشور عزیزمان ایران باشد.

خلیل غلامی عضو هیئت علمی دانشگاه کردستان، در یادداشتی برای عصرخبر نوشت:

آقای رئیس جمهور
آنچه که در این نوشته تقدیم می گردد درخواست ساده یک نفر نیست بلکه یک گفتمان خیرخواهانه سیاسی است که ریشه در «مطالبات قانونی» مردم  کردستان دارد که  در راستای شعارها و برنامه های دولت تدبیر و امید  به یک «  سرمایه اجتماعی» عظیم برای توسعه وفاق ملی در چهارچوب نظام جمهوری اسلامی تبدیل شده است و موجی از امید و نشاط را در لایه های مختلف اجتماعی ایجاد کرده است. همانطوری که خود بارها قبل و بعد از انتخابات ریاست جمهوری اشاره کرده اید، بی شک یکی از قفل های اساسی که باید توسط کلید تدبیر شما گشود شود، توجه به حقوق برابر شهروندی اقلیت های قومی، فرهنگی و مذهبی برابر اصول مرتبط قانون اساسی است.

برخی از حقوق اساسی و قانونی مردم کردستان، بعد از 34 سال از برقراری نظام جمهوری اسلامی و خصوصا در 8 سال اخیر هنوز معمایی است و متاسفانه به یک «کلیشه مزمن سیاسی-امنیتی» تبدیل شده است. اگر چه به لحاظ نظری، مدیریت مطالبات مردم کردستان مصداق ها و زمینه های مختلف  دارد و بایستی در برنامه های راهبردی و دراز مدت نظام و دولت های مختلف مورد نظر قرار گیرد، اما در حال حاضر با توجه وعده های داده شده توسط دولت  تدبیر و امید،  اعتقاد راسخ داریم که در چهارچوب نظام سیاسی حاکم بر کشور، مشارکت نیروهای شاسیته بومی در قدرت و به ویژه مدیریت کلان استان، کلید حل بسیاری از معماهای استان کردستان می باشد.

آقای رئیس جمهور، توجه به این موضوع توسط دولت شما، از چند بعد اساسی دارای اهمیت می باشد. یکم، به لحاظ روانشناسی اجتماعی، مردم ایران و از جمله مردم کردستان دارای باورهای عمیق اثبات گرایانه بوده که بر اساس آن خواستار تغییرات عینی و مشخص در راستای مطالبات مختلف خود هستند. توجه به این وضعیت در مقیاسی معنادار در آنها امید و نشاط ایجاد می کند و شکاف دولت-ملت را به حداقل خود می رساند. عدم توجه به آن ممکن است خدای ناکرده سبب بی اعتمادی، یاس و درماندگی گردد. انتخاب یک استاندار بومی شایسته  از مصداق های اساسی تغییرات عملی و مشخص در راستای مطالبات دیرینه مردم کردستان می باشد که در دولت شما بیش از هر دولت دیگری در سطح هشیاری سیاسی و روانی جامعه مطرح شده است و در هفته های اخیر با مطرح شدن نام یکی از افراد لایق بومی که به شدت مورد حمایت لایه های مختلف اجتماعی مردم کرد می باشد و رئیس ستاد انتخابات شما در استان کردستان بود،  موجی از امید، تحرک و کنش سیاسی-اجتماعی مثبت را در سطح استان  ایجاد کرده است. معتقدم که حمایت شما از ایشان، که از افراد  شایسته، اخلاق مدار، متعهد و معتدل می باشد، خدمت بزرگی به مردم کردستان در چهارچوب نظام مقدس جمهوری اسلامی می باشد.

