روحانی:دانشگاه کارگاه سیاست است
حسن روحانی هماینک به مناسبت روز دانشجو در دانشگاه شهید بهشتی در حال سخنرانی است.
عصرخبر: حسن روحانی هماینک به مناسبت روز دانشجو در دانشگاه شهید بهشتی در حال سخنرانی است.
مشروح مهمترین محورهای سخنان رئیسجمهور به شرح ذیل است:
بسیار خوشحالم که در سال تحصیل جدید بار دیگر توانستم در جمع دانشجویان، اساتید و فرهیختگان حضور داشته باشم. روز 16 آذر روز دانشجوست. یادآور حادثه 60 سال پیش در دانشگاه تهران است که فداکاری و ایثار این قشر پیشتاز در برابر استبداد و استعمار است. 16 آذر روز آزادی است. روز استقلال است و روز حاکمیت ملی است.
از 60 سال پیش و بعد از حماسه و قهرمانی دانشجویان در 16 آذر 1332 تا امروز، حرکتهای بسیار بزرگ و سرنوشتسازی به دست دانشجویان و اساتید تحقق یافته است. اصولا از انقلاب مشروطه تا امروز همواره مردم ایران و بویژه نسل جوان و دانشجویان در برابر مسئله مهم حاکمیت ملی، استقلال و مبارزه با استبداد و استعمار همواره این ملت ایستادگی و مقاومت خود را نشان داده است. 15 خرداد 1342 و همهی حوادث دانشگاهی بعد از 15 خرداد در دانشگاههای مختلف. خود من از سالهای 47-48 تا 52 که در دانشگاه تهران بودم، شاهد این جنبش در سراسر دانشگاههای ایران بویژه تهران و البته اشکالی ندارد در پرانتز بگویم که دانشگاه تهران آن زمان پیشتاز بود.
البته امروز، همهی دانشگاهها در صف مقدم، کنار یکدیگر در برابر استعمار، در برابر استبداد، در برابر هر گونه مداخله خارجی، با قدرت ایستادهاند.
در این مراسم حجتالاسلام محمدیان رییس نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاهها، علیاصغر فانی وزیر آموزش و پرورش، سیدحسن قاضیزاده هاشمی وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، رضا فرجیدانا وزیر علوم، تحقیقات و فناوری، جعفر توفیقی مشاور عالی وزیر علوم، حسین فریدون دستیار ویژه رئیسجمهور، محمد نهاوندیان رئیس دفتر رئیسجمهور، حسام الدین آشنا و سورنا ستاری معاون علمی و فناوری ریاستجمهوری نیز حضور دارند
روحانی در پاسخ به شعارهای “دانشجو میمیرد ذلت نمیپذیرد”: عزتخواهی و عدالتخواهی و آزادی طلبی و استقلال خواهی، آرمان بلند این ملت و جوانان غیور این سرزمین است.
دولت تدبیر و امید همهی تلاشش این است که از فضای دانشگاه استفاده بهتری به نفع ملت و کشور و مرز و بوم و ملتهای مستضعف جهان شود. این آرزوی دولت است. دانشگاه علاوه بر اینکه پرچمدار علم و دانش است، که در سخنان امروزم بر این نکته تاکید بیشتری خواهم کرد، همچنان دانشگاه پرچمدار آزادی و نقادی خردمندانه است.
درست است که دانشگاه خانه احزاب نیست، اما کارگاه سیاست است. سیاست نه به معنای رقابت در به دست آوردن قدرت، بلکه به همان مفهوم مرسوم فرهنگ اسلامی ایرانی ما، که سیاست به معنای تدبیر منزل و حکمت عملی بود. یعنی سیاست به مفهوم بهتر اداره کردن کشور. به گزارش تسنیم، روحانی افزود: دانشجویان ما دیدهبان علم و سیاست هستند. هر کجا که دانشجو ببیند حرکتی در این کشور اعم از دولت یا هر نهاد دیگری از مسیر عقلانیت، خردورزی و منافع ملی فاصله میگیرد، صدای رسای دانشجو برای جلوگیری از انحراف بلند خواهد بود.
* فریاد مرگ بر آمریکای دانشجویان حاضر در سالن
روحانی: دانشجویان عزیز ما علاوه بر اینکه حق مسلم آنهاست تا از دولت نقد کنند، نقدی دلسوزانه، و راه بهتر را به دولتمردان معرفی کنند، علاوه بر آن، دانشجو و دانشگاه باید نقاد جامعه و فرهنگ جامعه نیز باشد. ما باید با راه و روش ریا، نفاق، با راه و روش دروغ، اتهام، با راه و روش افراط و افراطگری، نقادانه برخورد کنیم و همه را به مسیر عقلانیت و اعتدال، توسعه، پیشرفت، عدالت و آزادی دعوت کنیم.
