نظر میرزاده درباره بودجه فرهنگی دانشگاه آزاد
دکتر محمد دادگان معاون ورزش دانشگاه آزاد اسلامی نیز در این جلسه بر ارائه الگوی فرهنگی مناسب برای دانشجویان تأکید کرد.
رییس دانشگاه آزاد اسلامی با تأکید بر اینکه بودجه فرهنگی نسبت به سالهای گذشته افزایش چندبرابری داشته است، گفت: این بودجه نباید صرف پرداختهای غیرضروری و هزینه های جاری شود.
به گزارش عصر خبر، شورای راهبردی فرهنگی اجتماعی دانشگاه آزاد اسلامی به منظور بررسی و تصویب محورها، سرفصل برنامه ها و برآورد اعتبارات فرهنگی واحدها و مراکز دانشگاهی در سال 93 با حضور همه اعضا تشکیل جلسه داد.
در این شورا دکتر حمید میرزاده رییس دانشگاه آزاد اسلامی با تبریک ولادت با سعادت حضرت امام حسن عسگری (ع) و دهه مبارک فجر گفت: به نظر بنده این ایام الهی که در ادیان ابراهیمی هم سابقه دارد، شاید همان نقطه تحولات بزرگ اجتماعی بوده که در آن دورانها و نیز دوران ما در حوزه فرهنگی اجتماعی و حتی سیاسی اتفاق افتاده است.
وی افزود: حضرت امام راحل با دم مسیحایی خودشان ملت ایران را از ظلمت شاهنشاهی به نور حکومت اسلامی رهنمون ساختند و به همین دلیل به روح پرفتوح ایشان درود می فرستیم.
دکتر میرزاده یکی از دستاوردهای بزرگ انقلاب اسلامی را توسعه علمی ایران دانست و با بیان اینکه دانشگاه آزاد اسلامی مولود انقلاب است، اظهار کرد: ایران تقریباً در تمام رشته های علوم مهندسی و پزشکی در جهان صاحب نام است، نزدیک به یک و نیم درصد تولید علم جهانی را در اختیار دارد و دانشمندانش نزدیک به 26 هزار مقاله در سال 2013 به چاپ رسانده اند و این در حالی است که قبل از انقلاب تعداد مقالات چاپ شده به 400 مقاله هم نمی رسید.
رییس دانشگاه آزاد اسلامی ادامه داد: ایران در حال حاضر 100 هزار عضو هیات علمی دارد و از نظر پایگاه بین المللی ISI رتبه دوم و از نظر پایگاه اسکوپوس صاحب رتبه اول است که همه این دستاوردها بعد از انقلاب بوجود آمده است.
وی با ابراز خرسندی از جمع فرهیختگان کشور در شورای راهبردی فرهنگی دانشگاه آزاد اسلامی گفت: شورای راهبردی فرهنگی مهم ترین شورا در دانشگاه آزاد اسلامی است.
دکتر میرزاده به بودجه فرهنگی واحدها و مراکز آموزشی که درشورای فرهنگی به تصویب رسیده است، اشاره و تصریح کرد: بودجه فرهنگی چند برابر سال های گذشته است و رییس هیات امنای دانشگاه آزاد اسلامی ضمن تأیید آن، تأکید کردند که این بودجه صرف پرداختهای غیرضروری جاری نشود و صرفاً برای کارهای ماندگار فرهنگی مصرف شود.
وی در ادامه خواستار ارائه طرح ها و برنامه هایی برای استفاده از بودجه فرهنگی برای ابلاغ به واحدها و مراکز آموزشی از سوی معاون فرهنگی دانشگاه آزاد اسلامی شد.
دکتر طه هاشمی معاون فرهنگی و اجتماعی دانشگاه آزاد اسلامی در این نشست ضمن تبریک میلاد مسعود امام حسن عسگری (ع) و ایام الله دهه فجر گفت: امیدوارم خداوند این انقلاب را به انقلاب فرزند گرانقدر آن حضرت، امام زمان (ع) متصل بفرماید.
وی افزود: حرکت خوبی که در ارتباط با حوزه فرهنگی اجتماعی در دانشگاه آزاد اسلامی آغاز شده، قاعدتاً زمزمه هایی برای تقابل با آنها مشاهده می شود که با عزم جدی که وجود دارد قطعاً نمی تواند ما را از اهدافمان دور کند.
وی به ارائه گزارشی از وضعیت حوزه فرهنگی دانشگاه آزاد اسلامی پرداخت و گفت: بزرگترین کتابخانه خاورمیانه از نظر حجم و زیربنا که در واحد علوم و تحقیقات در حال ساخت است به مناسبت سالگرد وفات دکتر حسن حبیبی و گرامیداشت مقام والای وی، به نام ایشان نامگذاری شد.
