تمجيد حداد و الهام از توفيقي
ويژگيهاي اخلاقي و علمي آقاي توفيقي بر كسي پوشيده نيست و ايشان از جايگاه علمي بالايي برخوردار بودند.
«پرهيز از تنش و سياستزدايي از ويژگيهاي توفيقي است، توفيقي با واقع بيني بسياري از گرههاي كور مانده را با متانت حل كرد، توفیقی دانشگاه ها را به سمت ملایمت و عقلانیت برد»؛ اینها بازخوانی تمجید سه مسوول و چهره ی شاخص اصولگرا از عملکرد دکتر جعفر توفیقی در روز دوشنبه 7 شهریور ماه 1384 در مراسم تودیع او و معارفه ی وزیر اصولگرای جایگزین اوست؛ تا با برخی هجمه های این روزهای برخی از اعضای همین جناح مقایسه شود.
به گزارش عصر خبر به نقل از انصاف نیوز، تلاش تندروها برای جلوگیری از معرفی دکتر توفیقی، سرپرست فعلی وزارت علوم برای وزارت به مجلس است، اما دلایلی که می آورند با ویژگی هایی که خود آنها یا همراهان جناحی آنها پیشتر درباره ی دکتر توفیقی بر می شمردند نمی خواند. سخنرانان اصلی تودیع توفیقی این سه نفر بودند: غلامحسین الهام عضو وقت شورای نگهبان، همچنین غلامعلی حداد عادل رییس وقت مجلس و رییس کمیسیون فرهنگی مجلس نهم و شاخص ترین چهره ی مورد اعتماد جبهه ی پایداری، و زاهدی وزیر علومی که آن روز معارفه شد و امروز رییس کمیسیون آموزش مجلس نهم است. در زیر نظرات آن روز سخنرانان درباره ی توفیقی بدون هیچ دخل و تصرفی می آید:
دكتر محمدمهدي زاهدي، وزیر علوم جایگزین دکتر توفیقی در سال 84 و رییس کمیسیون آموزش مجلس فعلی گفت: دكتر توفيقي در طول حضور خود خدمات ارزندهاي را به جامعه دانشگاهي كشور عرضه كرد كه رشد دورههاي تحصيلات تكميلي، توجه به بحث فناوريهاي نو، تجاري سازي فناوري، تاسيس شوراي عالي تحقيقات و فناوري، نمونههايي از خدمات ارزنده ايشان در وزارت علوم است. پرهيز از تنش و سياستزدايي از ويژگيهاي دكتر توفيقي است. بايد هميشه با وسعت نظر به دنبال فرصتها باشيم و در اين زمينه به همه ابعاد نگاه كنيم و كاري كنيم كه اين فرصتها در خدمت توسعه علمي كشور قرار بگيرد.
دكتر غلامعلی حداد عادل، رييس وقت مجلس شوراي اسلامي ضمن اداي احترام و تقدير از دكتر توفيقي وزير سابق علوم، خاطر نشان كرد: دكتر توفيقي در يك زمان بسيار حساس در وزارت علوم حضور پيدا كرد، چرا كه وزارت علوم قبل از ايشان از جايگاه منطقي خود دور شده بود و در دانشگاهها به جاي علم صحبت از بحران بود، ولي ايشان بدون شعار و هياهو و با آرامش تلاش كردند تا اين وزارت خانه را به سوي جايگاه طبيعي و منطقي خود هدايت كنند. دكتر توفيقي با واقع بيني بسياري از گرههاي كور مانده وزارت علوم را با متانت حل كرد كه نتيجه مثبت آن نيز عايد دانشگاهيان و كشور شد، به گونهاي كه علاوه بر افزايش اعتبار و احترام ايشان كمترين برخورد و تضادي نيز با ديگران ايجاد نشد. [سخنان خداد عادل در گزارشی دیگر:] مدتها بود كه وزارت علوم از جايگاه منقطياش دور شده بود و هر زمان كه صحبت از وزارت علوم به ميان ميآمد، صحبت از بحران ميشد. اما آقاي توفيقي بدون شعار، هياهو و با آرامش تلاش كردند تا اين وزارتخانه در جايگاه طبيعياش قرار گيرد. در همه جاي دنيا دانشجويان در سياست دخالت ميكنند. اما همه اينها بايد زماني باشد كه دانشگاه معناي واقعي خودش را كه كسب دانش و علم است، حفظ كند. در غير اين صورت دانشگاهها به باشگاههاي هياهو تبديل خواهند شد. توفیقی كمترين برخورد و تصادم را با مجلس هفتم داشتند. ويژگيهاي اخلاقي و علمي آقاي توفيقي بر كسي پوشيده نيست و ايشان از جايگاه علمي بالايي برخوردار بودند.
غلامحسین الهام، عضو شورای نگهبان و رييس دفتر رييسجمهور وقت نیز با تشكر از زحمات دكتر توفيقي در طول دوره ی قبول مسووليت وزارت علوم، گفت: نبايد اين نكته ی مهم را در دوره ی كوتاهمدت ولي پربركت ايشان فراموش كرد كه وي در تندباد مطالبات حزبي توانست موقعيت حساس دانشگاهها را به سمت ملايمت و عقلانيت پيش ببرد، همچنين در بحث وظايف و ساختار وزارت علوم نيز توانست اين مساله را با درايت پيش برد و تلاش ايشان در فرهنگ و عرصه ی علمي كشور ماندني است.