تیم پاراکس دانشگاه آزاد قزوین برگزیده شد
موتور سیکلت پاراکس ساخته پژوهشگران جوان دانشگاه آزاد اسلامی قزوین با بیشینه سرعت 180 کیلومتر بر ساعت و شتاب صفر تا صد کیلومتر بر ساعت 4.7 ثانیه، مسافتی معادل 200 کیلومتر در سیکل شهری با یک بار شارژ باتری به مدت 45دقیقه را طی می کند.
مراسم اختتامیه مسابقه ملی طراحی و ساخت موتور سیکلت الکتریکی با معرفی تیم پاراکس از دانشگاه آزاد قزوین برگزار شد.
به گزارش روابط عمومی دانشگاه آزاد اسلامی قزوین، مراسم اختتامیه مسابقه ملی طراحی و ساخت موتور سیکلت الکتریکی که در دو مرحله طراحی و ساخت صورت گرفت و آزمونهای عملی آن در پیست اتومبیلرانی مجموعه ورزشی آزادی انجام شد، با تقدیر از تیمهای برتر در دانشگاه صنعتی شریف به کار خود پایان داد و تیم پاراکس از دانشگاه آزاد اسلامی قزوین توانست رتبه اول را به خود اختصاص دهد.
این دوره از مسابقات با حضور 51 تیم دانشجویی از دانشگاههای سراسر کشور در دو مرحله طراحی و ساخت از مهر ماه 1391 آغاز شد که نهایتاً با انجام آزمونهای عملی در قالب 8 آزمون حرکتی و 6 آزمون غیر حرکتی در پیست اتومبیلرانی مجموعه ورزشی آزادی در آبان ماه 92 به کار خود پایان داد.
در مراسم اختتامیه، که یکم اسفندماه برگزار شد نمایشگاه علمی – تخصصی نیز با نمایش موتورسیکلتهای ساخته شده برگزارشد.
پژوهشكده شهيد رضايي دانشگاه صنعتی شریف با همكاري استادان دانشكدههاي مهندسي برق و مكانيك به منظور گسترش مهارتهاي مربوط به طراحي اجزاي ماشين، حفظ پويايي در زمينه تدوين فن آوریهاي نوظهور، كشف استعدادهاي خلاق دانشجويان و گسترش زمينههاي طراحي وسائل نقليه پاك در كشور از سال 1385 اقدام به برگزاري “مسابقات فن آورانه” کرده است.
اولين دوره “مسابقه ملّي طراحي ماشين” با موضوع طراحي و ساخت خودروي الكتريكي تك سرنشين در سال 87 با حضور 13 تيم به كار خود پايان داد. دومين دوره اين مسابقات در سال 89 با حضور 37 تيم و با موضوع طراحي و ساخت خودروي الكتريكي دو نفره برگزار شد. در سومين دوره اين مسابقات، تغيير سيستم سوخترساني يكي از انواع خودروهاي ساخت داخل (به انتخاب شركت كنندگان) به سيستم تركيبي برقي– احتراقي (هيبريد) موضوع مسابقه قرار گرفت و با استقبال گسترده دانشجويان دانشگاههاي كشور همراه شد. در دور چهارم با توجه به اهميت و جايگاه موتورسيكلت در صنعت وسايل نقليه، پژوهشكده با رويكردي تازه طراحي و ساخت موتورسيكلت الكتريكي را به عنوان موضوع مهم در وضعيت كنوني كشور مد نظر قرار داده است.
موتورسيكلت هدف در اين دوره از مسابقات، يك موتورسيكلت دو سر نشين با قابليتهاي مورد نظر براي كاربري شهري است. به اين معنا كه با برق شهري شارژ ميشود؛ با يك بار شارژ كامل، 120كيلومتر را ميپيمايد و سرعت بيشينه آن نيز حداقل 50 كيلومتر بر ساعت خواهد بود.
مراسم اختتامیه این دوره از مسابقات روز پنجشنبه یکم اسفند ماه، در سالن جابر بن حیان دانشگاه صنعتی شریف با حضور مسوولان کشوری، صاحبان صنایع، جامعه دانشگاهی و تیمهای شرکت کننده برگزار شد.
موتور سیکلت پاراکس ساخته پژوهشگران جوان دانشگاه آزاد اسلامی قزوین با بیشینه سرعت 180 کیلومتر بر ساعت و شتاب صفر تا صد کیلومتر بر ساعت 4.7 ثانیه، مسافتی معادل 200 کیلومتر در سیکل شهری با یک بار شارژ باتری به مدت 45دقیقه را طی می کند.
توان موتور سیکلت الکتریکی پاراکس 30 کیلو وات و وزن آن 107 کیلوگرم است. شاسی این موتور به طور کامل توسط تیم پاراکس طراحی و از جنس آلومنیوم و بدنه موتور از کامپوزیت شیشه ساخته شده است.
این موتور با برق شهری 220 ولت شارژ می شود.
شایان ذکر است هم زمان با روز دانشجوی آیت الله هاشمی رییس مجمع تشخیص مصلحت نظام از این موتور سیکلت رونمایی کردند.