راهپیمایی طرفداران استقلال
طبق گزارشهاي رسانهاي، هزاران اسکاتلندي در حالي که پرچمهاي آبي و سفيد اين کشور را در دست داشتند با شرکت در راهپيمايي موسوم به «آري به اسکاتلند» در شهر ادينبرگ، پايتخت، به خيابانها آمده و استقلال خود را از انگليس خواستار شدهاند.
عصرخبر به گزارش پایگاه خبری تحلیلی قم فردا، رسانههاي انگليس گزارش دادند اسکاتلنديهاي حامي استقلال از سراسر اين کشور روز شنبه (۳۰ شهريور) راهپيمايي خود را از خيابان «هاي استريت» در ادينبرگ به سوي منطقه موسوم به «کالتون هيل» آغاز کردند و نخست وزير اين کشور در سخناني خطاب به هزاران شرکت کننده در اين راهپيمايي گفت «به طور طبيعي اکثريت با استقلال اسکاتلند موافقند.»
گفته ميشود حدود ۳۰ هزار نفر در راهپيمايي طرفداران استقلال اسکاتلند که از سوي تعدادي از گروهها از جمله کمپين «آري به اسکاتلند» سازماندهي شده بود، شرکت کردند.
الکس سالموند، نخست وزير اسکاتلند افزود :«در حال حاضر اکثر مردم اين کشور به طور طبيعي به استقلال راي آري خواهند داد. مردم، پارلماني را ميخواهند که براي مردم اسکاتلند تصميمگيري کند.»
سالموند تاکيد کرد :«يک راي آري در همه پرسي سپتامبر آتي براي حزب ملي گراي اسکاتلند (اس ان پي) يا کمپين آري يا حتي گردهمايي گسترده علاقه و اشتياق که امروز در اينجا جمع شده پيروزي محسوب نميشود. بلکه اين به منزله پيروزي مردم خواهد بود. راي آري در واقع نوعي اقدام حاصل از اعتماد به نفس و ابراز وجود و به معناي آن است که تصميمگيريها درباره آنچه که در اسکاتلند روي ميدهد اغلب توسط مردمي گرفته ميشود که در اينجا زندگي و کار ميکنند نه توسط يک نظام از راه دور و از شهر وستمينستر.»
سالموند خاطرنشان کرد :«راي آري براي تحقق دولتي خودي است نه يک دولت از راه دور، دولتي مناسب و خوب که استقلال دارد نه دولتي بد از شهر وستمينستر.»
راهپيمايي «آري به اسکاتلند» به نشانه آغاز يک سال مبارزه براي استقلال اين کشور که تا زمان برگزاري همه پرسي استقلال در ۱۸ سپتامبر ۲۰۱۴ ادامه دارد برگزار شد.
سالموند در اين سخنراني به مسائلي نظير خصوصيسازي جايزه «رويال مالي» اسکاتلند و ماليات اتاق خواب اشاره کرد و افزود اين مسائل در يک اسکاتلند مستقل اجرا نخواهد شد.
رهبر حزب ملي گراي اسکاتلند در ادامه به مساله خلع سلاح هستهاي پرداخت و خاطرنشان کرد :«ما مغزها را بر بمبها مقدم ميدانيم.»
وي افزود :«ما اکنون در يک زمان ۳۶۲ روزه فرصت يک عمر زندگي را داريم. نيروهاي مخالف ما به شک و ترديد دامن ميزنند اما ميتوان آنها را از سر راه برداشت.»
بلر جنکينز، مدير اجرايي کمپين «آري به اسکاتلند» نيز در جمع راهپيمايان در کالتون هيل سخنراني کرد.
جنکينز گفت :«من همزمان با انتقال پيام اين کمپين به سراسر کشور با سوالات گوناگوني مواجه ميشوم. سوالي که اغلب از من پرسيده ميشود اين است: ما (در صورت استقلال) چه چيزي را از دست خواهيم داد؟»
وي افزود :«خب، ما تسليحات هستهاي، ماليات اتاق خواب و دولتهاي وابسته به حزب محافظه کار را که هيچگاه به آنها راي نداديم از دست ميدهيم و چه چيزي از اين بهتر است؟ ما يک نسل خوش شانس هستيم که فرصت راي دادن براي استقلال و تعيين حق سرنوشت کشورمان را به دست آورديم.»
دنيس کاناوان، رئيس «هيات مشاوره آري اسکاتلند» نيز در سخناني درباره نتايج نظرسنجيهايي که نشان ميدهد مردم اسکاتلند به استقلال اين کشور راي نخواهند داد گفت هيچ گونه نگراني درباره اين نظرسنجيها وجود ندارد.
وي افزود :«اين کمپين بيشتر شبيه يک مسابقه دوي ماراتون است تا دوي سرعت. و من که چند بار در دوي ماراتون شرکت کردهام ميدانم که دوندهاي که در نيمه راه از همه جلوتر است لزوما برنده مسابقه نيست. ما براي پيروزي در اين رقابت، مردمي با استقامت، با اراده و پر دل و جرات داريم و به پيروزي ميرسيم.»