خروج عقرب زنده از گوش میانی یک بیمار !
دکتر بابک برزوئی افزود: پس از ریختن چند سیسی آب داخل مجرای گوش، عقرب حدود 3.5 سانتیمتری با پای خود از گوش بیمار بیرون آمد و بیمار پس از انجام معاینات تکمیلی با حال عمومی مناسب از بیمارستان مرخص شد و در پیگیریهای بعدی در سلامت کامل به سر میبرد.
عصرخبر به گزارش ایسنا: پزشک اورژانس یکی از بیمارستانهای دانشگاه علومپزشکی همدان با همکاری کارکنان اورژانس موفق به خروج یک عقرب زنده از مجرای گوش بیمار شدند.
دکتر بابک برزوئی، در این باره گفت: چند ماهی است که به عنوان پزشک اورژانس بیمارستان قائم اسدآباد مشغول فعالیت هستم و در این مدت با موارد متعدد عقربگزیدگی برخورد داشتهام اما عجیبترین آنها بیمار میانسالی بود که ساعت 2 بامداد نیمه دوم تابستان 92 با شکایت احساس وجود یک جسم خارجی در گوش به اورژانس مراجعه کرد.
وی افزود: به گفته بیمار یک حشره که احتمالاً پروانه کوچکی است بیش از نیم ساعت قبل هنگامی که بیمار در طبقه همکف منزل مسکونی خود خوابیده بود وارد گوش او شده و حرکت جانور سبب بیداری وی شده است. بیمار با وجود تلاشهای مکرر و استفاده از گوش پاککن برای خروج جانور، همچنان حرکت آن را داخل گوشش احساس میکرد و به ناچار و بنا به توصیه همسر خود به بیمارستان مراجعه میکند.
برزوئی با بیان اینکه در بدو مراجعه با استفاده از اتوسکوپ اقدام به معاینه گوش بیمار کردم، گفت: در کمال تعجب یک عقرب زردرنگ را در نزدیکی پرده صماخ مشاهده کردم، ابتدا تصمیم گرفتم تا با استفاده از گلیسیرین عقرب را خفه کرده، سپس با شستشو آن را خارج سازم اما متأسفانه گلیسیرین یا ماده روغنی دیگری در دسترس نبود.
وی ادامه داد: به علت عدم وجود درد احتمال عقربگزیدگی مطرح نمیشد اما با توجه به غیرقابل پیشبینی بودن زمان قریبالوقوع گزش عقرب و به دنبال آن احتمال بالای مرگ بیمار به علت نزدیکی محل گزش به مغز؛ ضمن حفظ خونسردی به ناچار از آب ولرم (هم دمای بدن) برای شستشوی گوش استفاده کردم.
وی افزود: پس از ریختن چند سیسی آب داخل مجرای گوش، عقرب حدود 3.5 سانتیمتری با پای خود از گوش بیمار بیرون آمد و بیمار پس از انجام معاینات تکمیلی با حال عمومی مناسب از بیمارستان مرخص شد و در پیگیریهای بعدی در سلامت کامل به سر میبرد.
پزشک اورژانس بیمارستان قائم اسدآباد با اشاره به اینکه عقرب صید شده برای شناسایی گونه در اختیار گروه حشرهشناسی دانشکده پزشکی همدان قرار گرفت، گزارش خارجسازی عقرب از گوش انسان را جزء موارد بسیار نادر دانست و گفت: مورد مشابهی که به صورت رسمی و مستند با عنوان مقاله علمی گزارش شده باشد، در پایگاههای معتبر علمی وجود ندارد.
وی یادآور شد: به علت فراوانی ورود اجسام خارجی در گوش و بینی به ویژه در کودکان، بیماران باید به خاطر داشته باشند در هنگام ورود هر جسم خارجی اعم از جاندار یا بیجان به داخل مجرای گوش، قبل از هرگونه دستکاری خودسرانه به نزدیکترین مرکز درمانی مراجعه کنند تا پس از معاینه دقیق اقدامات پزشکی لازم انجام شود.