جزئیات کمپین حذف داوطلبانه یارانه نقدی
بهرامی ارض اقدس خاطرنشان کرد: بحث حذف داوطلبانه افراد نسبتا برخوردار، به نحوی کناره گیری و انصراف به نفع افرادی نیازمند است که در دهک های پایین جامعه قرار دارند؛ ضمن اینکه این حرکت همانند برخی حرکت های خیرخواهانه همچون پرداخت صدقات، انجام امور خیریه، مدرسه سازی و تحت پوشش قرار دادن ایتام است که البته نوعی مالیات مثبت تلقی می شود.
عصرخبر به نقل از مهر: مشاور معاونت اجرایی رئیس جمهور با تشریح جزئیات کار کمپین حذف داوطلبانه یارانه نقدی، گفت: برخی دریافت کنندگان یارانه نقدی نه از جنبه نیاز مادی بلکه از این بابت که اگر اعلام انصراف از دریافت یارانه نقدی داشته باشند، به عنوان افراد پولدار جامعه مطرح میشوند و ممکن است گرفتار مسائل بانکی، پولی و مالیاتی شوند، از انصراف خودداری میکردند.
محسن بهرامی ارض اقدسدر خصوص جزئیات برنامه های کمپین داوطلبانه حذف یارانه نقدی گفت: یکی از راههای کم کردن بار یارانه های نقدی، حذف بخشی از جمعیتی است که در حال حاضر به صورت ماهیانه یارانه نقدی دریافت می کنند.
مشاور معاونت اجرایی رئیس جمهور افزود: به دلیل برخوردهای نامناسبی که در دولت گذشته برای حذف افراد از یارانه نقدی، تحت عنوان افراد پولدار یا ثروتمند صورت گرفت، برخی دریافت کنندگان یارانه نقدی نه از جنبه نیاز مادی بلکه از این بابت که اگر اعلام انصراف از دریافت یارانه نقدی داشته باشند، به عنوان افراد پولدار جامعه مطرح می شوند و ممکن است گرفتار مسائل بانکی، پولی و مالیاتی شوند، از انصراف خودداری می کردند.
وی تصریح کرد: بر همین اساس، دولت تدبیر و امید ترجیح داد که برای شروع و پالایش دهک های جمعیتی، بحث انصراف را به صورت داوطلبانه مطرح کند و به همین دلیل کمیته ای تحت عنوان کمیته کمپین حذف داوطلبانه پیش بینی شد تا افرادی که احساس می کنند در الوویت برای دریافت یارانه قرار ندارند، انصراف دهند.
به گفته بهرامی ارض اقدس، با توجه به گرفتاری هایی که هم اکنون در اقتصاد از بابت اجرای فاز اول هدفمندی یارانه ها وجود دارد و نیز فشار تورمی بر روی اقشار کم درآمد و حقوق بگیران، آثار دریافت یارانه نقدی به شدت کم شده است و به خصوص در حوزه کالاهای اساسی که در سبد هزینه افراد کم درآمد سهم بالایی دارد، این فشار سنگین شده است.
وی اظهار داشت: علاوه بر این، دولت واقعا نمی تواند اضافه بر مبالغی که در گذشته به صورت یارانه نقدی پرداخت می کرده، هم اکنون نیز پرداختی داشته باشد تا این اثر تورمی جبران شود، چراکه با کسری بودجه مواجه است و این کسری بودجه به دور باطل افزایش تورم و در نهایت فشار بیشتر به اقشار ضعیف منجر می شود.
بهرامی ارض اقدس خاطرنشان کرد: بحث حذف داوطلبانه افراد نسبتا برخوردار، به نحوی کناره گیری و انصراف به نفع افرادی نیازمند است که در دهک های پایین جامعه قرار دارند؛ ضمن اینکه این حرکت همانند برخی حرکت های خیرخواهانه همچون پرداخت صدقات، انجام امور خیریه، مدرسه سازی و تحت پوشش قرار دادن ایتام است که البته نوعی مالیات مثبت تلقی می شود.
مشاور معاونت اجرایی رئیس جمهور خاطرنشان کرد: افراد نیازمند در این روش، به جای اینکه مدعی و مطالبه سهم یارانه باشند، انصراف داده و اجازه می دهند که صرفه جویی از این محل به اقشار نیازمندتر اختصاص یابد.
وی در پاسخ به این سئوال مهر مبنی بر اینکه تعداد یارانه بگیران با این روش چه تغییری خواهد کرد، خاطرنشان کرد: بررسی اجمالی نشان می دهد که تعداد یارانه بگیران از جمعیت فعلی کشور نیز بیشتر است، چراکه برخی افراد شناسنامه های مضاعف دارند یا اتباع خارجی هستند که توانسته اند برای خود شناسنامه بگیرند و به این ترتیب در صف یارانه قرار گرفته اند.
بهرامی ارض اقدس از هنرمندان، دانشمندان، دانشگاهیان و مسئولان درخواست کرد که اعلام انصراف دهند تا با کمپین مردمی گسترده بتوان منابع را به صورت مناسب مدیریت کرد.
وی گفت: پیش بینی این است که حداقل 30 درصد از جمعیت یارانه بگیر کم شود و این کمک بزرگی به دولت است و امکان خوبی برای 70 درصد باقیمانده فراهم خواهد آورد.