دوم، متاسفانه در طول چند سال اخیر، افزایش چالش های اساسی در نظام دیپلماسی و اقتصادی کشور، فاصله دولت-ملت را افزایش داده بود. با طرح شعارهای دولت تدبیر و امید، بار دیگر ملت ایران و خصوصا مردم کردستان با شور و شعور به شعارهای دولت شما جواب مثبت دادند و در خلق حماسه سیاسی مورد نظر مقام معظم رهبری نقش بسزایی داشتند. یکی از شعارهای محوری دولت تدبیر و امید، توجه به حقوق شهروندی اقلیت های قومی و فرهنگی و از جمله مردم کردستان بود. این شعار به شدت مورد توجه مردم کردستان قرار گرفت  ودر سطح وسیعی به یک گفتمان اجتماعی تبدیل شد که برایند آن رای قاطعانه  بیش از 70 درصد مردم استان به جناب عالی بود.

سوم،  منطقه خاورمیانه در طول چند سال گذشته و خصوصا در این روزها با بحران های امنیتی و سیاسی عمیقی مواجه شده است که یکی از عواقب فاجعه بار این بحران ها، نزاع های قومی و خصوصا مذهبی در کشور های مختلف و همسایه جمهوری اسلامی ایران است. در این برهه از تحولات خاورمیانه، کشور ما بیش از هر زمان دیگر به وفاق ملی نیازمند است و نظام ما به عنوان یک نمونه بارز از مردم سالاری دینی باید نقش راهبردی خود را هم در تحولات بین المللی حفظ کند و هم در کنش و واکنش های سیاسی-اجتماعی داخلی بتواند زمینه توسعه عمیق وفاق ملی را فراهم نماید. بی شک توجه به مطالبات اقلیت های قومی کشور و از جمله مردم کردستان نقش بسزایی در این راستا خواهد داشت.

چهارم، در طول سال های گذشته، نگاه حاکم به مدیریت مطالبات شهروندی و فرهنگی مردم کردستان، به نحوی بوده که نتیجه آن حذف نیروهای بومی شایسته و معتفد به نظام، در مدار مدیریتی استان بوده است. چنین برداشتی به طور طبیعی مشکلات ساده استان را عمیق تر کرده است. شما بیائید و طرحی نو در اندازید و به جای نادیده گرفتن نیروهای شایسته بومی، آنها را مسئول حل معماهای مزمن استان کنید. بی شک نیروهای بومی با توجه به درک عمیق شرایط استان و ارتباطی که با مردم دارند، شناخت دقیق تری از مشکلات دارند و می توانند راهبردهای موثرتری در این راستا طراحی کنند.  

 آقای رئیس جمهور
، اینک با توجه به موارد مطرح شده، معتقدم چنین وضعیتی برای شما یک وظیفه تاریخی و اخلاقی ایجاد کرده است که بر اساس آن باید قفل این کلیشه مزمن سیاسی-امنیتی را در استان کردستان با تدبیر بگشاید تا این امید اجتماعی ایجاد شده بیش از هر زمانی پرتوان تر در خدمت کشور عزیزمان ایران باشد. بنابر این از حضرت عالی تقاضا داریم که در همین روزهای اول تشکیل دولت، یکی از نیروهای بومی و شایسته، تاکید می کنیم شایسته، که برایند مطالبات متعدد سیاسی، فرهنگی، مذهبی اجتماعی و اقتصادی مردم کردستان در چهارچوب قانون اساسی باشد ، در راس هرم مدیریت سیاسی استان کردستان به عنوان استاندار توسط دولت شما انتخاب گردد. تردید نداشته باشید، این مورد یکی از حساس ترین و مهم ترین مطالبات عملی مردم کردستان می باشد که متاسفانه در سال های گذشته به خط قرمز و تابوی بی معنا تبدیل شده است.  نوشته خود را با این سوال به پایان می رسانم که آیا چنین درخواستی که از حقوق اولیه و بدیهی مردم کردستان است، و اکنون به یک گفتمان اجتماعی تبدیل شده است، یک درد دل تلخ نیست؟ امیدوارم که شما  ما را فراموش نکنید و با تدبیر خود این امید ایجاد شده را به کام مردم استان کردستان شیرین کنید.از خداوند بزرگ می خواهیم که شما را در راستای خدمت به مردم بزرگ ایران همواره سرافراز نماید.

عضویت در تلگرام عصر خبر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا
طراحی سایت و بهینه‌سازی: نیکان‌تک