افزایش جعل اسناد در آموزش و پرورش
وزیر آموزش و پرورش، جعل اسناد در آموزش و پرورش را نسبت به سال های قبل بیشتر دانست و ضمن ابراز نگرانی از وجود چنین مشکلی در جامعه، دستیابی به راه حل مناسب برای برطرف کردن این معضل را ضروری برشمرد.
عصرخبر به نقل از فارس: علیاصغر فانی وزیر آموزش و پرورش در سلسله نشستهای صمیمی با کارشناسان حوزه ستادی در جمع کارشناسان مرکز سنجش گفت: کارشناسان و مسئولان بخشهای مختلف آموزش و پرورش با ارائه پیشنهادات و نظرهای کارساز خود باعث ایجاد همافزایی در مجموعه سازمانی خواهند شد؛ در نتیجه این همدلی و هم رأیی نیز بهره وری کار افزایش مییابد.
وی به خطیر بودن مسئولیت خویش در وزارت آموزش و پرورش اشاره کرد و افزود: هدف همه ما در آموزش و پرورش، بهبود و رشد و تعالی اهداف آموزشی و پرورشی است.
وزیر آموزش و پرورش، هدفهای رفتاری کتاب های درسی را از جمله اهم نکات قابل توجه برشمرد و گفت: تعیین و مشخص شدن اهداف کتابهای درسی قبل از تألیف از جمله مسائل بسیار ضروری و قابل توجه به شمار میآید.
فانی هر کدام از واحدهای آموزشی را دارای هدفهای خاص خود دانست و ادامه داد: اهداف، ابتدا کلی هستند سپس با عملیاتی شدن هدفها، محتوی و برنامه و تمرین نیز مشخص میشود.
وی عملی نشدن این امر در آموزش و پرورش را یک خلأ جدی دانست و از مسئولان وزارتی خواست با تنظیم نامهای برای سازمان پژوهش، خواستار مشخص شدن اهداف کتابهای درسی طی دورههای مشخص شده و سپس متخصصان مرکز سنجش با حساسیت خاص خود، سؤالهای خوبی را طراحی کنند.
* اصلاح روش تدریس، جایگزینی خلاقیت محوری بر حافظه محوری
وزیر آموزش و پرورش با تأکید بر اصلاح روش تدریس، جایگزینی خلاقیت محوری بر حافظه محوری را از جمله خواستههای مهم مقام معظم رهبری عنوان کرد و اظهار داشت: درک مفاهیم درسی و تحقیق و بررسی مطالب توسط دانشآموز امری حائز اهمیت است، چرا که فهم مفاهیم ماندگارتر از حفظ مطالب است.
وی سوق دادن دانشآموز به سمت طراحی و تحلیل سؤال برای رسیدن به پاسخ صحیح را فرایند مهم آموزشی بیان کرد و گفت: برگزاری امتحانات به روش کتبی باعث از بین رفتن مهارتهای کلامی و کند شدن سرعت انتقال افکار به یکدیگر در جامعه شده است.
وزیر آموزش و پرورش طراحی سؤالهای استاندارد را گامی موثر برای معلمان جهت حرکت به سمت تدریس خلاق و در نتیجه تحولی عظیم در روش تدریس عنوان کرد.
فانی هدف اصلی را مقابله با سؤالهای تستی یا چهار جوابی بیان کرد و خواستار ترویج سؤالهای استاندارد در بدنه آموزش و پرورش شد.
وی تصریح کرد: طراحی سؤالات استاندارد باعث پیشرفت فرایند یاددهی یادگیری در آموزش و پرورش شده و عملاَ تدریس معلمان را متحول می سازد.
* سؤالات تشریحی قدمی مثبت در نظام یاددهی و یادگیری است
وزیر آموزش و پرورش اظهار داشت: هماهنگی با دانشگاه فرهنگیان برای برگزاری دورههای آموزشی به منظور افزایش توانمندی و تربیت کارشناسان ستادی در استان، منطقه و وزارتخانه از جمله دیگر اهداف مورد نظر است.
وی ادامه داد: قانون سنجش و حذف کنکور تکلیفی مهم برای آموزش و پرورش تعیین کرده است.
فانی، هدایت آموزشگاهها و مؤسسات در طراحی سؤالات تشریحی را قدمی مثبت در نظام یاددهی ـ یادگیری دانشآموزان در دستگاه تعلیم و تربیت ارزیابی کرد.
وی طرح سؤالات استاندارد با هماهنگی سازمان سنجش کشور برای پایههای تحصیلی پایینتر را در دستور کار خود قرار داد و خاطر نشان کرد: طراحی فراوان سؤالات و انتشار آنها در میان اقشار جامعه میتواند منبع درآمد خوبی برای آموزش و پرورش باشد.
وزیر آموزش و پرورش متذکر شد: باید مراقب بود که خود را به جای بخش خصوصی قرار نداده و کیفیت کار را از یاد نبریم.
* ابراز نگرانی از وجود از جعل اسناد در آموزش و پرورش
فانی جعل اسناد در آموزش و پرورش را نسبت به سال های قبل بیشتر دانست و ضمن ابراز نگرانی از وجود چنین مشکلی در جامعه دستیابی به راه حل مناسب برای برطرف کردن این معضل را ضروری برشمرد.
وی همچنین با اشاره به ارتقاء سیستمها در آموزش و پرورش خواهان مشخص شدن هزینه های صرف شده در این زمینه شد.
وزیر آموزش و پرورش با استناد به سیاست رئیس جمهور در تقویت پیشرفت های IT در کشور، سیستم های فن آوری IT در دولت یازدهم را رو به پیشرفت ذکر کرد.