طرح کنگره برای تغییر شرایط توافقنامه ژنو
چند نماینده کنگره آمریکا با انتشار بیانیهای خواستار تنظیم مجدد شرایط توافق هستهای میان ایران و گروه ۱+۵ شدند و شروط سنگینی را برای توافق نهایی تعیین کردند.
عصرخبر: چند نماینده کنگره آمریکا با انتشار بیانیهای خواستار تنظیم مجدد شرایط توافق هستهای میان ایران و گروه ۱+۵ شدند و شروط سنگینی را برای توافق نهایی تعیین کردند.
به گزارش پایگاه اینترنتی کنگره آمریکا، چند نماینده کنگره آمریکا از جمله «پیتر روسکام» سناتور ایالت ایلینویز، «ریچارد مک کول» سناتور جمهوریخواه ایالت تگزاس، «جن گرین» و سناتور «دانیل لیپینسکی» روز پنج شنبه با انتشار بیانیهای خواستار تنظیم مجدد شرایط توافق هسته ای میان ایران و گروه 1+5 که اواخر ماه قبل میلادی در ژنو به دست آمد، شدند.
در جلسه ای که روز پنج شنبه میان نمایندگانی از هر دو حزب دموکرات و جمهوریخواه و به ریاست پیتر روسکام تشکیل شد از دولت باراک اوباما و دیگر کشورهای غربی خواسته شده است که پارامترهای مذاکره با ایران تغییر کند.
براساس نسخهای از این طرح که در اختیار پایگاه «واشنگتن فری بیکن» قرار گرفته است، در این بیانیه تصریح شده است که ایران باید به طور کامل همه تاسیسات غنی سازی خود را برچیند و ساخت موشکهای پیشرفته را متوقف کند، از حمایت از سازمانهای تروریستی دست بردارد و نقض حقوق بشر را کاهش دهد. این بیانیه می افزاید، گروه 1+5 باید در صورتی توافق نهایی با ایران را امضا کند که این شرایط به دست آمده باشد.
توافق ژنو که به ایران اجازه تداوم غنی سازی اورانیوم را میدهد به طور گسترده مورد انتقاد اعضای کنگره قرار گرفته است.
بیانیه نمایندگان کنگره آمریکا همچنین تصریح میکند که ایران باید به طور کامل تولید سانتریفیوژ را متوقف کند و رآکتور آب سنگین اراک را برچیند.
ایران و 5 عضو دایمی شورای امنیت سازمان ملل، یعنی آمریکا، فرانسه، روسیه، چین و انگلیس به اضافه آلمان، 24 نوامبر در ژنو سوئیس به توافقی موقت درباره برنامه هستهای تهران دست یافتند. این توافق زمینه را برای دستیابی به توافقی جامع درباره اختلاف یک دههای غرب با ایران بر سر برنامه انرژی هستهای جمهوری اسلامی فراهم میکند.
این بیانیه درحالی منتشر میشود که وزارت خزانه داری آمریکا 19 فرد و شرکت جدید را در لیست سیاه تحریمهای خود قرار داده است.
ایران با انتقاد شدید از این اقدام کاخ سفید آن را در تضاد با روح توافقنامه ژنو خوانده و از واشنگتن خواسته به بازی دوگانه خود پایان دهد.