فعلا انبار کالاهای اساسی پر است
رییس جمهور درباره عملکرد 100 روزه خود به اولین موضوعی که اشاره کرد وضعیت بحرانی ذخایر کالاهای اساسی بود. وی اعلام کرد که اولین گزارشی که به دست من رسید در مورد ذخایر کالاهای اساسی بود که در وضعیت بسیار نگرانکنندهای به سر میبرد. در حال حاضر نیز انبار کالاهای اساسی تا چهار ماه آینده پر است.
عصرخبر، حسن روحانی درباره عملکرد 100 روزه دولت با اشاره به این که اولین معضلی که با آن مواجه شده است موضوع مربوط به کالاهای اساسی بود اظهار کرد: اولین گزارشی که پس از تنفیذ حکم ریاست جمهوری به من داده شد در مورد کالاهای اساسی بود.
وی ادامه داد: براساس گزارشی که به من ارائه شد متوجه شدم وضعیت کالاهای اساسی بسیار نگران کننده است زیرا فکر می کردم دولت قبل حداقل سه تا چهار ماه انبارها را پر از کالاهای اساسی کرده است.
روحانی با بیان اینکه در گزارشی که به دست من در روز سوم کاری رسید متوجه شدم کشور در کالاهای اساسی و به خصوص گندم در وضعیت نگران کنندهای به سر میبرد گفت: حتی در یکی از استانها تنها به اندازه سه روز گندم ذخیره شده بود.
رییس جمهور با تاکید بر اینکه بلافاصله موضوع را با مسوولان اجرایی در میان گذاشته و قرار شد مشکلات تامین ارز برای خرید و واردات این کالاها برطرف شود، بیان کرد: برخی از این کالاها در راه ورود به کشور و برخی نیز به کشور رسیده بودند ولی به دلیل مشکل تامین ارز اجازه ترخیص نداشتند.
به گفته وی، از زمانی که دولت یازدهم روی کار آمد اقدامات خوبی در این زمینه آغاز و کار ذخیره سازی آغاز شد.
روحانی با تاکید بر اینکه اولین اقدامی که ما انجام دادیم این بود که ذخایر را به رقم قابل قبولی برسانیم بیان کرد: در حال حاضر در مورد همه کالاهای اساسی انبارها به اندازه کافی پر است و برای آینده نیز خرید انجام شده است.
رییس جمهور با اشاره به برنامههای انجام شده در زمینههای گشایش ال.سی، صادرات و ارائه تسهیلات گمرکی بیان کرد: ما در دولت 35 مصوبه داشتیم که ابلاغ شده و در حال حاضر نیز همه این 35 بند عملیاتی و اجرایی شده است.
وی در خصوص تامین نهادههای دامی نیز تاکید کرد که تمامی نهادههای دامی به اندازه کافی تامین و ذخیره سازی شده است.
روحانی درباره آخرین وضعیت گندم در کشور نیز بیان کرد: 7.2 میلیون تن گندم باید به کشور وارد شود و قیمت تضمینی نیز برای اولین بار در شهریور ماه در دولت یازدهم اعلام شد.
رییس جمهور درباره وضعیت کلی اقتصاد کشور اظهار کرد: اقتصاد کشور در سال قبل در حدود شش درصد کوچک شده است. این یعنی که معیشت مردم و دیگر جوانب زندگی آن ها شش درصد کوچکتر شده است.
وی اظهار کرد: برنامه ما این است که تا پایان سال رشد اقتصادی که در حال حاضر منفی 5.8 درصد است را به صفر رسانده و تلاش می کنیم تا سال آینده رشد اقتصادی به مثبت سه درصد برسد.
یکسان سازی نرخ ارز در سال آینده
روحانی همچنین از یکسان سازی نرخ ارز در سال 1393 خبر داد و اظهار کرد: مقام معظم رهبری امسال را سال حماسه سیاسی و حماسه اقتصادی لقب دادند. تا الان همه ما در فضای سیاسی بودیم ولی از این به بعد حرکت در فضاهای اقتصادی نیز شروع میشود.
رییس جمهور با تاکید بر اینکه حماسه اقتصادی باید از امروز شروع شود گفت: فضا بهتر شده و امروز براساس توافقهای جدید دیگر تحریم جدیدی را در پیشرو نخواهیم داشت. فضای آینده روشنتر شده و لذا توافقات با کشورهای خارجی، سرمایهگذاریها و فعالیتهای اقتصادی نیز بیشتر می شود.
وی در پایان با تاکید بر اینکه مردم به سمت بازار سرمایه هجوم میبرند بیان کرد: تلاش ما این است که فضای کسب و کار را بهبود بخشیده و دولت و بخش خصوصی با یکدیگر دست در دست هم بگذارند.