معاون فرهنگی و اجتماعی دانشگاه آزاد اسلامی افزود: این کتابخانه با زیربنای حدود 43 هزار مترمربع در پنج طبقه ساخته شده است که دارای فضاهای مطالعاتی با وسعت 15 هزار و 100 مترمربع، مخازن کتاب به مساحت 1800 مترمربع، سالن کنفرانس به مساحت 2680 مترمربع، فضای اداری به مساحت 1800 مترمربع و فضای پشتیبانی به مساحت 19 هزار مترمربع است.
هاشمی در ادامه درباره راهبردها، اهداف و سرفصل برنامه های فرهنگی دانشگاه آزاد اسلامی گفت: معاونت فرهنگی هشت محور اصلی شامل دین و اخلاق ـ انقلاب، امام و رهبری ـ فرهنگ ـ هنرـ کانون ها و باشگاه های واقعی و مجازی ـ سیاحت و تفریحات ـ مشاوره و مشارکت اجتماعی تعیین کرده است که باید واحدها و مراکز آموزشی در چارچوب این محورها برنامه های فرهنگی خود را ارائه دهند.
در ادامه این نشست اهداف و سرفصل برنامه های فرهنگی دانشگاه آزاد اسلامی مورد بحث و بررسی اعضاء قرار گرفت.
حجت الاسلام والمسلمین دکتر اعرافی با بیان اینکه اقدامات چشمگیر در ارتباط با زیرساختارها و بودجه فرهنگی صورت گرفته است، گفت: باید بخشی از بودجه فرهنگی صرف تربیت نیروی انسانی شود، چرا که بسیاری از برنامه ها دارای مجری مناسب نیستند و باید در نظر داشت تربیت برنامه نویسان و مجریان برنامه اهمیت فراوانی دارد.
دکتر طه هاشمی در این باره گفت: همزمان چند کار آغاز شده است، و در این راستا با حوزه علمیه قم و مراکز دانشگاهی مثل دانشگاه رضوی وارد مذاکره شدیم که از توان و ظرفیت نیروهای که امکان تعامل با دانشگاه را دارند در مسایل فرهنگی و اجتماعی استفاده کنیم.
وی با بیان اینکه بدنه فرهنگی دانشگاه آزاد اسلامی متأسفانه نحیف بوده است، افزود: معاونت فرهنگی در کوتاه مدت سعی دارد از توان و ظرفیت دانشجویان و اساتید برای اجرای فعالیت های فرهنگی استفاده کند.
هاشمی خاطر نشان کرد: مقرر شد در هر واحد دانشگاهی که معاونت آموزش و پژوهش وجود دارد، معاونت فرهنگی نیز تشکیل شود تا برای مدیریت آن از اعضای هیات علمی و اساتید همان واحد استفاده شود.
به گفته وی، اداره کل آموزش فرهنگی معاونت فرهنگی دوره های آموزشی در حوزه مسائل فرهنگی را برنامه ریزی کرده است.
حجت الاسلام والمسلمین دکتر احمد احمدی عضو شورای راهبردی فرهنگی دانشگاه آزاد نیز خاطر نشان کرد: باید برای افرادی که مسائل فرهنگی را تعمیم می دهند، کلاس یا کارگاه آموزشی برگزار شود چرا که مسائل فرهنگی بسیار گسترده است، بنابراین باید به صورت دقیق برای آن برنامه ریزی شود.
وی افزود: باید با دوره های کوتاه مدت تمام سرفصل های برنامه های فرهنگی به صورت مبسوط به افرادی که مسائل فرهنگی را اجرا می کنند، تعلیم داده شود.
دکتر مهدی محقق با تأکید بر اینکه بزرگترین دانشمندان بر روی حصیر می نشستند و امکانات آنچنانی نداشتند، اظهار کرد: دو عنصر نیروی قوی علمی و منابع و مأخذ از اهمیت فراوانی برای آموزش برخوردارند، بنابراین تا وقتی که افراد زبردست داریم باید از آنها حداکثر بهره را ببریم.
وی گفت: در زمینه های علوم انسانی و اسلامی در همه دانشگاه ها نقص وجود دارد و فارغ التحصیلان ما در درجه ای نیستند که آنها را در سطح بین المللی معرفی کنیم، به همین سبب به هر قیمتی که شده نیروی قوی انسانی تربیت کنیم و منابع در اختیارشان قرار دهیم.
به گفته ی وی فارغ التحصیلان باید ممیزه فرهنگی تشیع را به دنیا معرفی کنند، چرا که مکتب تشیع از جهات مختلف مترقی است.
محقق، ادامه داد: باید افرادی تربیت کنیم که هم از داخل و هم از بیرون دروازه این مملکت فرهنگی که مختص به کشور است را معرفی کنند.