* شعار دانشجویان: اتحاد، اتحاد، روحانی پاینده باد
روحانی: خوبیاش این است که شعارهای دو طرف هر دو زیباست
به گزارش تسنیم، رئیسجمهور اضافه کرد: نسل جوان ما و پیشتازان، یعنی دانشجویان، همواره به دنبال آرمانخواهی و تحقق آرمانهای بلند، که در راس آن حاکمیت ملی، استقلال، آزادی، پیشرفت و توسعه و همچنین حراست و حفاظت از هویت ایرانی اسلامی این سرزمین است. ما در پی همهی این آرمانها باید سختکوش باشیم. اما بین آرمان و واقعیت همانطور که مقام معظم رهبری بر آن تاکید کردند، باید توازن برقرار کنیم. واقعیتها را باید ببینیم و بشناسیم. ما در دنیای بسیار پرچالشی زندگی میکنیم. به گزارش تسنیم، روحانی ادامه داد: ما باید امکانات خود را به خوبی بشناسیم و توانمندی خود را بخوبی بدانیم. جهان و منطقه را هم به خوبی بشناسیم. نظم حاکم بر جهان را نیز به خوبی بشناسیم. چه اینکه ما میخواهیم با جهان در حال تعامل سازنده و مثبت باشیم.
درست است که باید نگاه اصلی ما به درون باشد، راست است که قدرت اصلی ما از داخل جامعه این سرزمین و ایران عزیزماست. اما باید بدانیم که انقلاب اسلامی و ملت ایران و تاثیرگذاری ملت بزرگ این سرزمین در منطقه و جهان و آثار انقلاب در منطقه و جهان و رسالت بلند فرهنگی و علمی که بر دوش داریم به ما میگوید که نمیتوانیم دروازههای کشور را ببندیم. ما باید با منطق و استدلال و با تکیه بر آرمانهای خود و حقوق مسلم ملت ایران در برابر دیگران که میخواهند دروازهها را به روی ما ببندند، ما باید دروازهها را بگشاییم.
در دنیای امروز، قدرت ملی بدون رابطه با جهان، و همچنین توسعه و پیشرفت داخلی بدون تعامل اقتصادی با جهان، نه تنها بسیار بسیار دشوار است، که حتی گاهی ناممکن است. در دنیای امروز ما نمیتوانیم اقتصادی داشته باشیم که با دنیای بیرون در ارتباط نباشد. سیستم بانکی کشور، پولی کشور، سیستم اقتصادی کشور، نظام صادرات و واردات کشور، حتی تاثیرگذاری ما در مسائل مهم منطقه و جهان. ما برای جلوگیری از جنگ جدید در منطقه و در سوریه نقشی تاثیرگذار داشتیم. نقش ایران، نقش روسیه و نقش بسیاری از کشورهای منطقه از قبیل عراق و لبنان و دیگران برای جلوگیری از یک جنگ خانمانسوز بسیار تاثیرگذار بود. به گزارش تسنیم، روحانی افزود: من اینجا نمیخواهم جملهای بگویم که عدهای آن را تعبیر به خودشیفتگی کنند، اما بدانید در دنیای امروز حتی کشورهای بزرگ برای حل مسائل منطقه، ناچارند در معادلات منطقهای قدرت ملت بزرگ ایران را مدنظر قرار دهند.
* شعار دانشجویان: روحانی متشکریم
روحانی: دانشجویان عزیز، اساتید بزرگوار! دولت تدبیر و امید در طول این 100 روز و اندی، حداقل یکی از گرههای اصلی که مربوط به 10 سال گذشته در روابط خارجی بود را گشود و باز کرد. شما دیدید که در این تفاهم، چه کشورهایی عصبانی و ناراحت شدند. شما دیدید به صهیونیزم چه ضربهای وارد شد.
* شعارهای مرگ بر اسرائیل دانشجویان
دولت با حمایت مقام معظم رهبری و با حمایت قاطع ملت ایران، اولین قدم موثر را در طول 100 روز اول در زمینه ارتباط و تعامل سازنده با جهان به نفع ملت و کشور برداشت. ما ببینیم همه کشورهای منطقه که دوست ما هستند یا متحد ما هستند، تا چه حد از این توافق ابراز خوشحالی میکنند. و شما میبینید که برخی از کشورهایی که متاسفانه منافع بلندمدت خود را نمیبینند در کنار رژیم صهیونیستی تاچه حد عصبانی هستند.
ادامه دارد