یارانهای از محل بودجه عمرانی پرداخت نشد
دبیر سابق ستاد هدفمندسازی یارانهها با بیان اینکه ۷۵ درصد یارانه نقدی از منابع حاصل از اصلاح قیمت حاملهای انرژی پرداخت شده است، گفت: ردیفهای بودجهای مشخصی برای یارانهها وجود داشته و دارد و بودجه عمرانی به این امر اختصاص نیافته است.
عصرخبر به نقل از فارس، محمدرضا فرزین صبح امروز در حاشیه مراسم تودیع و معراف مدیرعامل صندوق توسعه ملی در پاسخ به سؤال خبرنگار فارس که گفت ابهامات تازهای درباره نحوه تامین یارانه نقدی مطرح میشود که از جمله آن برداشت از اعتبارات عمرانی بودجه است، اظهار داشت: ما در ستاد هدفمندی یارانهها چندین گزارش به هیئت دولت و اعضای سازمان در این باره ارائه کردیم و منابع پرداخت به صراحت اعلام شده است.
وی ادامه داد: یکی از منابع پرداخت یارانه خانوار اصلاح قیمت حاملهای انرژی و دیگری ردیفهایی است که در بودجه تعریف شده است.
فرزین گفت: هر دوی این منابع طبق قانون پیشبینی شده است و ابهام کنونی بیشتر روی منابع مالی حاصل از ردیفهای بودجهای است، یکی از ردیفهای پرداخت یارانه نقدی، یارانه تخصیص یافته به آرد، نان و برق بود.
دبیر سابق ستاد هدفمندسازی یارانهها با اشاره به اینکه، برای مثال با افزایش قیمت آرد ، گندم نیز به همان قیمت خریداری و تخصیص داده شد گفت: بنابراین درآمد جدیدی از این محل وجود نداشت و یارانه تخصیص یافته برای آرد و نان در بودجه پیشبینی و به میزان ۵ هزار تومان برای هر نفر افزوده شد.
وی با بیان اینکه، در طول سه سال اخیر دقیقاً همان اعداد بودجهای پرداخت شده است،گفت: در سال ۱۳۸۹، برای سه ماه ۲ هزار میلیارد تومان، سال ۹۰ حدود ۹ هزار و ۴۰۰ میلیارد تومان، در سال ۹۱ حدود ۱۰ هزار میلیارد تومان و در سال جاری هم ۱۲ هزار و ۴۰۰ میلیارد تومان برای اختصاص یارانه تخصیص داده شده است.
فرزین ادامه داد: توقف اجرای هدفمندی یارانهها باعث شد تا این عدد ثابت بماند و الا در سالهای آتی با توجه به افزایش قیمتها، این رقم سیر صعودی پیدا میکرد.
دبیر سابق ستاد هدفمندسازی یارانهها با تأکید دوباره بر اینکه، یارانه نقدی تخصیص داده شده از محل بودجه عمرانی نیست، گفت: یارانه نقدی پرداخت شده هیچ ارتباطی به بودجه عمرانی نداشت.
وی با اعلام این خبر که تا پایان سال ۹۱ حدود ۶۳ هزار میلیارد تومان جمع درآمدهای سازمان هدفمندی یارانهها از محل اصلاح قیمت حاملهای انرژی بوده است، گفت: از این میزان ۲۱ هزار میلیارد تومان از منابع ردیفهای بودجهای تأمین شده است.
فرزین گفت: طبق آمار ۷۵ درصد از درآمدهای سازمان هدفمندی از محل اصلاح نرخ حاملهای انرژی و ۲۵ درصد از محل منابع بودجهای تأمین شده است.
وی ادامه داد: با گذشت زمان سهم منابع حاصل از اصلاح نرخ حاملهای انرژی افزایش و سهم ردیفهای بودجهای در حال کاهش است.
فرزین همچنین گفت: در سال ۹۲ حدود ۳۰ هزار و ۴۰۰ میلیارد تومان از محل اصلاح قیمت و ۱۱ هزار و ۲۰۰ میلیارد تومان از طریق ردیفهای بودجهای پیشبینی شده است و با توجه به شرایط مطمئنیم که این ارقام محقق میشود.