همچنین در ادامه این نشست حجت الاسلام والمسلمین محسن غرویان تأکید کرد: تنها چیزی که می تواند به ماهیت شبهات فکری که از شرق و غرب عالم به دانشجویان می رسد، پاسخ دهد، فلسفه ورزی است.
وی با اشاره به سرفصل های برنامه های فرهنگی از جمله حفظ قرآن و برگزاری مسابقات قرآنی، اظهار کرد: تحقق این برنامه ها در گرو برگزاری جلسات فلسفه و تفکر عقلانی است؛ دانشجویان با حضور در این کلاسها که اساتید پخته عقلی و فیلسوفان در آنها تدریس کنند، عقلانیتشان افزایش می یابد.
حجت الاسلام شیخ الاسلامی نیز خاطر نشان کرد: در روزگار گذشته قطعاً علوم انسانی از اهم علوم و دانش ها بود که دارای شخصیت های بزرگی بود که امروز به دلیل گستردگی جهان دانش این استعدادها و قابلیت ها در مجموعه علوم و معارف بشری پخش شده است.
وی افزود: همچنین تقویت معارف دینی و علوم انسانی از اهم وظایف همه ماست.
خانم دکتر اعوانی در ادامه این جلسه اظهار کرد: قانون و احترام به آن باید در سرفصل برنامه های معاونت فرهنگی گنجانده شود، چرا که مشکل اساسی دانشجویان و جوانان ما این است که نه قانون را می شناسند و نه احترام به آن را یاد می گیرند؛ قانون محوری واحترام به آن باید در دانشگاه ها آموزش داده شود.
حجت الاسلام والمسلمین حجتی کرمانی نیز گفت: برنامه های معاونت فرهنگی حساب شده و بر اساس دلسوزی و احساس مسوولیت تدوین شده است و ما باید همواره از امام، انقلاب، ایران و رهبری دفاع کنیم.
طه هاشمی در ادامه به اهداف محور دین و اخلاق که جزو سرفصل های برنامه های فرهنگی دانشگاه آزاد اسلامی است، اشاره و تصریح کرد: برای این محور اهدافی مثل توجه به معرفت و آداب دینی با هدف تربیت انسان متدین و ایجاد جامعه دینی ـ توسعه اندیشه دینی با روش های جذاب، اقناعی و در قالب های نوین ـ بهره گیری از فعالیت های اثر بخش مانند کارگاه ها و مشارکت های جمعی در تقویت دین داری دانشگاهیان ـ توجه به ظرافت بنیادین در برنامه های مرتبط با هر یک از بخش های دین ـ ترویج سه اصل بنیادین اخلاق یعنی راستگویی، وفای به عهد و امانت داری ـ نهادینه سازی رفتار دینی و عمل به احکام دین در محیط دانشگاه مانند اقامه نماز جماعت ـ تقویت هویت اسلامی ـ ایرانی در محیط دانشگاه، تقویت وحدت و اخوت دینی در پرتو اسلام، پاسداشت کرامت انسانی و احترام به ادیان الهی و مذاهب اسلامی، تمهید و فراهم آوردن فضای آزاد اندیشی دینی، اتکاء بر ترویج اندیشه های دینی در نظر گرفته شده است.
حجت الاسلام والمسلمین محمدعلی زم در ادامه با تأکید بر اینکه تنها 10 تا 20 درصد از وقت دانشجویان در طول نیمسال تحصیلی در اختیار حوزه فرهنگی است، گفت: باید از این فرصت کم به نحو احسن استفاده کرد و روی مباحث زیربنایی همچون معاد متمرکز شویم.
حمید انصاری گفت: حق دانشجویان است که هر سوال و ابهامی دارند نسبت به گذشته انقلاب و رفتارهای انجام شده تا به امروز با توجه به تبلیغات و تهاجمات مطرح کنند و افراد ذیصلاح جواب بدهند و دفاع کنند.
دکتر محمد دادگان معاون ورزش دانشگاه آزاد اسلامی نیز در این جلسه بر ارائه الگوی فرهنگی مناسب برای دانشجویان تأکید کرد.
خانم دکتر طباطبایی با اشاره به برنامه های جدید معاونت فرهنگی و اجتماعی دانشگاه آزاد اسلامی گفت: این برنامه های جدید نیازمند شیوه های جدید اجرایی است که ضرورت دارد این شیوه ها در شورای راهبردی فرهنگی مطرح و پس از بررسی و کارشناسی برای اجرا ابلاغ شود.
در پایان جلسه مقرر شد، نظرات اعضای شورای راهبردی فرهنگی درباره محورها، سرفصل برنامه ها و برآورد اعتبارات فرهنگی واحدها و مراکز دانشگاهی در سال 93 در کمیسیون تخصصی این شورا مطرح و به تصویب برسد.