با روحانی ائتلاف نمیكنم
كاندیدای یازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری در مورد احتمال ائتلافش با حسن روحانی گفت: اخبار در این زمینه بسیار است اما من ائتلاف نمی كنم و تا آخر در انتخابات باقی میمانم.
عصرخبر: محمد رضا عارف در پاسخ به سئوال مهر، در خصوص برخی اخبار منتشر شده از ائتلاف دو کاندیدای اصلاح طلب انتخابات ریاست جمهوری گفت: اخبار در این زمینه زیاد منتشر می شود اما قصدی برای این موضوع ندارم و تا آخر در انتخابات باقی می مانم.
وی که در حاشیه نشست هم اندیشی با فعالان صنف فناوری اطلاعات و ارتباطات سخن می گفت با انتقاد از نظام سازمان نیافته تشکیلات سیاسی کشورمان تاکید کرد: در هیچ کجای دنیا نمی بینیم که در یک روز مانده به ثبت نام کاندیداها بسیاری از امور تغییر کند؛ در تمام دنیا احزاب سیاسی یک سال قبل از انتخابا ت کاندیدای خود را معرفی کرده و برنامه ها و کابینه کاندیدای احتمالی را نیز به مردم اعلام می کنند اما در کشور ما جریان های سیاسی تنها یک روز مانده به ثبت نام کاندیداها اعلام موضع می کنند.
وی با اشاره به ثبت نام هاشمی رفسنجانی در انتخابات این دوره ریاست جمهوری گفت: ثبت نام هاشمی تمام فعالیت های ستاد انتخاباتی مرا خواباند و بعد از 11 روز ما دوباره فعالیتمان را آغاز کردیم. با این شرایط چطور انتظار دارید که در مورد کابینه مان و فعالیت های در دست اقدام صحبت کنیم.
عارف با تاکید بر اینکه باید از یک سال پیش کاندیداها با تعامل و رایزنی با نخبگان کشور چالش های پیش رو مطرح می کردند، تاکید کرد: اگر انتخاب شدم کارگروه هایی تشکیل می دهیم و با نخبگان در تمامی بخش های کشور تعامل کرده و برنامه هایم را اعلام می کنم.
این کاندیدای ریاست جمهوری در جلسه امروز که در جمع فعلاان فناوری اطلاعات و ارتباطات و نیز وزیر ارتباطات دولت هشتم برگزار شد به بیان برخی از برنامه های خود در صورت پیروزی در این دوره از انتخابات اشاره کرد و گفت: اهمیت بخش ارتباطات و فناوری اطلاعات در همه بخش ها بر همه آشکار است و چنانچه به این بخش اهمیت داده شود نگرانی کشور در زمینه اشتغال و بیکاری از بین می رود.
وی با بیان اینکه باید یک میلیون فرصت شغلی در کشور ایجاد شود، گفت: فناوری اطلاعات و ارتباطات باید 200 هزار شغل در کشور به صورت مستقیم ایجاد کند.
عارف با بیان اینکه خیلی نمی توانیم به جذب سرمایه گذاری خارجی اکتفا کنیم، ادامه داد: جهت گیری ما در این عرصه بهره وری است. همچنین وضعیت دنیا نشان می دهد که سهم توسعه آی سی تی در رشد اقتصادی بالای 70 درصد است که تا سال 2020 به 80 درصد می رسد بر این اساس تاکید بر فناوری اطلاعات و ارتباطات باید از جمله اولویت های ما برای پیشرفت کشور باشد.
وی مهمترین مشکل کشور را سهم آی سی تی از تولید ناخالص داخلی عنوان کرد و گفت: ایران بدترین وضعیت را در میان کشورهای منطقه دارد به نحوی که هم اکنون سهم آی سی تی از تولید ناخالص داخلی در کشورهای منطقه 7 درصد و در اروپا 6 درصد است اما این سهم در ایران 1.5 درصد است.
عارف با بیان اینکه ترانزیت ارتباطی در ایران مغفول مانده، اضافه کرد: ما می توانیم در منطقه یک بازار خوب ارتباطی و فناوری اطلاعاتی برای خودمان طراحی کنیم و با کیفیت تولیدات آی سی تی به راحتی بتوانیم در منطقه نفوذ کنیم. نگاه ما علاوه بر مباحث اقتصادی، سیاسی و امنیتی است و آی سی تی می تواند تضمینی برای این بخش ها باشد.
کاندیدای یازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری حمایت از بخش خصوصی را یک الزام عنوان کرد و گفت: نظام های صنفی با حداقل دخالت دولت باید تقویت شوند و جهت گیری اصلی مان باید به سمت تولید با محور کار بخش خصوصی باشد.
عارف در بخش دیگری از سخنان خود در خصوص برنامه های دولت احتمالی اش در زمینه اینترنت گفت: بحث تهاجم فرهنگی را مطرح می کنیم اما اینترنت را که با آن می توان دیدگاههای فرهنگی مان را به دنیا ارائه کرد می بندیم.
وی با بیان اینکه در بحث اینترنت از ابتدا نیز مشکل داشتیم و باید بسیاری از نهادهای فرهنگی را متقاعد می کردیم به دوران تصدی خود در وزارت پست و تلگراف و تلفن اشاره کرد و گفت: در آن زمان برای اینکه راه را برای ورود اینترنت به کشور باز کنیم از دفتر نمایندگی آیت الله سیستانی شروع کردیم؛ هنوز هم عده ای فکر می کنند باید با فناوری مخالفت کرد و با منطق در این حوزه برخورد نمی کنند بلکه نظر ما این است که تفکر شیعه را می توان از طریق اینترنت به دنیا معرفی کرد.
این کاندیدای اصلاح طلب خاطر نشان کرد: بخشی از نگرانی های این حوزه بر روی اصلاح ساختار است و عدم انسجام و هماهنگی و ضعف در بسیاری از تشکیلات دیده می شود.
وی با بیان اینکه چطور می شود در یک استان 6 بار استاندار عوض شود، گفت: عدم ثبات در وزارتخانه ها یکی دیگر از مشکلاتی است که هم اکنون کشور با آن مواجه است. چه دلیلی دارد که در یک دوره سه بار وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات عوض شود.
عارف گفت: در زمینه پهنای باند اینترنت باید نگاه حاکمیتی را برداریم تا امکان توسعه این بخش فراهم شود.
در این جلسه فعالان صنف فناوری اطلاعات و ارتباطات مشکلات فعلی خود در این بخش را با این کاندیدای ریاست جمهوری مطرح کردند.