جلسه ویژه بانک مرکزی با “غیرمجازها”

این فعال بانکی ضمن اشاره به اینکه تمام مؤسسات مالی و بانک‌هایی که از بانک مرکزی خط خورده‌اند در حال طی مراحل نهایی اقدامات خود بوده‌اند، تصریح کرد: بانک مرکزی البته در جلسه صبح با مدیران بانکی قول داد که به‌شرط تسریع در انجام مراحل قانونی اطلاعیه و اصلاحیه دیگری منتشر کند.

عصر خبر: شمدیرعامل بانک مهراقتصاد از جلسه ویژه مدیران عامل ۶ مؤسسه اعتباری و۲ بانک که نام آنها از فهرست بانک‌ها و موسسات مجاز خط خورده است، با معاون نظارتی بانک مرکزی خبر داد و گفت:بانک مرکزی قول داد به‌شرط تسریع در طی مراحل قانونی اصلاحیه بدهد.

به گزارش خبرگزاری تسنیم، هفته گذشته را می‌توان هفته خط و نشان کشیدن بانک مرکزی برای مؤسسات غیرمجاز نام برد چراکه در هفته‌ای که گذشت بانک مرکزی رسماً اسامی 2 بانک و 6 مؤسسه مالی و اعتباری در شرف تأسیس را که تا پیش از آن در سایت رسمی این بانک و کنار بانک‌ها و مؤسسات مجاز قرار داشتند “حذف” کرد.
بانک مرکزی در هفته گذشته نام بانک‌های “آینده” و “مهر اقتصاد” را از فهرست بانک‌های غیردولتی و نام مؤسسات اعتباری ثامن، ثامن الحجج، عسکریه، کوثر، آرمان و نور را از سایت رسمی خود حذف کرد.
البته در همان روزها بانک مرکزی با صدور اطلاعیه‌ای مردم و رسانه‌ها را در جریان علت حذف نام 2 بانک و 6 مؤسسه مالی و اعتباری از فهرست بانک‌ها و مؤسسات مالی و اعتباری دارای مجوز قرار داد.
بانک مرکزی اعلام کرده: “از آنجا که مؤسسات مذکور در مراحل مختلف ساماندهی قرار دارند و تاکنون موفق به تکمیل تشریفات اداری مربوط برای اخذ مجوز فعالیت نشده‌اند، لذا پس از طی این مراحل و اخذ مجوز یادشده از بانک مرکزی، اسامی آنها مجدداً روی پایگاه اطلاع رسانی این بانک قرار خواهد گرفت. این مؤسسات می‌بایست با تسریع در تکمیل مدارک مربوط و برآورده کردن الزامات مطروحه از سوی بانک مرکزی،‌ به فرآیند اخذ مجوز فعالیت خود از این بانک سرعت ببخشند”.
این اقدام همزمان شد با گفت‌وگوی خبرنگاران اقتصادی خبرگزاری‌ها با حمید تهران‌فر معاون نظارتی بانک مرکزی و وی در این گفت‌وگو بسیار صریح با مردم سخن گفت و تأکید کرد: دیگر بانک مرکزی مسئولیتی درباره حفاظت از پولهای مردم در مؤسسات مالی و اعتباری غیرمجاز نمی‌پذیرد.
در بحبوحه خط خوردن 2 بانک و 6 مؤسسه مالی از فهرست رسمی بانک مرکزی خبرنگار تسنیم باخبر شد که صبح امروز جلسه‌ای ویژه با حضور مدیران عامل این بانک‌ها و مؤسسات اعتباری با معاون نظارتی بانک مرکزی در ساختمان میرداماد این بانک برگزار شده است.
* جلسه ویژه “غیرمجازها” در بانک مرکزی
غلامحسن تقی نتاج مدیرعامل بانک مهر اقتصاد که هفته گذشته اسم بانک متبوعش از فهرست بانک‌های غیردولتی خط خورد، در گفت‌وگویی که با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم داشت از جلسه امروز بانک‌ها و مؤسسات خط‌خورده از فهرست “بانک‌های غیردولتی و مؤسسات دارای مجوز بانک مرکزی” با معاون نظارتی بانک مرکزی خبر داد.
وی درباره علت خط‌خوردن بانک مهر اقتصاد از فهرست بانک‌های غیردولتی اظهار داشت: بانک مهر اقتصاد هم اکنون در حال طی فرآیند قانونی برای پذیره نویسی است و هیچ کوتاهی در انجام مراحل قانونی نداشته است.
مدیرعامل بانک مهر اقتصاد با اشاره به اینکه در جلسه امروز بانک مرکزی اعلام کرد اصلاحیه‌ای را در خصوص اقدام اخیر خود ارائه خواهد داد، تصریح کرد: از اقدام بانک مرکزی بسیار تعجب کردیم چراکه نامه پذیره نویسی بانک مهر به بانک مرکزی رفته ما منتظر جواب آنها بودیم.
* بانک مرکزی قول داد “اصلاحیه” بدهد
نتاج ادامه داد: طبق قانون برنامه پنجم توسعه باید ساماندهی مؤسسات پولی و بانکی انجام شود ولی با این اقدامات فقط نابه‌سامانی در جامعه افزایش پیدا خواهد کرد.
این فعال بانکی ضمن اشاره به اینکه تمام مؤسسات مالی و بانک‌هایی که از بانک مرکزی خط خورده‌اند در حال طی مراحل نهایی اقدامات خود بوده‌اند، تصریح کرد: بانک مرکزی البته در جلسه صبح با مدیران بانکی قول داد که به‌شرط تسریع در انجام مراحل قانونی اطلاعیه و اصلاحیه دیگری منتشر کند.
وی تأکید کرد: اگر بنا باشد به‌دلیل این قبیل مشکلات بانک مرکزی نام مؤسسات مالی و بانک‌ها را خط بزند باید اسم تمام بانک‌ها و مؤسسات مالی را خط بزند؛ ما این اقدام بانک مرکزی را عملیات انتحاری می‌دانیم.
نتاج درباره خروج سپرده‌های مردم از بانک مهر اقتصاد بعد از اقدام بانک مرکزی مبنی بر حذف نام این بانک از فهرست بانک‌های غیردولتی اعلام کرد: خروج نقدینگی غیرطبیعی نبوده است چراکه بانک‌ها معمولاً خود را برای خروج نقدینگی آماده می‌کنند که هنگام مراجعه مشتری به بانک پول آماده داشته باشند.
به گزارش تسنیم، طبق اعلام روابط عمومی بانک مهر اقتصاد، این بانک در فرآیند اخذ مجوز فعالیت از بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران و سایر مراجع ذی‌ربط قانونی تاکنون اقداماتی را در این خصوص صورت داده است که اهم آنها به‌شرح ذیل است:
الف ــ تصویب اساسنامه بانک مهر اقتصاد در شورای پول و اعتبار
ب ــ واریز مبلغ 2 هزار و 9 میلیارد تومان از سپرده قانونی به حساب بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران
ج ــ ثبت بانک مهر اقتصاد در اداره ثبت شرکت‌ها با شماره ثبتی 429709
د ــ استاندارد سازی ترازنامه بانک مهر اقتصاد با توجه به بخشنامه‌های بانک مرکزی
ح ــ پذیرش مقدماتی در بخش فرابورس سازمان بورس اوراق بهادار
و ــ نصب تابلوی بانک مهر اقتصاد با هماهنگی بانک مرکزی.
گفتنی است تنها اقدام باقی‌مانده در این خصوص واگذاری 51 درصد از سهام بانک با هماهنگی بانک مرکزی و سازمان بورس و اوراق بهادار تهران است که این اقدام نیز در حال برنامه ریزی و اجراست.
بدیهی است هویت حقوقی بانک مهر اقتصاد از نظر اداره ثبت شرکت‌ها قطعی می‌باشد ولی به‌منظور جاری سازی انواع خدمات پولی و بانکی، مجوز قطعی فعالیت از بانک مرکزی مورد نیاز است تا بانک مهر اقتصاد بتواند انواع خدمات پولی و بانکی مورد انتظار مشتریان را ارائه نماید.

عضویت در تلگرام عصر خبر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا
طراحی سایت و بهینه‌سازی: نیکان‌تک